autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Piept de pui cu alune

Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 aprilie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 aprilie 2005

Ingrediente
4 piepti de pui dezosati a cate 150 g fiecare, 100 g alune decojite, 2 linguri de alune zdrobite in piulita, 1 lingura de faina, 1 ou, 2 linguri de miere de salcam, 2 linguri de otet, 40 g unt, 3 linguri de untdelemn, sare, piper.,

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Intr-o tigaie, puneti sa se incinga o lingura de untdelemn si prajiti in el alunele, pana devin aurii. Amestecati mereu ca sa se coloreze uniform fara sa se arda. Trageti-le deoparte. - Luati doua farfurii adanci. Intr-una, amestecati alunele pisate marunt cu faina, in cea de a doua, bateti oul cu o lingura de apa si o lingura de untdelemn. Sarati si piperati. - Treceti pieptii de pui prin ou, apoi prin amestecul de faina si alune. - Puneti sa se incinga restul de untdelemn impreuna cu untul. - Puneti la prajit pieptii. Lasati-i sa se rumeneasca intre 8 si 10 minute, intorcandu-i pe ambele parti. Scoateti-i pe hartie absorbanta. Tineti-i pe o farfurie, la cald. - Scurgeti grasimea din tigaie. Varsati mierea si otetul in ea. Lasati-le sa fiarba 2-3 minute. - Varsati acest sos peste pieptii de pui, apoi presarati-i cu alunele prajite. - Serviti imediat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui cu alune" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Piept de pui cu alune

Piept de pui cu alune

Alunele se sfarama marunt si se amesteca cu sare, coriandru macinat si piper macinat dupa gust. Pieptul

6 voturi    4 comentarii
1h
Fripturi
Piept de pui cu alune si patrunjel

Piept de pui cu alune si patrunjel

Luam, bucata de piept, dezosata si fara piele, ii facem un buzunar, cu un cutit ascutit, o saram

7 voturi    8 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • 4 piepti de pui dezosati a cate 150 g fiecare
  • 100 g alune decojite
  • 2 linguri de alune zdrobite in piulita
  • 1 lingura de faina
  • 1 ou
  • 2 linguri de miere de salcam
  • 2 linguri de otet
  • 40 g unt
  • 3 linguri de untdelemn
  • sare
  • piper.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

1 vot    2 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Ardei umpluti cu carne