1.Pieptii de pui se spala, se usuca cu un servet de bucatarie, li se taie un buzunarel cu un cutit foarte ascutit si se freaca in interior si exterior cu sare si piper alb proaspat macinat.Frunzulitele de busuioc se spala (se lasa deoparte cateva pentru ornat), si se scurg de apa.
2.Camembert-ul se taie in 4 bucati si fiecare bucata se ruleaza in foi de busuioc si se pun in buzunarasele pieptilor de pui.Se prind cu scobitori.
3.Se incinge untul sau margarina si se frig pieptii, pe toate partile pana se rumenesc.
4.Se prepara sosul:se spala capsunele-se lasa 4 bucati pentru ornat-se turmixeaza .1/2 din cantitatea de vin se amesteca cu amidonul alimentar ,restul se pune intr-o craticioara.Cand fierbe ,se adauga coaja rasa de portocala si capsunele zdrobit.Se sareaza, pipereaza, se adauga vinul amestecat cu amidonul alimentar si se fierb impreuna 1 minut.
5.La servire, se taie fiecare piept de pui in doua, oblic, se aseaza pe un platou si se garniseste preparatul cu frunze de busuioc si capsune.Crochete de cartofi, piure de cartofi si nucsoara, orez cu patrunjel verde merg perfect cu acest fel de mancare.Sa nu uitam vinul alb sec.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii