autor:

Truedelights

» » Mancaruri cu carne

Piept de pui cu cartofi si smantana la cuptor

Autor: Truedelights (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 iunie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Truedelights (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 iunie 2010

Ingrediente
un piept de pui, 2 cartofi mai mari, zeama de la o jumatate de lamaie, 200 ml smantana, o jumatate cana cu lapte dulce, condimente diverse (dupa placul fiecaruia), ulei pentru tava- aprox. 4 linguri

Dificultate: Redusa Timp: 35 min

34 voturi

Mod de preparare

Cartofii se curata de coaja ,se spala ,se taie rondele mai groase si se pun la fiert in apa cu sare.
Ii vom fierbe doar pe jumatate.

Pieptul de pui se spala se dezoseaza si se taie in bucati mai mici.

Facem un sos amestecand smantana cu laptele, zeama de lamaie, sare, piper, busuioc, vegeta, marar si patrunjel tocate fin.

Ungem un vas termorezistent cu putin ulei si presaram un praf de pesmet.
Asezam cartofii scursi de apa, apoi bucatile de pui si deasupra turnam sosul de smantana.
Dam la cuptor incins pentru 15 min. cu capac si inca 15-20 min fara capac.

Servim preparatul cald, stropit din belsug cu smantana
amestecata cu usturoi,sare si patrunjel verde tocat fin.
Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui cu cartofi si smantana la cuptor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pui cu masline , in stil italian

Pui cu masline , in stil italian

Carnea se spala si se usuca bine apoi se face cu sare ,piper. boia si se prajeste in ulei de masline

9 voturi    8 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Mamaliga la cuptor

Mamaliga la cuptor

Am facut mamaliga si am pus-o intr-un vas de Jena in straturi. Mamaliga, slanina bucatele, branza

6 voturi    4 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Maria Teleuca , 30 ianuarie 2014

    gustos am sa mai fac

  • Truedelights

    Truedelights (Chef de cuisine) , 09 iunie 2010

    Ma bucur ca v-am facut pofta :) Incercati reteta si n-o sa va para rau!

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 08 iunie 2010

    Delicios si aspectuos!Am salvat rereta.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 08 iunie 2010

      Mi-ai facut pofta si o sa fac si eu azi!

    • flory avram

      flory avram (Chef de cuisine) , 08 iunie 2010

      O bunatate!

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 08 iunie 2010

      Un deliciu ! *****

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 08 iunie 2010

      O bunãtate,cum ne-ai obisnuit!!!am sã fac si eu!*****

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 07 iunie 2010

      Cu prima ocazie,voi incerca,reteta asta.Sigur e f.buna !

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 07 iunie 2010

      Tare bine mai arata...

    • juliya

      juliya (Chef de cuisine) , 07 iunie 2010

      Foarte buna reteta!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

35 min

34 voturi

Ingrediente

  • un piept de pui
  • 2 cartofi mai mari
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • 200 ml smantana
  • o jumatate cana cu lapte dulce
  • condimente diverse (dupa placul fiecaruia)
  • ulei pentru tava- aprox. 4 linguri

Raporteaza reteta

Retete
de Truedelights
Ratza pe varza

Ratza pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei

5 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Piersici

Piersici

Se amesteca bine zaharul cu uleiul , apoi se adauga restul ingredientelor si rezulta o coca moale

10 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Bombite cu visine

Bombite cu visine

Se pun pe foc apa cu zaharul si cacaua si se dau in clocot. Se lasa sa se raceasca. Biscuitii se

14 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Truedelights (Chef de cuisine)

Ma bucur ca v-am facut pofta :) Incercati reteta si n-o sa va para rau!

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Ficatei cu mujdei de usturoi si mamaliga