autor:

» » Mancaruri cu carne

Piept de pui cu ciuperci gratinat

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 05 aprilie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 05 aprilie 2013

Ingrediente
1 piept de pui dezosat, 1 borcan mic cu ciuperci, 1 ceapa, 1 canita pasta de rosii de casa, sare, piper, boia de ardei dulce, 1 catel de usturoi, 1/2 lingurita busuioc uscat, 1 lingurita patrunjel uscat, patrunjel verde, 4 linguri ulei, 1 lingurita unt, 3 linguri vin, 150 gr cascaval

Dificultate: Medie Timp: 1h 20 min

0 voturi

Mod de preparare

Spalam ciupercile si le taiem feliute.
Ceapa o curatam si o tocam marunt.
Intr-o tigaie punem 2 linguri de ulei la incins.
Punem ceapa la inabusit, apoi ciupercile.
Le acoperim cu apa si lasam sa scada la foc potrivit.
Spre final adaugam pasta de rosii, vinul, sare si piper dupa gust si busuiocul.
Mai lasam ciupercile pe foc pana scade toata zeama.
Pieptul de pui il spalam, il taiem bucati si il batem putin cu ciocanul de snitele.
Intr-un bol punem 2 linguri ulei, sare, piper, boia de ardei dulce, catelul de usturoi pisat si patrunjelul uscat.
Dam puiul prin acest amestec de condimente, apoi il punem intr-o tigaie grill si il rumenim pe ambele parti.
Ungem un vas termorezistent cu unt.
Asezam in el bucatile de pui, peste punem compozitie cu ciuperci, iar deasupra cascavalul dat prin razatoarea cu ochiuri mari.
Punem si 5-6 linguri de apa in vas, apoi il introducem in cuptor.
Aprindem cuptorul si lasam preparatul acolo pana cascavalul se topeste si prinde o usoara culoare aurie.
Scoatem vasul, apoi putem servi.
Presaram putin patrunjel verde, iar alaturi de o salata, o muratura e o bunatate sau il puteti manca si simplu.
Sa aveti pofta!
Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui cu ciuperci gratinat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

1h 20 min

0 voturi

Ingrediente

  • 1 piept de pui dezosat
  • 1 borcan mic cu ciuperci
  • 1 ceapa
  • 1 canita pasta de rosii de casa
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • 1 catel de usturoi
  • 1/2 lingurita busuioc uscat
  • 1 lingurita patrunjel uscat
  • patrunjel verde
  • 4 linguri ulei
  • 1 lingurita unt
  • 3 linguri vin
  • 150 gr cascaval

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

6 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

9 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    7 comentarii
45 min
Retete de post
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi

Se portioneaza carnea si se pune intr-un ceaun de tuci,eu am un ceaun foarte mare,asa cam de 30 kg. pe care il folosesc la multe feluri

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

7 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Pilaf cu pipote si inimi