Piept de pui cu ciuperci gratinat

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie
Piept de pui cu ciuperci gratinat

Ingrediente

  • 1 piept de pui dezosat
  • 1 borcan mic cu ciuperci
  • 1 ceapa
  • 1 canita pasta de rosii de casa
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • 1 catel de usturoi
  • 1/2 lingurita busuioc uscat
  • 1 lingurita patrunjel uscat
  • patrunjel verde
  • 4 linguri ulei
  • 1 lingurita unt
  • 3 linguri vin
  • 150 gr cascaval

Mod de preparare

Spalam ciupercile si le taiem feliute.

Ceapa o curatam si o tocam marunt.

Intr-o tigaie punem 2 linguri de ulei la incins.

Punem ceapa la inabusit, apoi ciupercile.

Le acoperim cu apa si lasam sa scada la foc potrivit.

Spre final adaugam pasta de rosii, vinul, sare si piper dupa gust si busuiocul.

Mai lasam ciupercile pe foc pana scade toata zeama.

Pieptul de pui il spalam, il taiem bucati si il batem putin cu ciocanul de snitele.

Intr-un bol punem 2 linguri ulei, sare, piper, boia de ardei dulce, catelul de usturoi pisat si patrunjelul uscat.

Dam puiul prin acest amestec de condimente, apoi il punem intr-o tigaie grill si il rumenim pe ambele parti.

Ungem un vas termorezistent cu unt.

Asezam in el bucatile de pui, peste punem compozitie cu ciuperci, iar deasupra cascavalul dat prin razatoarea cu ochiuri mari.

Punem si 5-6 linguri de apa in vas, apoi il introducem in cuptor.

Aprindem cuptorul si lasam preparatul acolo pana cascavalul se topeste si prinde o usoara culoare aurie.

Scoatem vasul, apoi putem servi.

Presaram putin patrunjel verde, iar alaturi de o salata, o muratura e o bunatate sau il puteti manca si simplu.

Sa aveti pofta!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise