autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Piept de pui cu ciuperci gratinat

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 05 aprilie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 05 aprilie 2013

Ingrediente
1 piept de pui dezosat, 1 borcan mic cu ciuperci, 1 ceapa, 1 canita pasta de rosii de casa, sare, piper, boia de ardei dulce, 1 catel de usturoi, 1/2 lingurita busuioc uscat, 1 lingurita patrunjel uscat, patrunjel verde, 4 linguri ulei, 1 lingurita unt, 3 linguri vin, 150 gr cascaval

Dificultate: Medie Timp: 1h 20 min

0 voturi

Mod de preparare

Spalam ciupercile si le taiem feliute.
Ceapa o curatam si o tocam marunt.
Intr-o tigaie punem 2 linguri de ulei la incins.
Punem ceapa la inabusit, apoi ciupercile.
Le acoperim cu apa si lasam sa scada la foc potrivit.
Spre final adaugam pasta de rosii, vinul, sare si piper dupa gust si busuiocul.
Mai lasam ciupercile pe foc pana scade toata zeama.
Pieptul de pui il spalam, il taiem bucati si il batem putin cu ciocanul de snitele.
Intr-un bol punem 2 linguri ulei, sare, piper, boia de ardei dulce, catelul de usturoi pisat si patrunjelul uscat.
Dam puiul prin acest amestec de condimente, apoi il punem intr-o tigaie grill si il rumenim pe ambele parti.
Ungem un vas termorezistent cu unt.
Asezam in el bucatile de pui, peste punem compozitie cu ciuperci, iar deasupra cascavalul dat prin razatoarea cu ochiuri mari.
Punem si 5-6 linguri de apa in vas, apoi il introducem in cuptor.
Aprindem cuptorul si lasam preparatul acolo pana cascavalul se topeste si prinde o usoara culoare aurie.
Scoatem vasul, apoi putem servi.
Presaram putin patrunjel verde, iar alaturi de o salata, o muratura e o bunatate sau il puteti manca si simplu.
Sa aveti pofta!
Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui cu ciuperci gratinat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Oua Benedict

Oua Benedict

Pentru sosul hollandaise: Folositi un vas de sticla pe care il puteti pune peste un alt vas cu apa

9 voturi    5 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Mancare de mazare cu stroganoff de vitel

Mancare de mazare cu stroganoff de vitel

Se spala carnea si se pune la fiert in apa rece cu putina sare.Se spumeaza. Separat, intr-o tigaie

4 voturi    6 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 20 min

0 voturi

Ingrediente

  • 1 piept de pui dezosat
  • 1 borcan mic cu ciuperci
  • 1 ceapa
  • 1 canita pasta de rosii de casa
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • 1 catel de usturoi
  • 1/2 lingurita busuioc uscat
  • 1 lingurita patrunjel uscat
  • patrunjel verde
  • 4 linguri ulei
  • 1 lingurita unt
  • 3 linguri vin
  • 150 gr cascaval

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

4 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

8 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Cartofi cu rulouri surpriza si ciocanele delicioase,la cuptor Cartofi cu rulouri surpriza si ciocanele delicioase,la cuptor

Ciocanelele se spala si se aseaza spre marginea tavii,nuschiuletul se subtiaza pe lung cu lama unui cutit,se sareaza si se condimenteaza

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Humus reţetă Humus reţetă

Humus: 250g naut crud lasat cateva ore in cam de 3 ori apa in volum sa se umfle (si se umfla bine), fiert la foc mare in apa multa (completati

1 vot    0 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Tocanita de porc cu bere si legume