Se spala carnea, se zvanta, se sareaza si se pipereaza. Ceapa curatata se taie in opt. Merele, spalate si sterse bine, se taie in patru, se curata de partea lemnoasa si de seminte si apoi se taie felii mai groase (spalturi). Intr-o cratita se incinge uleiul si se prajesc pieptii de pui cate 5 minute pe fiecare parte. Apoi se adauga ceapa, merele, zeama de carne si sosul picant, se baga la cuptorul incins la 200°C si se lasa se fiarba - cu capac - circa 10 minute. Se scot merele si ceapa si se mai lasa carnea sa se rumeneasca putin (fara capac). Se gusta merele de sare si piper, se pun pe un platou si deasupra se asaza pieptul de pui taiat felii. Se presara cu frunzulite de patrunjel verde.
Reteta de ciulama de pui cu ciuperci. Cum se prepara reteta de ciulama de pui cu ciuperci.
Ciulama de pui cu ciuperci
Comentarii