autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Piept de pui cu garnitura de orez prajit

Autor: Aura (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Aura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 aprilie 2009

Ingrediente
1 piept pui, 150gr.orez,2 fire ceapa verde,1/2 ardei gras rosu, 1/2 ardei gras verde, 1/2 ardei gras portocaliu,1 morcov, legatura baby-corn,1/2 cescuta sos soya, 1/2 cescuta sos peste(se gaseste in cash&carry, in categoria pentru mancare chinezeasca), ulei,2 oua.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Pieptul de pui se spala, se taie fasii sau cubulete(dupa preferinta, dar e mult mai estetic taiat fasii)si se fierbe in 500 ml de apa, la care se adauga 1 cub de pui Maggi.
Dupa ce pieptul de pui este fiert, se trage de pe foc, se scoate din supa formata.
Toate legumele se curata, se spala si se taie cubulete de marime medie.
Intr-un wok, se incinge uleiul, se adauga cele 2 oua si se bat astfel incat sa se formeze o ompleta faramitata.
Dupa ce omleta este gata, se pune intr-o farfurie separat.
Se sterge wok-ul de ramasile ramase de la omleta, dupa care se aseaza iar pe foc, cu putin ulei de masline.Cand uleiul este incins, se adauga orezul, sosul de soya si cel de peste.Dupa ce acesta a prins o culoare maronie,se adauga legumele, iar pentru a aduce totul la fierbere se adauga 2 cani din supa de pui, obtinuta prin fierberea pieptului de pui.
Cand este totul aproape gata, se rumeneste usor pieptul de pui pe grill, care se adauga peste toata compozitia.
La final, se trage wok-ul de pe foc si se aduga omleta.
Se amesteca toul si se serveste cald.
Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui cu garnitura de orez prajit" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Piept de pui toscan

Piept de pui toscan

Spalam si feliem pieptul de pui ca pentru snitele. Batem cu tocatorul si condimentam cu sare si piper.

8 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Pui cu spaghete (Frango com Esparguete)

Pui cu spaghete (Frango com Esparguete)

1)Taie puiul in bucãti mici si condimenteazã cu sare, piper, ierburi Provence(cimbru, oregano...)usturoiul

6 voturi    6 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • 1 piept pui
  • 150gr.orez,2 fire ceapa verde,1/2 ardei gras rosu
  • 1/2 ardei gras verde
  • 1/2 ardei gras portocaliu,1 morcov, legatura baby-corn,1/2 cescuta sos soya
  • 1/2 cescuta sos peste(se gaseste in cash&carry
  • in categoria pentru mancare chinezeasca)
  • ulei,2 oua.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Pui cu rosii si masline