autor:

Nicoleta Mariana Sandulache

» » Mancaruri cu carne

Piept de Pui cu legume

Autor: Nicoleta Mariana Sandulache (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 10 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Nicoleta Mariana Sandulache (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 10 martie 2009

Ingrediente
2 bucati piept de pui, 2 fire intregi de praz, 5-6 cartofi, 2-3 linguri de porumb din conserva, 3-4 catei de usturoi, 4-5 rondele de ananas, ulei, sare, piper, boia iute, 1/2 capatana usturoi, 1 ceapa, ½ ceasca vin rosu, cimbru, se lasa la marinat 1 ora.

Dificultate: Medie Timp: 40 min

13 voturi

Mod de preparare

Legumele se curata, spala si se taie in cubulete potrivite, dupa care se pun in ulei in tigaie separat unele fata de altele, primul se spala, taie si curata prazul in bucati de 3-4 cm si se pune la calit, se lasa pana se inmoaie prazul dupa care se scoate din tigaie si se aseaza pe hartie absorbanta se adauga cartofii taiati si ei cubulete aproximativ tot 3-4 cm, dupa ce sunt facuti se scot si se adauga tot pe hartie absorbanta.
Piepul de pui a fost tinut intr-o marinata:1/2 de capatana de usturoi, 1 ceapa,
1/2 ceasca vin rosu, cimbru se lasa la marinat 1 ora.

Dupa care se taie pieptul de pui in cubulete 3-4 cm si se pune la calit se lasa sa se faca bine dupa care se scot si se aseaza peste praz si cartofi. La final se taie in tringhiuri sau cubulete rondelele de ananas si se pun 2-3 minute in tigaie. Toate componentele se pun intr-un vas de Jena si se adauga 3-4 linguri de suc de ananas si se mai dau la cuptor 10-15 minute.

Se decoreaza cu fisii subtiri de praz(alb/verde) care se taie longitudinal.Pentru decor cateva frunze de salata verde.

www.reteteleluisupernico.blogspot.com

Pofta Buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de Pui cu legume" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Piept de pui cu legume la gratar (in tava grill pe aragaz)

Piept de pui cu legume la gratar (in tava grill pe aragaz)

Este vorba de un gratar facut pe aragaz la tava gril cu capac sau inchisa, care este foarte sanatos,

13 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Retete la gratar
Piept de pui cu garnitura de legume

Piept de pui cu garnitura de legume

Pieptul de pui se curata de pielita si se taie felii subtiri, ca pentru snitele, insa fara a-l mai

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
279.99 lei
223.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

40 min

13 voturi

Ingrediente

  • 2 bucati piept de pui
  • 2 fire intregi de praz
  • 5-6 cartofi
  • 2-3 linguri de porumb din conserva
  • 3-4 catei de usturoi
  • 4-5 rondele de ananas
  • ulei
  • sare
  • piper
  • boia iute
  • 1/2 capatana usturoi
  • 1 ceapa
  • ½ ceasca vin rosu
  • cimbru
  • se lasa la marinat 1 ora.

Raporteaza reteta

Retete
de Nicoleta Mariana Sandulache
Peste in aluat

Peste in aluat

Pestele se spala si se usuca cu servete absorbante, se da deoparte, se curata, spala si taie cartofi

29 voturi    11 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Smecherul Catel sau Pluto

Smecherul Catel sau Pluto

Pentru copii este o reteta care atrage foarte mult si vor fi incantati sa manance. Seaseaza cele

22 voturi    6 comentarii
5 min
Sandviciuri
Crocodilul buclucas

Crocodilul buclucas

Se taie unn castravete cu aparatul special(pentru ai apare corpul spiralat) se lasa decat capatul

18 voturi    12 comentarii
10 min
Sandviciuri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Mancare de cartofi cu kaizer Mancare de cartofi cu kaizer

Se taie kaizerul feliute se pune intr-o tigaie cu putin ulei si se prajeste, dupa ce s-a facut, se scoate din tigaie si se adauga ceapa

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta

Punem la fiert inimile cu pipotele în apa rece, având grijă să luăm spuma ce se formează în momentul fierberii.

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Musaca de vinete