Piept de pui cu legume si orez

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • o jumătate de kg piept de pui dezosat
  • 50 ml ulei de măsline
  • un dovlecel
  • un ardei gras
  • 10 ciuperci ciuperci mijlocii
  • o vânătă
  • un morcov
  • un ardei bulgăresc dar sa nu usture
  • 2 rosii
  • 200 ml smantana
  • 150 ml vin alb
  • 4 maini de orez
  • sare, piper, oregano sau busuioc

Mod de preparare

Se curăţă pieptul de pui se căleşte în ulei de măsline să capete o culoare .

Separat se călesc legumele apoi se pun toate în tavă unde se adaugă smantana si vinul si se dau la cuptor sa scadă sosul.Defapt sosul devine o cremă.

Separat se pune orezul la fiert cu morcov taiat cubuleţe mici. O cana de orez 2 de apă se mesteca în orez e bine să se pună în apa călduţă pentru a nu se lipi.

Separat se pregateşte forma cilindrică pentru a se aşeza orezul. Dacă nu avem o formă cilindrică o putem face din folie de aluminiu.

Rosia se înfeliează si se coace pe gril precum si jumătate din ciuperci.

La baza formei cilindrice se pune o bucata de roşie coaptă pe gril apoi orez fiert la jumătate iar roşie şi capac tot roşie. alături ciupercile coapte pe gril si sosul cu legume si pieptul de pui.

Se stropeste cu ulei de măsline farfuria si presărăm putin busuioc sau oregano.

Poftă bună!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Gutui coapte cu sirop de vin rosu

Gutui coapte cu sirop de vin rosu

Gutui coapte cu sirop de vin rosu. Gutuile se spala bine, se taie in sferturi sau pe jumatati, in functie de preferinte si se...

Gutui coapte cu sirop de vin rosu
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise