Ingrediente
o jumătate de kg piept de pui dezosat, 50 ml ulei de măsline, un dovlecel, un ardei gras, 10 ciuperci ciuperci mijlocii, o vânătă, un morcov, un ardei bulgăresc dar sa nu usture, 2 rosii, 200 ml smantana, 150 ml vin alb, 4 maini de orez, sare, piper, oregano sau busuioc
Dificultate: Redusa | Timp: 1h
0 voturi
Mod de preparare
Separat se călesc legumele apoi se pun toate în tavă unde se adaugă smantana si vinul si se dau la cuptor sa scadă sosul.Defapt sosul devine o cremă.
Separat se pune orezul la fiert cu morcov taiat cubuleţe mici. O cana de orez 2 de apă se mesteca în orez e bine să se pună în apa călduţă pentru a nu se lipi.
Separat se pregateşte forma cilindrică pentru a se aşeza orezul. Dacă nu avem o formă cilindrică o putem face din folie de aluminiu.
Rosia se înfeliează si se coace pe gril precum si jumătate din ciuperci.
La baza formei cilindrice se pune o bucata de roşie coaptă pe gril apoi orez fiert la jumătate iar roşie şi capac tot roşie. alături ciupercile coapte pe gril si sosul cu legume si pieptul de pui.
Se stropeste cu ulei de măsline farfuria si presărăm putin busuioc sau oregano.
Poftă bună!