autor:

» » Mancaruri cu carne

Piept de pui cu legume si orez

Autor: catalincraciun (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 13 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: catalincraciun (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 13 august 2009

Ingrediente
o jumătate de kg piept de pui dezosat, 50 ml ulei de măsline, un dovlecel, un ardei gras, 10 ciuperci ciuperci mijlocii, o vânătă, un morcov, un ardei bulgăresc dar sa nu usture, 2 rosii, 200 ml smantana, 150 ml vin alb, 4 maini de orez, sare, piper, oregano sau busuioc

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Se curăţă pieptul de pui se căleşte în ulei de măsline să capete o culoare .

Separat se călesc legumele apoi se pun toate în tavă unde se adaugă smantana si vinul si se dau la cuptor sa scadă sosul.Defapt sosul devine o cremă.

Separat se pune orezul la fiert cu morcov taiat cubuleţe mici. O cana de orez 2 de apă se mesteca în orez e bine să se pună în apa călduţă pentru a nu se lipi.

Separat se pregateşte forma cilindrică pentru a se aşeza orezul. Dacă nu avem o formă cilindrică o putem face din folie de aluminiu.

Rosia se înfeliează si se coace pe gril precum si jumătate din ciuperci.

La baza formei cilindrice se pune o bucata de roşie coaptă pe gril apoi orez fiert la jumătate iar roşie şi capac tot roşie. alături ciupercile coapte pe gril si sosul cu legume si pieptul de pui.

Se stropeste cu ulei de măsline farfuria si presărăm putin busuioc sau oregano.

Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui cu legume si orez" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Taietei de orez cu piept de pui si legume(reteta filipineza)

Taietei de orez cu piept de pui si legume(reteta filipineza)

Se fierb taieteii in apa cu sare 3 minute,se scurg,se lasa la racit. Pieptul de pui il prajim putin

1 vot    2 comentarii
25 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • o jumătate de kg piept de pui dezosat
  • 50 ml ulei de măsline
  • un dovlecel
  • un ardei gras
  • 10 ciuperci ciuperci mijlocii
  • o vânătă
  • un morcov
  • un ardei bulgăresc dar sa nu usture
  • 2 rosii
  • 200 ml smantana
  • 150 ml vin alb
  • 4 maini de orez
  • sare
  • piper
  • oregano sau busuioc

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi

Se portioneaza carnea si se pune intr-un ceaun de tuci,eu am un ceaun foarte mare,asa cam de 30 kg. pe care il folosesc la multe feluri

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

7 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Mazare cu carnati by copilou