autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Piept de pui cu legume si orez

Autor: catalincraciun (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 13 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: catalincraciun (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 13 august 2009

Ingrediente
o jumătate de kg piept de pui dezosat, 50 ml ulei de măsline, un dovlecel, un ardei gras, 10 ciuperci ciuperci mijlocii, o vânătă, un morcov, un ardei bulgăresc dar sa nu usture, 2 rosii, 200 ml smantana, 150 ml vin alb, 4 maini de orez, sare, piper, oregano sau busuioc

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Se curăţă pieptul de pui se căleşte în ulei de măsline să capete o culoare .

Separat se călesc legumele apoi se pun toate în tavă unde se adaugă smantana si vinul si se dau la cuptor sa scadă sosul.Defapt sosul devine o cremă.

Separat se pune orezul la fiert cu morcov taiat cubuleţe mici. O cana de orez 2 de apă se mesteca în orez e bine să se pună în apa călduţă pentru a nu se lipi.

Separat se pregateşte forma cilindrică pentru a se aşeza orezul. Dacă nu avem o formă cilindrică o putem face din folie de aluminiu.

Rosia se înfeliează si se coace pe gril precum si jumătate din ciuperci.

La baza formei cilindrice se pune o bucata de roşie coaptă pe gril apoi orez fiert la jumătate iar roşie şi capac tot roşie. alături ciupercile coapte pe gril si sosul cu legume si pieptul de pui.

Se stropeste cu ulei de măsline farfuria si presărăm putin busuioc sau oregano.

Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui cu legume si orez" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Taietei de orez cu piept de pui si legume(reteta filipineza)

Taietei de orez cu piept de pui si legume(reteta filipineza)

Se fierb taieteii in apa cu sare 3 minute,se scurg,se lasa la racit. Pieptul de pui il prajim putin

1 vot    2 comentarii
25 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pernite dulci de pui

Pernite dulci de pui

Se face intai un ''lapte de cocos'' din 1/4 l lapte cald in care lasam un sfert de ora cel putin

3 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • o jumătate de kg piept de pui dezosat
  • 50 ml ulei de măsline
  • un dovlecel
  • un ardei gras
  • 10 ciuperci ciuperci mijlocii
  • o vânătă
  • un morcov
  • un ardei bulgăresc dar sa nu usture
  • 2 rosii
  • 200 ml smantana
  • 150 ml vin alb
  • 4 maini de orez
  • sare
  • piper
  • oregano sau busuioc

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Kebab turcesc cu legume coapte Kebab turcesc cu legume coapte

Se amesteca carnea tocata cu boiaua afumata, fulgii de chili, sarea, piperul proaspat macinat si patrunjelul tocat marunt. Se pune

2 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Muschiulet de porc in foietaj cu sos de ciuperci cu smantana Muschiulet de porc in foietaj cu sos de ciuperci cu smantana

Rulourile: Spalam muschiuletul de porc, il stergem cu un servetel de bucatarie. Taiem muschiuletul in bucati de 8-10 cm. Intr-un

1 vot    2 comentarii
1h 10 min
Aperitive cu carne
Cartofi prajiti cu snitel de pui