autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Piept de pui cu leurda

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 portii): 4 fileuri de piept de pui (circa 600 g), , sare,, piper, , 1 lingura unt pentru prajit, , 1 ceapa mica, , 1 lingura unt pentru dunstuit, , 1/8 l vin sec dulce (eventual Vermut), , 1/4 l zeama concentrata de carne de pasare (Knorr+apa), , circa 50 g unt rece, , 1 legatura leurda taiata fasii subtiri.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Se incinge cuptorul la 180gr.. Se sareaza si se pipereaza fileurile si se prajesc in untul incins, cate 2 minute pe fiecare parte. Se pun apoi - cu untul in care s-au prajit - intr-o tava si se dau 15 minute la cuptor.
Se curata ceapa, se toaca marunt si se dunstuieste in unt, pana ce devine sticloasa. Se stinge cu vinul si zeama de carne si se lasa sa fiarba la foc iute, pana ce scade la jumatate.
Se incorporeaza untul - putin cate putin - in sos, rasucind tigaia pana ce se leaga sosul si se gusta de sare si piper.
Se adauga leurda, se mixeaza in blender si se toarna sosul fierbinte peste fileurile de piept de pui asezate pe farfurii incalzite
Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui cu leurda" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pui cu smantana

Pui cu smantana

Copanelele se spala si li se ia pielea.Cui ii place poate sa lasa si pielea.Se pun in tigaie cu putin

8 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Pui tikka masala

Pui tikka masala

In uleiul incins se caleste pieptul de pui (taiat in cuburi) pana se rumeneste. In alta tigaie

7 voturi    1 comentariu
30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 portii): 4 fileuri de piept de pui (circa 600 g)
  • sare,
  • piper
  • 1 lingura unt pentru prajit
  • 1 ceapa mica
  • 1 lingura unt pentru dunstuit
  • 1/8 l vin sec dulce (eventual Vermut)
  • 1/4 l zeama concentrata de carne de pasare (Knorr+apa)
  • circa 50 g unt rece
  • 1 legatura leurda taiata fasii subtiri.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Musaca cu vinete coapte si piept de pui