autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Piept de pui cu leurda

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 portii): 4 fileuri de piept de pui (circa 600 g), , sare,, piper, , 1 lingura unt pentru prajit, , 1 ceapa mica, , 1 lingura unt pentru dunstuit, , 1/8 l vin sec dulce (eventual Vermut), , 1/4 l zeama concentrata de carne de pasare (Knorr+apa), , circa 50 g unt rece, , 1 legatura leurda taiata fasii subtiri.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Se incinge cuptorul la 180gr.. Se sareaza si se pipereaza fileurile si se prajesc in untul incins, cate 2 minute pe fiecare parte. Se pun apoi - cu untul in care s-au prajit - intr-o tava si se dau 15 minute la cuptor.
Se curata ceapa, se toaca marunt si se dunstuieste in unt, pana ce devine sticloasa. Se stinge cu vinul si zeama de carne si se lasa sa fiarba la foc iute, pana ce scade la jumatate.
Se incorporeaza untul - putin cate putin - in sos, rasucind tigaia pana ce se leaga sosul si se gusta de sare si piper.
Se adauga leurda, se mixeaza in blender si se toarna sosul fierbinte peste fileurile de piept de pui asezate pe farfurii incalzite
Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui cu leurda" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui

Ciulama de pui

ţară, am fiert-o mai întâi la oala cu presiune cam 30-40 minute după care am continuat să o

3 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Porc Pekin cu orez

Porc Pekin cu orez

Taiem carnea in fasii subtiri de 3-4 cm si o punem intr-o cutie ce poate fi inchisa. Amestecam bine

4 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 portii): 4 fileuri de piept de pui (circa 600 g)
  • sare,
  • piper
  • 1 lingura unt pentru prajit
  • 1 ceapa mica
  • 1 lingura unt pentru dunstuit
  • 1/8 l vin sec dulce (eventual Vermut)
  • 1/4 l zeama concentrata de carne de pasare (Knorr+apa)
  • circa 50 g unt rece
  • 1 legatura leurda taiata fasii subtiri.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Kebab turcesc cu legume coapte Kebab turcesc cu legume coapte

Se amesteca carnea tocata cu boiaua afumata, fulgii de chili, sarea, piperul proaspat macinat si patrunjelul tocat marunt. Se pune

4 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Muschiulet de porc in foietaj cu sos de ciuperci cu smantana Muschiulet de porc in foietaj cu sos de ciuperci cu smantana

Rulourile: Spalam muschiuletul de porc, il stergem cu un servetel de bucatarie. Taiem muschiuletul in bucati de 8-10 cm. Intr-un

1 vot    2 comentarii
1h 10 min
Aperitive cu carne
Pui Pekin cu sos de lamaie