autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Piept de pui cu leurda

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 portii): 4 fileuri de piept de pui (circa 600 g), , sare,, piper, , 1 lingura unt pentru prajit, , 1 ceapa mica, , 1 lingura unt pentru dunstuit, , 1/8 l vin sec dulce (eventual Vermut), , 1/4 l zeama concentrata de carne de pasare (Knorr+apa), , circa 50 g unt rece, , 1 legatura leurda taiata fasii subtiri.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Se incinge cuptorul la 180gr.. Se sareaza si se pipereaza fileurile si se prajesc in untul incins, cate 2 minute pe fiecare parte. Se pun apoi - cu untul in care s-au prajit - intr-o tava si se dau 15 minute la cuptor.
Se curata ceapa, se toaca marunt si se dunstuieste in unt, pana ce devine sticloasa. Se stinge cu vinul si zeama de carne si se lasa sa fiarba la foc iute, pana ce scade la jumatate.
Se incorporeaza untul - putin cate putin - in sos, rasucind tigaia pana ce se leaga sosul si se gusta de sare si piper.
Se adauga leurda, se mixeaza in blender si se toarna sosul fierbinte peste fileurile de piept de pui asezate pe farfurii incalzite
Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui cu leurda" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Piure de cartofi cu carne de gaina

Piure de cartofi cu carne de gaina

Se curata cartofii, se taie in cuburi mari si se pun la fiert cu un praf de sare la foc mediu ptr

2 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Pui cu mere si sos caramel

Pui cu mere si sos caramel

Pieptul se sareaza si se prajeste in unt. Marul se spala se taie rondele indepartandu-se cotorul

3 voturi    0 comentarii
20 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 portii): 4 fileuri de piept de pui (circa 600 g)
  • sare,
  • piper
  • 1 lingura unt pentru prajit
  • 1 ceapa mica
  • 1 lingura unt pentru dunstuit
  • 1/8 l vin sec dulce (eventual Vermut)
  • 1/4 l zeama concentrata de carne de pasare (Knorr+apa)
  • circa 50 g unt rece
  • 1 legatura leurda taiata fasii subtiri.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

1 vot    2 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Mancare de fasole boabe cu costita afumata