autor:

dicarmencitta1957

» » Mancaruri cu carne

Piept de pui cu mazare

Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 03 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 03 octombrie 2009

Ingrediente
4 piepti de pui, 1 kg mazare, 1 ceapa rosie, 1 legatura marar, 1 cutie rosii tocate in sos de rosii Pomodorre, sare, piper proaspat macinat, marar uscat, menta uscata

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

70 voturi

Mod de preparare

Spalam bine pieptul de pui il taiem in cubulete. Punem intr-o craticioara 2 linguri de ulei din samburi de struguri si dupa ce s-a incins punem bucatalele de piept si le calim putin, amestecand incontinuu ca sa nu se prinda. Intotdeauna, carnea de pui isi lasa zeama,de aceea punem si o ceapa rosie sa se caleasca un pic impreuna cu carnea. Mentionez ca se amesteca in mancare incontinuu ca sa nu se prinda, de aceea o tin intre 5 - 7 minute, carnea la fript cu ceapa. Dupa ce s-a prajit puiul punem si mazarea le mai lasam 10 minute pe foc dupa care le bagam la cuptor pentru 60 de minute. Inainte de a inchide focul la cuptor, cu 10 minute, scoatem craticioara si punem si cutia de rosii tocate in sos peste mazare si mai lasam focul aprins inca 10 minute.Mentionez ca de cate ori pun 1 cutie de rosii in suc de rosii o incalzesc separat, nu o pun direct in cratita,ca sa nu intareasca mazarea. Cand consideram ca este gata (fiecare trebuie sa guste din mancare ca sa-si dea seama cat trebuie sa mai stea in cuptor), inchidem focul si o lasam sa se raceasca in cuptor. Pofta buna!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui cu mazare" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Fasii de piept de pui cu mazare, morcovi si zucchini

Fasii de piept de pui cu mazare, morcovi si zucchini

Taiati ceapa solzisori si trageti-o la tigaie cu un fir de ulei. Curatati morcovii si taiati-i julien.

2 voturi    1 comentariu
30 min
Salate cu carne
mancarica de mazare cu cartofi si piept de pui

mancarica de mazare cu cartofi si piept de pui

se spala pieptul de pui, se taie cubulete, se pune in ulei si-l inabusim putin, dupa care punem ceapa

2 voturi    7 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 16 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 03 iunie 2010

    O bunatate !

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 21 ianuarie 2010

    Asa este Lenuta,numai ca eu intre timp mi-am schimbat obiceiurile,numai gatesc cu ulei din samburi de struguri,acum folosesc doar ulei de masline,este cel mai bun si noua ne place gustul acestui ulei.To ceea ce este bun si ne face bine,incercam sa folosim.Multumesc pentru comentariu.

  • Fara foto

    burdulea maria elena , 20 ianuarie 2010

    Carmen, chiar ieri imi zicea farmacista de beneficiile acestui ulei pt vasele de sange, o sa incerc sa il cumpar, dar se poate si prepara, eu stiu ca doar asa la salate e benefic.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 19 ianuarie 2010

      Raspuns pentru Michael. ------------------------- Iata si un pasaj din Formula As: Uleiul de samburi de struguri contine cantitati insemnate de vitamina E si vitamina F, precum si unele minerale: zinc, cupru, seleniu. Dar, mai presus de toate, contine asa-numitele procianidine (prescurtat Opc), care sunt un agent anti-imbatranire de 50 de ori mai puternic decat vitamina E si de 20 de ori mai puternic decat vitamina C. Mai contine substante care ajuta la mentinerea sanatatii vaselor de sange si a inimii, care catalizeaza actiunea unor vitamine in corp, care ajuta la tinerea sub control a reactiilor alergice.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 19 ianuarie 2010

      Imi place acest fel de mancare, e f. gustos!

    • Fara foto

      niculinar (Bucatar) , 18 ianuarie 2010

      Prea multe poze si multe sunt in aceeasi faza de preparare, doar din alt unghi.

    • Fara foto

      burdulea maria elena , 18 ianuarie 2010

      e foarte gustoasa!

    • Fara foto

      Michael , 14 ianuarie 2010

      Noi facem pieptul de pui pane si il servim cu mancarica de mazare alaturi, ca garnitura, pregatita cu ceapa alba, marar, sare, piper si bulion de rosii. E un deliciu! Nu am gatit niciodata cu ulei din samburi de struguri si nu ne dam seama ce avantaje ar avea el fata de alte uleiuri comestibile. Ne-ar face o mare placere daca autoarea ne-ar lamuri asupra acestui aspect.

    • Niko Stan

      Niko Stan (Chef de cuisine) , 13 ianuarie 2010

      Delicioasa mancarica de mazare

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 19 decembrie 2009

      O bunatate...

    • alina

      alina (Chef de cuisine) , 03 noiembrie 2009

      buna, buna...

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 03 noiembrie 2009

      Cam aşa pregătesc şi eu mazărea cu piept de pui!

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 02 noiembrie 2009

      Buna, buna, mancarica de mazare!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 09 octombrie 2009

      Mmmmm ce pofta mi-ai facut!!!

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 09 octombrie 2009

      Foarte bine arata.

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 06 octombrie 2009

      Foarte bunaa mancarica ta.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

70 voturi

Ingrediente

  • 4 piepti de pui
  • 1 kg mazare
  • 1 ceapa rosie
  • 1 legatura marar
  • 1 cutie rosii tocate in sos de rosii Pomodorre
  • sare
  • piper proaspat macinat
  • marar uscat
  • menta uscata

Raporteaza reteta

Retete
de dicarmencitta1957
Tort Tiramisu

Tort Tiramisu

500 ml frisca lichida se bate cu mixerul,la care adaugi o lingura de zahar si un pliculet de zahar

40 voturi    13 comentarii
1h
Torturi
Tort de lamaie cu blat de ciocolata

Tort de lamaie cu blat de ciocolata

Eu cumpar blatul pentru ca niciodata, nu imi iese perfect si mai ales mare si dreptunghiular. Crema

17 voturi    11 comentarii
30 min
Torturi
Supa crema de ciuperci.

Supa crema de ciuperci.

Se taie cubulete ceapa si telina. Intr-o oala de 3 l se topeste untul la foc mediu si se adauga ceapa,

23 voturi    9 comentarii
45 min
Supe de legume

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Mancare din pastai de fasole cu carne de porc