Prepararea puiului:
Pieptul de pui de taie bucăţi lunguieţe;ardeiul se taie fâşii cam de 1 cm. Se încălzeşte tigaia,de preferinţă WOK,se pune uleiul şi apoi bucăţile de pui c care se sotează.Cînd sunt uşor rumenite se adaugă peste pui feliile de ardei şi se mai lasă cca.5 min.,amestecându-se mereu,până se rumenesc uşor şi ardeii. Se sărează şi se piperează.Se dă tigaia la o parte.
Nu folosiţi mult ulei!1 lingură este suficient,pentru că,atât carnea cât şi legumele lasă zeama proprie.
Orezul :
Încingeţi tigaia,adăugaţi uleiul(nu mult!)puneţi cuişoarele şi foaia de dafin să se prăjească 1 min.Adăugaţi apoi ceapa tocată mărunt.Amestecaţi,cca.1 min.apoi puneţi orezul şi daţi focul mai mare.Prăjiţi orezul amestecând cca.2 minute,presăraţi praful de curry şi adăugaţi o cană de apă(sau supă de pui)caldă.
Lăsaţi să fiarbă orezul cam 5 min.fără să amestecaţi.Adăugaţi apoi legumele congelate,amestecând puţin ca să se omogenizeze şi mai lăsaţi la foc mic încă 10 min.Gustaţi orezul dacă este fiert.Dacă este nevoie mai adăugaţi puţin lichid.
Scuturaţi tigaia şi nu amestecaţi orezul în timpul fierberii.
Punei pe farfurii orezul grămăjoare,cu o lingură de îngheţată,dacă aveţi,ornaţi cu frunze de pătrunjel rupte şi nu tocate(spălaţi pătrunjelul frunze cu apă fierbinte,va avea o aromă mai puternică),iar lângă puiul cu ardei.
Mâncarea este foarte gustoasă şi arată foarte bine.
Pregătiţi mai întâi orezul,pentru că puiul merge foarte repede.
Promit să-mi cumpăr un aparat foto şi desigur că atunci vă voi ispiti mai tare.
Bon apetit!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii