autor:

danutza

» » Mancaruri cu carne

Piept de pui cu orez (reţetă chinezească)

Autor: danutza (Chef de cuisine)   
   Specific: 

China


    Reteta postata pe: 17 noiembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: danutza (Chef de cuisine)   
Specific:  

China


Reteta postata pe: 17 noiembrie 2010

Ingrediente
2 fileuri piept de pui, 1 ardei roşu şi 1 ardei galben sau verde, ulei de măsline, sare,, Pentru orez:, 200 gr.orez cu bob lung(Scotti e foarte bun), 1 ceapă mică, 2,3 cuişoare, 1 foaie dafin, o mână legume gongelate(mazăre,morcovi,fasole verde), 1 praf de curry, sare,piper, o legătură frunză de pătrunjel

Dificultate: Redusa Timp: 1h

7 voturi

Mod de preparare

Prepararea puiului:
Pieptul de pui de taie bucăţi lunguieţe;ardeiul se taie fâşii cam de 1 cm. Se încălzeşte tigaia,de preferinţă WOK,se pune uleiul şi apoi bucăţile de pui c care se sotează.Cînd sunt uşor rumenite se adaugă peste pui feliile de ardei şi se mai lasă cca.5 min.,amestecându-se mereu,până se rumenesc uşor şi ardeii. Se sărează şi se piperează.Se dă tigaia la o parte.
Nu folosiţi mult ulei!1 lingură este suficient,pentru că,atât carnea cât şi legumele lasă zeama proprie.

Orezul :

Încingeţi tigaia,adăugaţi uleiul(nu mult!)puneţi cuişoarele şi foaia de dafin să se prăjească 1 min.Adăugaţi apoi ceapa tocată mărunt.Amestecaţi,cca.1 min.apoi puneţi orezul şi daţi focul mai mare.Prăjiţi orezul amestecând cca.2 minute,presăraţi praful de curry şi adăugaţi o cană de apă(sau supă de pui)caldă.
Lăsaţi să fiarbă orezul cam 5 min.fără să amestecaţi.Adăugaţi apoi legumele congelate,amestecând puţin ca să se omogenizeze şi mai lăsaţi la foc mic încă 10 min.Gustaţi orezul dacă este fiert.Dacă este nevoie mai adăugaţi puţin lichid.
Scuturaţi tigaia şi nu amestecaţi orezul în timpul fierberii.
Punei pe farfurii orezul grămăjoare,cu o lingură de îngheţată,dacă aveţi,ornaţi cu frunze de pătrunjel rupte şi nu tocate(spălaţi pătrunjelul frunze cu apă fierbinte,va avea o aromă mai puternică),iar lângă puiul cu ardei.
Mâncarea este foarte gustoasă şi arată foarte bine.
Pregătiţi mai întâi orezul,pentru că puiul merge foarte repede.
Promit să-mi cumpăr un aparat foto şi desigur că atunci vă voi ispiti mai tare.
Bon apetit!
Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui cu orez (reţetă chinezească)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Placinta cu carne, la tigaie

Placinta cu carne, la tigaie

Pentru aluat: Curatam cartofii, ii taiem cubulete si ii punem la fiert. Intre timp, cat avem cartofii

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Parjoale ca la mama acasa

Parjoale ca la mama acasa

Carnea proaspat macinata o amestecam cu morcovul, ceapa usturoiul deasemeni oul batut putin si putin

4 voturi    1 comentariu
50 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • mihai

    mihai (Chef de cuisine) , 17 noiembrie 2010

    Imi place foarte mult mancarea chinezeasca. Eu prepar cel putin o data pe saptamana o mancare chinezeasca deoarece sunt deosebite si incredibil de usoare, unele. Felicitari!*****

Dificultate

Redusa

Timp

1h

7 voturi

Ingrediente

  • 2 fileuri piept de pui
  • 1 ardei roşu şi 1 ardei galben sau verde
  • ulei de măsline
  • sare,
  • Pentru orez:
  • 200 gr.orez cu bob lung(Scotti e foarte bun)
  • 1 ceapă mică
  • 2,3 cuişoare
  • 1 foaie dafin
  • o mână legume gongelate(mazăre,morcovi,fasole verde)
  • 1 praf de curry
  • sare,piper
  • o legătură frunză de pătrunjel

Raporteaza reteta

Retete
de danutza
Placinta cu spanac si branza

Placinta cu spanac si branza

Se framanta un aluat din ingredientele pt foi,se lasă la crescut si se imparte în două. Se intinde

1 vot    0 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Orez cu legume

Orez cu legume

Se incinge o cantitate mică de ulei într-o tigaie (de preferinţă tip wok), se prajesc usor cuisoarele

7 voturi    0 comentarii
30 min
Retete vegetariene
Salată rapidă de dovlecei

Salată rapidă de dovlecei

Dovleceii se spală,se curăţă de coajă,se taie în două şi se scobesc de miez(de aceea se pot

10 voturi    1 comentariu
35 min
Salate de legume
mihai

mihai (Chef de cuisine)

Imi place foarte mult mancarea chinezeasca. Eu prepar cel putin o data pe saptamana o mancare chinezeasca deoarece sunt deosebite si incredibil de usoare, unele. Felicitari!*****

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta

Punem la fiert inimile cu pipotele în apa rece, având grijă să luăm spuma ce se formează în momentul fierberii.

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Ragu de carne pe mamaliguta Ragu de carne pe mamaliguta

Intai punem o cratita larga la incalzit cu putin ulei si cand uleiul este cald, adaugam treptat ceapa, morcovul si ardeiul iute, dupa

1 vot    0 comentarii
3h 20 min
Mancaruri cu carne
Pulpe cu sos