autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Piept de pui cu salvie si jambon

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 portii): 4 piepti de pui, , 4 felii subtiri de jambon (eventual Prosciutto), , 8 frunze mari de salvie, , sare, , piper proaspat macinat, , 2 linguri ulei de masline., Pentru garnitura de orez: 200 g orez cu bobul lung (eventual Uncle Ben’s), , 1 legatura patrunjel verde, , 6 frunzulite de busuioc, , 5 fire de cimbru, , 1 crenguta de rozmarin, , 1 ceapa verde, , 1/2 legatura codite de ceapa verde, , 1 lingura unt.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

Se spala pieptii de pui si se indeparteaza pielea. Salvia spalata se zvanta cu un servet. Se spala verdeata si ceapa pentru orez si se toaca marunt, doar coditele de ceapa verde se taie rondele, iar cimbrul si rozmarinul se aleg si se taie cu foarfeca. Se fierbe orezul conform indicatiilor de pe ambalaj si se incinge cuptorul la 160gr..
Se sareaza si se pipereaza putin pieptii de pui (jambonul este sarat), si peste fiecare se pun cate 2 frunze de salvie care se acopera cu cate o felie de jambon fixata cu scobitori.
Se prajesc putin, pe ambele parti, in uleiul incins, dupa care se dau la cuptor si se lasa sa se patrunda inca 8 minute.
Separat, se calesc in unt verdeata tocata si ceapa, se adauga orezul fiert si se amesteca.
Pieptii de pui se taie felii si se servesc pe farfurii incalzite impreuna cu orezul si cu sosul in care s-au prajit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui cu salvie si jambon" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pui cu sos de lamaie si smantana

Pui cu sos de lamaie si smantana

Intr-o cratita se peregateste sosul dupa cum urmeaza: Se pun 2 linguri ulei (dupa preferinta) eu

7 voturi    1 comentariu
30 min
Mancaruri cu carne
Piept de gasca cu sos de portocale

Piept de gasca cu sos de portocale

Prima data tocam julien prazul pe care-l punem la calit in putin ulei. Adaugam varza taiata si ea

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 portii): 4 piepti de pui
  • 4 felii subtiri de jambon (eventual Prosciutto)
  • 8 frunze mari de salvie
  • sare
  • piper proaspat macinat
  • 2 linguri ulei de masline.
  • Pentru garnitura de orez: 200 g orez cu bobul lung (eventual Uncle Ben’s)
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 6 frunzulite de busuioc
  • 5 fire de cimbru
  • 1 crenguta de rozmarin
  • 1 ceapa verde
  • 1/2 legatura codite de ceapa verde
  • 1 lingura unt.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Cotlet de porc cu sos de mustar Cotlet de porc cu sos de mustar

Se spala cotletele (neaparat cu os), se sterg, se ung cu mustar si se presara cu baza pentru mancaruri, sare si piper, dupa gust. Se

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Mancare de cartofi cu kaizer Mancare de cartofi cu kaizer

Se taie kaizerul feliute se pune intr-o tigaie cu putin ulei si se prajeste, dupa ce s-a facut, se scoate din tigaie si se adauga ceapa

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Spanac cu carne de pui