autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Piept de pui cu salvie si jambon

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 portii): 4 piepti de pui, , 4 felii subtiri de jambon (eventual Prosciutto), , 8 frunze mari de salvie, , sare, , piper proaspat macinat, , 2 linguri ulei de masline., Pentru garnitura de orez: 200 g orez cu bobul lung (eventual Uncle Ben’s), , 1 legatura patrunjel verde, , 6 frunzulite de busuioc, , 5 fire de cimbru, , 1 crenguta de rozmarin, , 1 ceapa verde, , 1/2 legatura codite de ceapa verde, , 1 lingura unt.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

Se spala pieptii de pui si se indeparteaza pielea. Salvia spalata se zvanta cu un servet. Se spala verdeata si ceapa pentru orez si se toaca marunt, doar coditele de ceapa verde se taie rondele, iar cimbrul si rozmarinul se aleg si se taie cu foarfeca. Se fierbe orezul conform indicatiilor de pe ambalaj si se incinge cuptorul la 160gr..
Se sareaza si se pipereaza putin pieptii de pui (jambonul este sarat), si peste fiecare se pun cate 2 frunze de salvie care se acopera cu cate o felie de jambon fixata cu scobitori.
Se prajesc putin, pe ambele parti, in uleiul incins, dupa care se dau la cuptor si se lasa sa se patrunda inca 8 minute.
Separat, se calesc in unt verdeata tocata si ceapa, se adauga orezul fiert si se amesteca.
Pieptii de pui se taie felii si se servesc pe farfurii incalzite impreuna cu orezul si cu sosul in care s-au prajit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui cu salvie si jambon" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Dovleac in acru-dulce cu snitel de pui

Dovleac in acru-dulce cu snitel de pui

Se spala felia de dovlec si cu un cutit o cojim. Apoi o taiem in felii subtiri de cca. jumatate centimetru.

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Frigarui de porc cu legume

Frigarui de porc cu legume

Se taie carnea de porc in bucatele mici. Ceapa se taie in doua bucati si se desfac foitele una cate

11 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 portii): 4 piepti de pui
  • 4 felii subtiri de jambon (eventual Prosciutto)
  • 8 frunze mari de salvie
  • sare
  • piper proaspat macinat
  • 2 linguri ulei de masline.
  • Pentru garnitura de orez: 200 g orez cu bobul lung (eventual Uncle Ben’s)
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 6 frunzulite de busuioc
  • 5 fire de cimbru
  • 1 crenguta de rozmarin
  • 1 ceapa verde
  • 1/2 legatura codite de ceapa verde
  • 1 lingura unt.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Ardei umpluti