autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Piept de pui cu salvie si jambon

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 portii): 4 piepti de pui, , 4 felii subtiri de jambon (eventual Prosciutto), , 8 frunze mari de salvie, , sare, , piper proaspat macinat, , 2 linguri ulei de masline., Pentru garnitura de orez: 200 g orez cu bobul lung (eventual Uncle Ben’s), , 1 legatura patrunjel verde, , 6 frunzulite de busuioc, , 5 fire de cimbru, , 1 crenguta de rozmarin, , 1 ceapa verde, , 1/2 legatura codite de ceapa verde, , 1 lingura unt.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

Se spala pieptii de pui si se indeparteaza pielea. Salvia spalata se zvanta cu un servet. Se spala verdeata si ceapa pentru orez si se toaca marunt, doar coditele de ceapa verde se taie rondele, iar cimbrul si rozmarinul se aleg si se taie cu foarfeca. Se fierbe orezul conform indicatiilor de pe ambalaj si se incinge cuptorul la 160gr..
Se sareaza si se pipereaza putin pieptii de pui (jambonul este sarat), si peste fiecare se pun cate 2 frunze de salvie care se acopera cu cate o felie de jambon fixata cu scobitori.
Se prajesc putin, pe ambele parti, in uleiul incins, dupa care se dau la cuptor si se lasa sa se patrunda inca 8 minute.
Separat, se calesc in unt verdeata tocata si ceapa, se adauga orezul fiert si se amesteca.
Pieptii de pui se taie felii si se servesc pe farfurii incalzite impreuna cu orezul si cu sosul in care s-au prajit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui cu salvie si jambon" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pasare cu rosii si masline la punga!

Pasare cu rosii si masline la punga!

Inta-i rosiile si rosioarele se pun intr-o craticioara cu ulei de masline si se calesc pe foc mic

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Involtini di pollo a la romana

Involtini di pollo a la romana

Se taie pieptul de pui in doua bucati, se elimina oasele si pielita. Fiecare bucata de piept se bate

2 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 portii): 4 piepti de pui
  • 4 felii subtiri de jambon (eventual Prosciutto)
  • 8 frunze mari de salvie
  • sare
  • piper proaspat macinat
  • 2 linguri ulei de masline.
  • Pentru garnitura de orez: 200 g orez cu bobul lung (eventual Uncle Ben’s)
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 6 frunzulite de busuioc
  • 5 fire de cimbru
  • 1 crenguta de rozmarin
  • 1 ceapa verde
  • 1/2 legatura codite de ceapa verde
  • 1 lingura unt.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rulada de miel umpluta cu legume Rulada de miel umpluta cu legume

Carnea de miel dezosata se spala foarte bine si se sterge cu un servet absorbant. Intr-un bol se amesteca vinul alb, condimentele si

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Friptura de iepure cu legume la cuptor Friptura de iepure cu legume la cuptor

Carnea de iepure se spala si se lasa la scurs pe un servet absorbant. Legumele se curata, se spala si se pun intr-o tava. Se adauga

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Fripturi
pui cu masline