autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Piept de pui cu salvie si jambon

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 portii): 4 piepti de pui, , 4 felii subtiri de jambon (eventual Prosciutto), , 8 frunze mari de salvie, , sare, , piper proaspat macinat, , 2 linguri ulei de masline., Pentru garnitura de orez: 200 g orez cu bobul lung (eventual Uncle Ben’s), , 1 legatura patrunjel verde, , 6 frunzulite de busuioc, , 5 fire de cimbru, , 1 crenguta de rozmarin, , 1 ceapa verde, , 1/2 legatura codite de ceapa verde, , 1 lingura unt.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

Se spala pieptii de pui si se indeparteaza pielea. Salvia spalata se zvanta cu un servet. Se spala verdeata si ceapa pentru orez si se toaca marunt, doar coditele de ceapa verde se taie rondele, iar cimbrul si rozmarinul se aleg si se taie cu foarfeca. Se fierbe orezul conform indicatiilor de pe ambalaj si se incinge cuptorul la 160gr..
Se sareaza si se pipereaza putin pieptii de pui (jambonul este sarat), si peste fiecare se pun cate 2 frunze de salvie care se acopera cu cate o felie de jambon fixata cu scobitori.
Se prajesc putin, pe ambele parti, in uleiul incins, dupa care se dau la cuptor si se lasa sa se patrunda inca 8 minute.
Separat, se calesc in unt verdeata tocata si ceapa, se adauga orezul fiert si se amesteca.
Pieptii de pui se taie felii si se servesc pe farfurii incalzite impreuna cu orezul si cu sosul in care s-au prajit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui cu salvie si jambon" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Paine crocanta la cuptor cu sunca si branza Cheddar

Paine crocanta la cuptor cu sunca si branza Cheddar

Unge cu unt un vas termorezistent.Aseaza feliile de paine in vas iar printre acestea presara sunca

58 voturi    23 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Sarmale cu varza proaspata(la pachet)

Sarmale cu varza proaspata(la pachet)

Intrun vas, punem carnea tocata, adaugam oul, orezul bine spalat si scurs de apa, ceapa si cartoful

13 voturi    14 comentarii
1h 50 min
Mancaruri cu carne
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 portii): 4 piepti de pui
  • 4 felii subtiri de jambon (eventual Prosciutto)
  • 8 frunze mari de salvie
  • sare
  • piper proaspat macinat
  • 2 linguri ulei de masline.
  • Pentru garnitura de orez: 200 g orez cu bobul lung (eventual Uncle Ben’s)
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 6 frunzulite de busuioc
  • 5 fire de cimbru
  • 1 crenguta de rozmarin
  • 1 ceapa verde
  • 1/2 legatura codite de ceapa verde
  • 1 lingura unt.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
PULPĂ DE VIŢEL CU SOS DE VIN ŞI PIPER ROŞU LA PHILIPS MULTICOOKER