autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Piept de pui cu salvie si jambon

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 portii): 4 piepti de pui, , 4 felii subtiri de jambon (eventual Prosciutto), , 8 frunze mari de salvie, , sare, , piper proaspat macinat, , 2 linguri ulei de masline., Pentru garnitura de orez: 200 g orez cu bobul lung (eventual Uncle Ben’s), , 1 legatura patrunjel verde, , 6 frunzulite de busuioc, , 5 fire de cimbru, , 1 crenguta de rozmarin, , 1 ceapa verde, , 1/2 legatura codite de ceapa verde, , 1 lingura unt.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

Se spala pieptii de pui si se indeparteaza pielea. Salvia spalata se zvanta cu un servet. Se spala verdeata si ceapa pentru orez si se toaca marunt, doar coditele de ceapa verde se taie rondele, iar cimbrul si rozmarinul se aleg si se taie cu foarfeca. Se fierbe orezul conform indicatiilor de pe ambalaj si se incinge cuptorul la 160gr..
Se sareaza si se pipereaza putin pieptii de pui (jambonul este sarat), si peste fiecare se pun cate 2 frunze de salvie care se acopera cu cate o felie de jambon fixata cu scobitori.
Se prajesc putin, pe ambele parti, in uleiul incins, dupa care se dau la cuptor si se lasa sa se patrunda inca 8 minute.
Separat, se calesc in unt verdeata tocata si ceapa, se adauga orezul fiert si se amesteca.
Pieptii de pui se taie felii si se servesc pe farfurii incalzite impreuna cu orezul si cu sosul in care s-au prajit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui cu salvie si jambon" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Friptura de vitel in vin

Friptura de vitel in vin

O noua reteta din Turul Frantei care mi-a placut. E cam pe acelasi tipar, tot cu carne bucatele,

9 voturi    5 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Fasole cu carnati

Fasole cu carnati

Intr-un vas cu apa se lasa fasolea sa se inmoaie, cateva ore (de preferat sa se lase de seara pana

59 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 portii): 4 piepti de pui
  • 4 felii subtiri de jambon (eventual Prosciutto)
  • 8 frunze mari de salvie
  • sare
  • piper proaspat macinat
  • 2 linguri ulei de masline.
  • Pentru garnitura de orez: 200 g orez cu bobul lung (eventual Uncle Ben’s)
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 6 frunzulite de busuioc
  • 5 fire de cimbru
  • 1 crenguta de rozmarin
  • 1 ceapa verde
  • 1/2 legatura codite de ceapa verde
  • 1 lingura unt.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Aripioare de pui crocante Aripioare de pui crocante

Din meniul rapid al weekendului care-a trecut :) . Ai nevoie de trei vase: - in primul vas pui jumatate din cantitatea de faina -

23 voturi    13 comentarii
30 min
Fripturi
Piept de pui tailandez Piept de pui tailandez

Se pune laptele pe foc intr-un vas impreuna cu pieptul taiat suvite,dupa 10-15 min. se adauga pasta de curry, sare,. piper daca mai

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Gulas de strut