autor:

nela

» » Mancaruri cu carne

Piept de pui cu smantana si ghebe

Autor: nela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 18 februarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 18 februarie 2013

Ingrediente
1 bucata de piept de pui cu os de cca 750 grame, 400 grame smantana, 250 grame ghebe, o ceapa de marime mijlocie, o legatura de patrunjel verde, 1 lingura mare de faina alba, 2 linguri ulei de floarea soarelui, o frunza de dafin, 2 catei de usturoi, 10 boabe de piper, o lingurita delikat

Dificultate: Redusa Timp: 2h 10 min

9 voturi

Mod de preparare

Dupa ce ati spalat pieptul de pui il taiati in patru si il puneti la prajit intr-o cratita cu o lingura de ulei. Dupa ce s-a rumenit usor, il acoperiti cu apa calduta si-l lasati la fiert sub capac impreuna cu foaia de dafin si piperul.
In alta cratita puneti cealalta lingura de ulei, ceapa tocata marunt, ghebele taiate fideluta si usturoiul taiat in patru. Ghebele lasa apa. Lasati la inabusit maxim 5 minute. Turnati compozitia peste carne cand aceasta este aproape fiarta. Nu luati de pe foc cratita ci doar faceti flacara mica.
Intr-un castron, amestecati smantana cu o lingura de faina si zeama de carne rece, ca sa nu se opareasca faina. Turnati peste carne si ghebe, in cratita de pe foc mic si amestecati continuu ca sa nu se prinda de fundul cratitei, pana se ingroasa si fierbe usor. Gustati si potriviti de sare si daca va place adaugati si o lingurita de delikat. Se serveste cu mamaliga si patrunjel verde.
Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui cu smantana si ghebe" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pui cu legume

Pui cu legume

Am ''tavalit'' cubuletele de pui prin amidon si apoi le-am marinat in sosul de soia, zaharul, 5 condimente

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Gulas de vita

Gulas de vita

Ingredientele enumerate mai sus se toaca in bucati potrivite, cartofi eu ii toc de marimi diferite

53 voturi    12 comentarii
3h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Adrian , 23 noiembrie 2018

    Delicios..am adaugat niste condimente pt carne..cu paprika.

  • nela

    nela (Chef de cuisine) , 19 februarie 2013

    Da, ai dreptate. Am adunat timpii separat. Nu am tinut cont ca in timp ce a fiert carnea, am facut ciupercile, am preparat smantana si mamaliga. timpul de preparare este 1 h. Multumesc!

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 18 februarie 2013

    Pui si ciuperci....o minunatie !O combinatie care nu poate fi decat excelenta.... Mi se pare cam mare timpul de pregatire, nu ???

Dificultate

Redusa

Timp

2h 10 min

9 voturi

Ingrediente

  • 1 bucata de piept de pui cu os de cca 750 grame
  • 400 grame smantana
  • 250 grame ghebe
  • o ceapa de marime mijlocie
  • o legatura de patrunjel verde
  • 1 lingura mare de faina alba
  • 2 linguri ulei de floarea soarelui
  • o frunza de dafin
  • 2 catei de usturoi
  • 10 boabe de piper
  • o lingurita delikat

Raporteaza reteta

Retete
de nela
Tort cu cremă de cacao si dulceaţă de gutui

Tort cu cremă de cacao si dulceaţă de gutui

Se separă albuşurile de gălbenuşuri, si se bat cu 8 linguri de zahăr. Se consideră terminată

8 voturi    0 comentarii
2h 15 min
Torturi
Salată de legume fierte şi piept de curcan

Salată de legume fierte şi piept de curcan

Se taie în cubuleţe cartofii, morcovul şi pieptul de curcan, care sunt deja gata fierte şi răcite.

7 voturi    7 comentarii
2h 30 min
Salate reci
Mamaliga dezvelita

Mamaliga dezvelita

Pun pe foc un ceaun cu apa rece, sarea si malaiul in ploaie. Amestec continuu ca sa nu faca cocoloase.

13 voturi    9 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne

Adrian

Delicios..am adaugat niste condimente pt carne..cu paprika.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Pui cu lamaie la capac Pui cu lamaie la capac

Se porționează puiul in bucăți medii și se așază intr-o oală in ulei încins, se adaugă condimentele, se da focul mic

0 voturi    0 comentarii
30 min
Fripturi
Cotlet de porc cu sos de merisoare Cotlet de porc cu sos de merisoare

Carnea spalata si uscata cu un prosop se condimenteaza si se asaza in tava cu putin ulei. Punem un pahar de apa si dam la cuptor 30-40

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Fripturi
Masa taraneasca !!!