autor:

nela

» » Mancaruri cu carne

Piept de pui cu smantana si ghebe

Autor: nela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 18 februarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 18 februarie 2013

Ingrediente
1 bucata de piept de pui cu os de cca 750 grame, 400 grame smantana, 250 grame ghebe, o ceapa de marime mijlocie, o legatura de patrunjel verde, 1 lingura mare de faina alba, 2 linguri ulei de floarea soarelui, o frunza de dafin, 2 catei de usturoi, 10 boabe de piper, o lingurita delikat

Dificultate: Redusa Timp: 2h 10 min

8 voturi

Mod de preparare

Dupa ce ati spalat pieptul de pui il taiati in patru si il puneti la prajit intr-o cratita cu o lingura de ulei. Dupa ce s-a rumenit usor, il acoperiti cu apa calduta si-l lasati la fiert sub capac impreuna cu foaia de dafin si piperul.
In alta cratita puneti cealalta lingura de ulei, ceapa tocata marunt, ghebele taiate fideluta si usturoiul taiat in patru. Ghebele lasa apa. Lasati la inabusit maxim 5 minute. Turnati compozitia peste carne cand aceasta este aproape fiarta. Nu luati de pe foc cratita ci doar faceti flacara mica.
Intr-un castron, amestecati smantana cu o lingura de faina si zeama de carne rece, ca sa nu se opareasca faina. Turnati peste carne si ghebe, in cratita de pe foc mic si amestecati continuu ca sa nu se prinda de fundul cratitei, pana se ingroasa si fierbe usor. Gustati si potriviti de sare si daca va place adaugati si o lingurita de delikat. Se serveste cu mamaliga si patrunjel verde.
Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui cu smantana si ghebe" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Friptura de iepure la tigaie cu garnitura de legume la gratar sau cartofi la cuptor

Friptura de iepure la tigaie cu garnitura de legume la gratar sau cartofi la cuptor

Se taie bucati iepurele se pune in tigaie putin ulei, carnea apa cat sa fie pana la jumatea carnii

3 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Ardei umpluti cu ceafa afumata

Ardei umpluti cu ceafa afumata

Se scot cotoarele ardeilor si se scutura bine de seminte. Se taie ceafa cubulete. Intr-o tigaie

12 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • nela

    nela (Chef de cuisine) , 19 februarie 2013

    Da, ai dreptate. Am adunat timpii separat. Nu am tinut cont ca in timp ce a fiert carnea, am facut ciupercile, am preparat smantana si mamaliga. timpul de preparare este 1 h. Multumesc!

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 18 februarie 2013

    Pui si ciuperci....o minunatie !O combinatie care nu poate fi decat excelenta.... Mi se pare cam mare timpul de pregatire, nu ???

Dificultate

Redusa

Timp

2h 10 min

8 voturi

Ingrediente

  • 1 bucata de piept de pui cu os de cca 750 grame
  • 400 grame smantana
  • 250 grame ghebe
  • o ceapa de marime mijlocie
  • o legatura de patrunjel verde
  • 1 lingura mare de faina alba
  • 2 linguri ulei de floarea soarelui
  • o frunza de dafin
  • 2 catei de usturoi
  • 10 boabe de piper
  • o lingurita delikat

Raporteaza reteta

Retete
de nela
Tort cu cremă de cacao si dulceaţă de gutui

Tort cu cremă de cacao si dulceaţă de gutui

Se separă albuşurile de gălbenuşuri, si se bat cu 8 linguri de zahăr. Se consideră terminată

8 voturi    0 comentarii
2h 15 min
Torturi
Salată de legume fierte şi piept de curcan

Salată de legume fierte şi piept de curcan

Se taie în cubuleţe cartofii, morcovul şi pieptul de curcan, care sunt deja gata fierte şi răcite.

7 voturi    7 comentarii
2h 30 min
Salate reci
Mamaliga dezvelita

Mamaliga dezvelita

Pun pe foc un ceaun cu apa rece, sarea si malaiul in ploaie. Amestec continuu ca sa nu faca cocoloase.

13 voturi    9 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne

nela (Chef de cuisine)

Da, ai dreptate. Am adunat timpii separat. Nu am tinut cont ca in timp ce a fiert carnea, am facut ciupercile, am preparat smantana si mamaliga. timpul de preparare este 1 h. Multumesc!

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Dor de primavara