autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Piept de pui cu smantana si vin dulce

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 2 piepti de pui nedezosati (circa 400 g), , sare, , piper, , 200 g ceapa, , 1 catel de usturoi, , 2 linguri ulei de masline, , 400 ml zeama concentrata de carne de pasare (Knorr+apa), , 100 ml vin dulce, , 2 linguri smantana, , 1 legatura patrunjel verde.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Se spala carnea, se zvanta, se sareaza si se pipereaza. Ceapa si usturoiul se curata si se taie rondele si feliute. Se desprinde putin pielita de pe carne si se introduc sub ea cateva felii de usturoi, apoi se aseaza pieptii intr-o forma termorezistenta si se ung cu ulei. Se imprastie ceapa peste carne, se baga in cuptorul incins la 200°C si se prajeste circa 45 de minute, stropindu-se - din cand in cand - cu vin amestecat cu zeama de carne. Se scoate carnea si se tine la cald. Zeama de friptura se toarna intr-o craticioara, se adauga smantana si patrunjelul verde tocat si se da intr-un clocot. Se gusta sosul de sare si piper si se serveste cu puiul facut la cuptor si garnitura de orez fiert.
Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui cu smantana si vin dulce" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Vrabioara de manzat cu ciuperci si ardei

Vrabioara de manzat cu ciuperci si ardei

Imi plac mesele calde ori de cate ori am ocazia. Iar cand pronunt in sinea mea "ca-a-a-l-de", simt

11 voturi    1 comentariu
30 min
Mancaruri cu carne
Ciorbita de pui

Ciorbita de pui

Dupa ce dau un clocot la carne, schimb apa. Spumuiesc, adaug legumele.Dupa ce au fiert carnea si

37 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 2 piepti de pui nedezosati (circa 400 g)
  • sare
  • piper
  • 200 g ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • 2 linguri ulei de masline
  • 400 ml zeama concentrata de carne de pasare (Knorr+apa)
  • 100 ml vin dulce
  • 2 linguri smantana
  • 1 legatura patrunjel verde.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Pui exotic cu ulei de cocos Pui exotic cu ulei de cocos

Se amesteca boiaua dulce afumata cu sarea, turmericul, piperul mozaic proaspat macinat impreuna cu uleiul de cocos. Cu pasta obtinuta

0 voturi    0 comentarii
1h 25 min
Fripturi
Cotlet de porc cu sos de mustar Cotlet de porc cu sos de mustar

Se spala cotletele (neaparat cu os), se sterg, se ung cu mustar si se presara cu baza pentru mancaruri, sare si piper, dupa gust. Se

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Piept de pui valdostana