Se spala carnea, se zvanta, se sareaza si se pipereaza. Ceapa si usturoiul se curata si se taie rondele si feliute. Se desprinde putin pielita de pe carne si se introduc sub ea cateva felii de usturoi, apoi se aseaza pieptii intr-o forma termorezistenta si se ung cu ulei. Se imprastie ceapa peste carne, se baga in cuptorul incins la 200°C si se prajeste circa 45 de minute, stropindu-se - din cand in cand - cu vin amestecat cu zeama de carne. Se scoate carnea si se tine la cald. Zeama de friptura se toarna intr-o craticioara, se adauga smantana si patrunjelul verde tocat si se da intr-un clocot. Se gusta sosul de sare si piper si se serveste cu puiul facut la cuptor si garnitura de orez fiert.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii