autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Piept de pui cu smantana si vin dulce

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 2 piepti de pui nedezosati (circa 400 g), , sare, , piper, , 200 g ceapa, , 1 catel de usturoi, , 2 linguri ulei de masline, , 400 ml zeama concentrata de carne de pasare (Knorr+apa), , 100 ml vin dulce, , 2 linguri smantana, , 1 legatura patrunjel verde.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Se spala carnea, se zvanta, se sareaza si se pipereaza. Ceapa si usturoiul se curata si se taie rondele si feliute. Se desprinde putin pielita de pe carne si se introduc sub ea cateva felii de usturoi, apoi se aseaza pieptii intr-o forma termorezistenta si se ung cu ulei. Se imprastie ceapa peste carne, se baga in cuptorul incins la 200°C si se prajeste circa 45 de minute, stropindu-se - din cand in cand - cu vin amestecat cu zeama de carne. Se scoate carnea si se tine la cald. Zeama de friptura se toarna intr-o craticioara, se adauga smantana si patrunjelul verde tocat si se da intr-un clocot. Se gusta sosul de sare si piper si se serveste cu puiul facut la cuptor si garnitura de orez fiert.
Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui cu smantana si vin dulce" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciolan afumat cu varza dulce si hrean

Ciolan afumat cu varza dulce si hrean

Se taie ceapa rondele, se prajeste in tigaia incinsa pana se face aurie. Se adauga apoi vegeta, sare,

9 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Papricas de vita

Papricas de vita

Cuburile knor se zdrobesc si se dilueaza in 100gr de ulei . Dupa ce s-a topit se adauga vinul.Carnea

6 voturi    11 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 2 piepti de pui nedezosati (circa 400 g)
  • sare
  • piper
  • 200 g ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • 2 linguri ulei de masline
  • 400 ml zeama concentrata de carne de pasare (Knorr+apa)
  • 100 ml vin dulce
  • 2 linguri smantana
  • 1 legatura patrunjel verde.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

1 vot    2 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Mancare din pastai de fasole cu carne de porc