autor:

VALENTIN LITA

» » Mancaruri cu carne

PIEPT DE PUI CU SOS DE PORTOCALE

Autor: VALENTIN LITA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: VALENTIN LITA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 iunie 2008

Ingrediente
INGREDIENTE PENTRU 4 PORTII:, - piept de pui dezosat - 4 buc., - ulei de masline, - sare, piper alb macinat, - portocale - 1 buc., - miere - 0.100 kg, - otet de vin rosu - 0.040 L, - unt - 0, 080 kg, - vin alb dulce - 0.040 L, - toast felii - 2 buc., - branza Philadelphia - 0.120 kg, - frunze de busuioc proaspat, -coniac

Dificultate: Medie Timp: 30 min

9 voturi

Mod de preparare

Pieptul de pui se lasa bucata intreaga, se aromeaza cu sare, ulei de masline si piper alb si se gateste la cuptor , timp de 25-30 min.
Se face sosul de portocale astfel : intr-o craticioara se pune mierea si otetul, se lasa sa se caramelizeze, se adauga unt, putin vin alb, sare si piper alb. Se lasa sa se omogenizeze.
Portocala se curarta de coaja si se taie in bucati, indepartand cu grija pielitele albe.
Din branza Philadelphia se face o crema impreuna cu putin coniac , frunze de busuioc taiate f. marunt si putin unt.
Din feliile de toast se decupeaza cercuri, folosind o forma de taiat rotunda .Pe aceste bucati de toast se pune crema de branza obtinuta.
La asamblarea pe farfurie, pieptul de pui se taie transversal in bucati, se pun feliile de portocale langa carne, piese de toast cu branza si sosul de portocale peste carne.
Se poate decora cu fasii subtiri de coaja de portocale, obtinute cu un cutit special.
Daca ti-a placut reteta noastra "PIEPT DE PUI CU SOS DE PORTOCALE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Piept de pui in sos de portocale

Piept de pui in sos de portocale

Se sareaza bucatile de piept de pui si se pun in tigaia incinsa in care s-a pus o bucatica de unt;

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

  • 14 comentarii

  • Gherca Laura , 23 decembrie 2015

    Asta aş fi vrut şi eu să ştiu. Nu găsesc nicăieri un sos Bun de portocale...

  • Gherca Laura , 23 decembrie 2015

    Asta aş fi vrut şi eu să ştiu. Nu găsesc nicăieri un sos Bun de portocale...

  • Aurora Petre , 20 februarie 2015

    Totusi, unde este portocala in reteta de sos? Este doar ca decor.

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 17 februarie 2010

      Minunata reteta! O voi salva!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 16 septembrie 2009

      Ce bunatate...

    • Vekas

      Vekas (Chef de cuisine) , 16 septembrie 2009

      Pur si simplu delicios!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 15 septembrie 2009

      Interesanta reteta, arata minunat, cred ca e si f. gustoasa.

    • Czompa

      Czompa (Chef de cuisine) , 15 septembrie 2009

      Felicitari pentru prezentare! Cred ca e delicios. Am facut si eu odata piept de pui cu portocale si miere si a avut un gust deosebit.

    • Alina

      Alina (Chef de cuisine) , 09 august 2009

      Interesanta combinatie. Si mie imi place sa combin carnea cu fructele.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 12 iulie 2009

      Arata foarte bine!

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 12 iulie 2009

      Ceva asemanator pregatesc si eu; gustul carnii de pui se imbina perfect cu mierea si portocala. Mie una imi place foarte mult!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 12 iulie 2009

      Arata grozav,iar combinatia imi place foarte mult...

    • v magdalena (Chef de cuisine) , 12 mai 2009

      Interesanta reteta!O s-o incerc.Imi place combinatia de carne si fructe.

    • L (Chef de cuisine) , 22 martie 2009

      Trebuie sa aiba un gust exotic aceasta reteta...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

30 min

9 voturi

Ingrediente

  • INGREDIENTE PENTRU 4 PORTII:
  • - piept de pui dezosat - 4 buc.
  • - ulei de masline
  • - sare
  • piper alb macinat
  • - portocale - 1 buc.
  • - miere - 0.100 kg
  • - otet de vin rosu - 0.040 L
  • - unt - 0
  • 080 kg
  • - vin alb dulce - 0.040 L
  • - toast felii - 2 buc.
  • - branza Philadelphia - 0.120 kg
  • - frunze de busuioc proaspat
  • -coniac

Raporteaza reteta

Retete
de VALENTIN LITA
RULOURI DE COD LA CUPTOR

RULOURI DE COD LA CUPTOR

Doua fileuri de cod se aplatizeaza usor, se condimenteaza cu amestecul pentru peste. Spanacul proaspat

8 voturi    4 comentarii
25 min
Mancaruri cu peste
FRIGARUI MUNTENESTI

FRIGARUI MUNTENESTI

Ficateii de pui se taie in bucati. Ardeiul gras se taie in bucati mari. Ciupercile se taie in patru.Kaizerul

8 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
SALATA ARTEMIS

SALATA ARTEMIS

Salata verde se spala bine, se taie in fasii fine. Pieptul de pui se frige pe gratar, dupa care se

12 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu carne

mihaela cecilia (Chef de cuisine)

Minunata reteta! O voi salva!

Retete

din Mancaruri cu carne

Pilaf cu cocos de tara Pilaf cu cocos de tara

Am taiat si parlit carnea. Am pus-o la fiert pana cand s-a format spuma. Apoi am aruncat prima apa. (Puteti doar sa aruncati spuma si

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Pui cu ciuperci si sos de piper verde Pui cu ciuperci si sos de piper verde

Se taie pulpele de pui in bucati nu prea mari. Ceapa se taie marunt. Ciupercile se spala si se taie felii. Intr-o cratita antiaderenta

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Ficatei de pui cu usturoi si frunza de patrunjel