autor:

elenita

» » Mancaruri cu carne

Piept de pui cu sos de rosii si masline

Autor: elenita (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 septembrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: elenita (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 septembrie 2012

Ingrediente
1 bucata piep de pui dezosat 2 lingura codimente pt gratar 1 lingurita ulei de masline 500 grame rosii 1 bucata ceapa rosie 1 bucata ceapa alba 3 bucata usturoi 1 bucata ardei iute 1 varf rozmarin 100 grame masline

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

3 voturi

Mod de preparare

Pieptul de pui l-am spalat bine apoi l-am facut porti pe care le-am codimentat si le-am uns cu un strop de ulei de masline l-am lasat 10 min dupa care l-am facut pe gratar.

Pentru sos, ceapa şi usturoiul fin tocate se călesc în ulei. Se sting cu 2-3 linguri apă şi se înăbuşă câteva minute. Se adaugă ardeiul iute curăţat de seminţe, fin tocat şi se fierbe 10 minute.

Rosiile curatate de pielita si taiate in cubulete au fost si ele adaugate peste ceapa cu maslinele pe care le-am crestat pe o parte si le-am oparit ,codimentam cu rozmarin ,sare si piper lasam 5 minute sa dea in clocot dupa care asez puiul intr-un vas adaug sosul peste el si il dau la cuptor pentru 10 sau 15 minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui cu sos de rosii si masline" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Piept de pui in sos de rosii cu masline

Piept de pui in sos de rosii cu masline

Pieptul de pui se taie felii subtiri , se aseaza intr-o tava , se stropeste cu cateva picaturi de

14 voturi    26 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Piept de pui cu sos de rosii si masline

Piept de pui cu sos de rosii si masline

Se curata catei de usturoi si firul de ceapa verde,se spala si se taie marunt.Se pun la calit cu

5 voturi    11 comentarii
30 min
Aperitive

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 29 septembrie 2012

    Buna reteta dar dupa mine pieptul de pui se usuca caci il frigi pe foc dar il pui si cu sosul la cuptor-de ce na-i incerca sa pui toate direct la cuptor-poate sa dai o prajeala-inabusire legumelor dar sa le pui peste piept la cuptor cred ca va fii mai bun am si eu asa o reteta cu rosioare chery.

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

3 voturi

Ingrediente

  • 1 bucata piep de pui dezosat 2 lingura codimente pt gratar 1 lingurita ulei de masline 500 grame rosii 1 bucata ceapa rosie 1 bucata ceapa alba 3 bucata usturoi 1 bucata ardei iute 1 varf rozmarin 100 grame masline

Raporteaza reteta

Retete
de elenita
frigarui de pui cu legume

frigarui de pui cu legume

Carnea de pui am taiat-o bucatele potrivite,si-am condimentat cu suc de lamaie, paprika,piper,sare

9 voturi    7 comentarii
30 min
Fripturi
tiramisu

tiramisu

Intr-un bol se amesteca bine galbenusurile de ou cu zaharul pana se deschid la culoare Se adauga

19 voturi    8 comentarii
30 min
Torturi
Gogosi pufoase

Gogosi pufoase

Jumatate din cantitatea de lapte se amesteca cu drojdia iar jumatate cu zaharul,zaharul vanilat,ouale,,uleiul

151 voturi    26 comentarii
1h
Dulciuri diverse
kok miori

kok miori (Chef de cuisine)

Buna reteta dar dupa mine pieptul de pui se usuca caci il frigi pe foc dar il pui si cu sosul la cuptor-de ce na-i incerca sa pui toate direct la cuptor-poate sa dai o prajeala-inabusire legumelor dar sa le pui peste piept la cuptor cred ca va fii mai bun am si eu asa o reteta cu rosioare chery.

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Vita Bourguignon