PIEPT DE PUI CU SOS DE SOIA

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie
PIEPT DE PUI CU SOS DE SOIA

Ingrediente

  • INGREDIENTE PT. 4 PORTII :
  • - piept de pui dezosat - 0.700 kg
  • - ulei masline - 0.100 L
  • - sare, piper alb
  • - sos soia ( la sticluta ) - 0.120 L
  • - zahar brun _ 0.050 kg
  • - usturoi - 0.020 kg
  • - otet de vin rosu - 0.020 L
  • - ghimber macinat - 0.001 kg
  • - orez cu bobul lung - 0.200 kg
  • - susan seminte - 0.010 kg

Mod de preparare

Pieptul de pui ( lasat bucata intreaga )se aromeaza cu sare si cu piper , se soteaza la tigaie in putin ulei de masline, pe o parte si pe alta , pana ce se patrunde si capata o culoare aurie.Se scoate separat.

Se face sosul de soia astfel : intr-o craticioara se pune zaharul brun la topit, se adauga otetul de vin rosu , ghimberul si usturoiul . Se amesteca putin si la sfarsit se pune sosul soia. Se lasa sa se omogenizeze.

Orezul se fierbe ( pastrand proportia : la o cantitate de orez se pune o cantitate si jumatate de apa ) si apoi se aromeaza cu sare si piper alb.

Semintele de susan se prajesc un pic in tigaie, in ulei de masline.

Pentru asezarea in farfurie se taie pieptul de pui in fasii transversale,se pune sosul peste carne, orezul se aseaza langa carne, iar peste orez se pun semintele de susan

Se poate decora cu salata verde si cu rosii.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise