autor:

VALENTIN LITA

» » Mancaruri cu carne

PIEPT DE PUI CU SOS DE SOIA

Autor: VALENTIN LITA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: VALENTIN LITA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 iunie 2008

Ingrediente
INGREDIENTE PT. 4 PORTII :, - piept de pui dezosat - 0.700 kg, - ulei masline - 0.100 L, - sare, piper alb, - sos soia ( la sticluta ) - 0.120 L, - zahar brun _ 0.050 kg, - usturoi - 0.020 kg, - otet de vin rosu - 0.020 L, - ghimber macinat - 0.001 kg, - orez cu bobul lung - 0.200 kg, - susan seminte - 0.010 kg

Dificultate: Medie Timp: 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Pieptul de pui ( lasat bucata intreaga )se aromeaza cu sare si cu piper , se soteaza la tigaie in putin ulei de masline, pe o parte si pe alta , pana ce se patrunde si capata o culoare aurie.Se scoate separat.
Se face sosul de soia astfel : intr-o craticioara se pune zaharul brun la topit, se adauga otetul de vin rosu , ghimberul si usturoiul . Se amesteca putin si la sfarsit se pune sosul soia. Se lasa sa se omogenizeze.
Orezul se fierbe ( pastrand proportia : la o cantitate de orez se pune o cantitate si jumatate de apa ) si apoi se aromeaza cu sare si piper alb.
Semintele de susan se prajesc un pic in tigaie, in ulei de masline.
Pentru asezarea in farfurie se taie pieptul de pui in fasii transversale,se pune sosul peste carne, orezul se aseaza langa carne, iar peste orez se pun semintele de susan
Se poate decora cu salata verde si cu rosii.
Daca ti-a placut reteta noastra "PIEPT DE PUI CU SOS DE SOIA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pui cu broccoli si sos bechamel

Pui cu broccoli si sos bechamel

Pulpele se spala, se condimenteaza cu sare, piper si boia si se dau la cuptor, in tava acoperita

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Mancare de brozbe

Mancare de brozbe

Se curata brozbele de coaja si se rad pe razatoarea de mere. Se calesc impreuna cu putina ceapa. Peste

0 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 25 decembrie 2009

    O bunatate,nota10 cu felicitari.

  • Fara foto

    Oana Gheorgheoiu , 03 decembrie 2009

    Sosul este ingrozitor de rau... Abia daca am putut sa iau o inghititura.....

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 11 mai 2009

    Minunata reteta!!!!!!

Dificultate

Medie

Timp

30 min

3 voturi

Ingrediente

  • INGREDIENTE PT. 4 PORTII :
  • - piept de pui dezosat - 0.700 kg
  • - ulei masline - 0.100 L
  • - sare
  • piper alb
  • - sos soia ( la sticluta ) - 0.120 L
  • - zahar brun _ 0.050 kg
  • - usturoi - 0.020 kg
  • - otet de vin rosu - 0.020 L
  • - ghimber macinat - 0.001 kg
  • - orez cu bobul lung - 0.200 kg
  • - susan seminte - 0.010 kg

Raporteaza reteta

Retete
de VALENTIN LITA
RULOURI DE COD LA CUPTOR

RULOURI DE COD LA CUPTOR

Doua fileuri de cod se aplatizeaza usor, se condimenteaza cu amestecul pentru peste. Spanacul proaspat

8 voturi    4 comentarii
25 min
Mancaruri cu peste
FRIGARUI MUNTENESTI

FRIGARUI MUNTENESTI

Ficateii de pui se taie in bucati. Ardeiul gras se taie in bucati mari. Ciupercile se taie in patru.Kaizerul

8 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
SALATA ARTEMIS

SALATA ARTEMIS

Salata verde se spala bine, se taie in fasii fine. Pieptul de pui se frige pe gratar, dupa care se

12 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu carne

dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)

O bunatate,nota10 cu felicitari.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Mancare de cartofi cu kaizer Mancare de cartofi cu kaizer

Se taie kaizerul feliute se pune intr-o tigaie cu putin ulei si se prajeste, dupa ce s-a facut, se scoate din tigaie si se adauga ceapa

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta

Punem la fiert inimile cu pipotele în apa rece, având grijă să luăm spuma ce se formează în momentul fierberii.

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Sferturi de pui umplute