PIEPT DE PUI CU SOS TERIYAKI

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
ridicata
PIEPT DE PUI CU SOS TERIYAKI

Ingrediente

  • INGREDIENTE PENTRU 4 PORTII:
  • - piept de pui dezosat - 0.600 kg
  • - ulei de masline
  • - sare, piper alb
  • - sos soia - 0.080 L
  • - zahar brun ( miere ) - 0.040 kg
  • - otet ( de orez ) - 0.010 L
  • - usturoi - 0.040 kg
  • - orez cu bobul lung - 0.200 kg
  • - seminte de susan - 0.010 kg

Mod de preparare

Pieptul de pui se transeaza in 4 portii egale, se aromeaza cu sare si piper alb si se prajeste in tigaie in ulei de masline, pe o parte si pe alta, pana cand capata o culoare aurie.

Se face sosul Teriyaki astfel : se face o reductie cu zahar ( miere ) , usturoi taiat marunt, otet si sos soia. Se lasa sa fiarba pana ce sosul se omogenizeaza.

Se fierbe orezul bob cu bob, in apa ( punem dublu cantitate de apa fata de orez ) si putina sare.

La aranjarea pe farfurie, vom taia pieptul de pui in transe transversale si le vom aranja sub forma de evantai. Peste carne punem sos.Orezul se pune pe farfurie cu ajutorul unei cesti, iar in varf punem seminte de susan, care in prealabil au fosta trase la tigaie cu putin ulei.

Putem decora cu trandafiri de rosie si salata verde.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Crema de lamaie: Intr-un vas de inox spargeti ouale.

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura
Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Incingi o tigaie neaderenta, adaugi uleiul de masline si ceapa taiata cubulete peste care presari putina sare.

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella
Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi