autor:

VALENTIN LITA

» » Mancaruri cu carne

PIEPT DE PUI CU SOS TERIYAKI

Autor: VALENTIN LITA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: VALENTIN LITA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 iunie 2008

Ingrediente
INGREDIENTE PENTRU 4 PORTII:, - piept de pui dezosat - 0.600 kg, - ulei de masline, - sare, piper alb, - sos soia - 0.080 L, - zahar brun ( miere ) - 0.040 kg, - otet ( de orez ) - 0.010 L, - usturoi - 0.040 kg, - orez cu bobul lung - 0.200 kg, - seminte de susan - 0.010 kg

Dificultate: Ridicata Timp: 30 min

7 voturi

Mod de preparare

Pieptul de pui se transeaza in 4 portii egale, se aromeaza cu sare si piper alb si se prajeste in tigaie in ulei de masline, pe o parte si pe alta, pana cand capata o culoare aurie.
Se face sosul Teriyaki astfel : se face o reductie cu zahar ( miere ) , usturoi taiat marunt, otet si sos soia. Se lasa sa fiarba pana ce sosul se omogenizeaza.
Se fierbe orezul bob cu bob, in apa ( punem dublu cantitate de apa fata de orez ) si putina sare.
La aranjarea pe farfurie, vom taia pieptul de pui in transe transversale si le vom aranja sub forma de evantai. Peste carne punem sos.Orezul se pune pe farfurie cu ajutorul unei cesti, iar in varf punem seminte de susan, care in prealabil au fosta trase la tigaie cu putin ulei.
Putem decora cu trandafiri de rosie si salata verde.
Daca ti-a placut reteta noastra "PIEPT DE PUI CU SOS TERIYAKI" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Cartofi cu spinari de pui

Cartofi cu spinari de pui

Se taie cartofii, pe lungime, 1,5/1,5 cm., se asaza intr-o tava emailata, astfel incit sa acopera

5 voturi    7 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Parfait de ficat de pui cu stafide si vin dulce

Parfait de ficat de pui cu stafide si vin dulce

Pune stafidele si vinul intr-un bol si da-le la cuptorul cu microunde, la putere maxima, timp de

5 voturi    11 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • costy1969

    costy1969 (Chef de cuisine) , 28 septembrie 2009

    interesanta reteta,felicitari,cred ca ajunge cantitatea pentru 4 persoane,mancare de criza.

  • samoila tudorel

    samoila tudorel (Chef de cuisine) , 12 iulie 2009

    Si Kant folosea termenul de "reductie",se mai foloseste si in chirurgia plastica si in alte domenii tehnice sau...nu are importanta. 0.600gr piept de pui nu ajung pentru 4 pers. Se vrea a fi o reteta orientala? Trandafirii de rosie si salata,nu se asorteaza cu restul. Nu trebuie sa te superi! Este doar o parere a unuia care nu stie mai nimic despre culinarit.

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 21 mai 2009

    Arata super si la gust cred ca este o minune.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 20 mai 2009

      Chiar imi place reteta ta,arata foarte bine.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Ridicata

Timp

30 min

7 voturi

Ingrediente

  • INGREDIENTE PENTRU 4 PORTII:
  • - piept de pui dezosat - 0.600 kg
  • - ulei de masline
  • - sare
  • piper alb
  • - sos soia - 0.080 L
  • - zahar brun ( miere ) - 0.040 kg
  • - otet ( de orez ) - 0.010 L
  • - usturoi - 0.040 kg
  • - orez cu bobul lung - 0.200 kg
  • - seminte de susan - 0.010 kg

Raporteaza reteta

Retete
de VALENTIN LITA
RULOURI DE COD LA CUPTOR

RULOURI DE COD LA CUPTOR

Doua fileuri de cod se aplatizeaza usor, se condimenteaza cu amestecul pentru peste. Spanacul proaspat

8 voturi    4 comentarii
25 min
Mancaruri cu peste
FRIGARUI MUNTENESTI

FRIGARUI MUNTENESTI

Ficateii de pui se taie in bucati. Ardeiul gras se taie in bucati mari. Ciupercile se taie in patru.Kaizerul

8 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
SALATA ARTEMIS

SALATA ARTEMIS

Salata verde se spala bine, se taie in fasii fine. Pieptul de pui se frige pe gratar, dupa care se

12 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu carne

costy1969 (Chef de cuisine)

interesanta reteta,felicitari,cred ca ajunge cantitatea pentru 4 persoane,mancare de criza.

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

2 voturi    1 comentariu
3h
Mancaruri cu carne
Drob