autor:

VALENTIN LITA

» » Mancaruri cu carne

PIEPT DE PUI CU SOS TERIYAKI

Autor: VALENTIN LITA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: VALENTIN LITA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 iunie 2008

Ingrediente
INGREDIENTE PENTRU 4 PORTII:, - piept de pui dezosat - 0.600 kg, - ulei de masline, - sare, piper alb, - sos soia - 0.080 L, - zahar brun ( miere ) - 0.040 kg, - otet ( de orez ) - 0.010 L, - usturoi - 0.040 kg, - orez cu bobul lung - 0.200 kg, - seminte de susan - 0.010 kg

Dificultate: Ridicata Timp: 30 min

7 voturi

Mod de preparare

Pieptul de pui se transeaza in 4 portii egale, se aromeaza cu sare si piper alb si se prajeste in tigaie in ulei de masline, pe o parte si pe alta, pana cand capata o culoare aurie.
Se face sosul Teriyaki astfel : se face o reductie cu zahar ( miere ) , usturoi taiat marunt, otet si sos soia. Se lasa sa fiarba pana ce sosul se omogenizeaza.
Se fierbe orezul bob cu bob, in apa ( punem dublu cantitate de apa fata de orez ) si putina sare.
La aranjarea pe farfurie, vom taia pieptul de pui in transe transversale si le vom aranja sub forma de evantai. Peste carne punem sos.Orezul se pune pe farfurie cu ajutorul unei cesti, iar in varf punem seminte de susan, care in prealabil au fosta trase la tigaie cu putin ulei.
Putem decora cu trandafiri de rosie si salata verde.
Daca ti-a placut reteta noastra "PIEPT DE PUI CU SOS TERIYAKI" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ardei umpluti si sos

Ardei umpluti si sos

Curat, spal ardeii, las la scurs. Ceapa tocata marunt o calesc, adaug morcovul dat pe robot,  apoi

212 voturi    31 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Supa de iuta cu pui –

Supa de iuta cu pui –"Mlukhieh"-Specific tarilor arabe

Se spala puiul si se pune la fiert in apa cu sare impreuna cu ceapa, rosiile intregi( doar crestate

14 voturi    18 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • costy1969

    costy1969 (Chef de cuisine) , 28 septembrie 2009

    interesanta reteta,felicitari,cred ca ajunge cantitatea pentru 4 persoane,mancare de criza.

  • samoila tudorel

    samoila tudorel (Chef de cuisine) , 12 iulie 2009

    Si Kant folosea termenul de "reductie",se mai foloseste si in chirurgia plastica si in alte domenii tehnice sau...nu are importanta. 0.600gr piept de pui nu ajung pentru 4 pers. Se vrea a fi o reteta orientala? Trandafirii de rosie si salata,nu se asorteaza cu restul. Nu trebuie sa te superi! Este doar o parere a unuia care nu stie mai nimic despre culinarit.

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 21 mai 2009

    Arata super si la gust cred ca este o minune.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 20 mai 2009

      Chiar imi place reteta ta,arata foarte bine.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Ridicata

Timp

30 min

7 voturi

Ingrediente

  • INGREDIENTE PENTRU 4 PORTII:
  • - piept de pui dezosat - 0.600 kg
  • - ulei de masline
  • - sare
  • piper alb
  • - sos soia - 0.080 L
  • - zahar brun ( miere ) - 0.040 kg
  • - otet ( de orez ) - 0.010 L
  • - usturoi - 0.040 kg
  • - orez cu bobul lung - 0.200 kg
  • - seminte de susan - 0.010 kg

Raporteaza reteta

Retete
de VALENTIN LITA
RULOURI DE COD LA CUPTOR

RULOURI DE COD LA CUPTOR

Doua fileuri de cod se aplatizeaza usor, se condimenteaza cu amestecul pentru peste. Spanacul proaspat

8 voturi    4 comentarii
25 min
Mancaruri cu peste
FRIGARUI MUNTENESTI

FRIGARUI MUNTENESTI

Ficateii de pui se taie in bucati. Ardeiul gras se taie in bucati mari. Ciupercile se taie in patru.Kaizerul

8 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
SALATA ARTEMIS

SALATA ARTEMIS

Salata verde se spala bine, se taie in fasii fine. Pieptul de pui se frige pe gratar, dupa care se

12 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu carne

costy1969 (Chef de cuisine)

interesanta reteta,felicitari,cred ca ajunge cantitatea pentru 4 persoane,mancare de criza.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rulada de miel umpluta cu legume Rulada de miel umpluta cu legume

Carnea de miel dezosata se spala foarte bine si se sterge cu un servet absorbant. Intr-un bol se amesteca vinul alb, condimentele si

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Friptura de iepure cu legume la cuptor Friptura de iepure cu legume la cuptor

Carnea de iepure se spala si se lasa la scurs pe un servet absorbant. Legumele se curata, se spala si se pun intr-o tava. Se adauga

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Fripturi
Friptura de porc cu ghimbir