autor:

Alice Ciobanu

» » Mancaruri cu carne

Piept de pui cu sos veloute si ciuperci

Autor: Alice Ciobanu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 august 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alice Ciobanu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 august 2012

Ingrediente
1-2 piept de pui, 4 catei de usturoi, putina supa de pui, 1 praz mic taiat rondele, 1 morcov mare, 2-3 foi dafin, 1 lingurita cimbru, 1 lingurita boabe de piper, 1 lingurita seminte de coriandru, sare de mare si putin piper macinat, ulei de masline, vreo 12 ciuperci, 1 ceapa taiata julienne, 150 ml vin alb sec, 250 ml smantan

Dificultate: Redusa Timp: 1h 20 min

4 voturi

Mod de preparare

Asezoneaza bine carnea de pui cu sare de mare si piper proaspat macinat, iar in cosul pieptului pune usturoiul curatat si taiat felii. Intr-o cratita incapatoare pune supa de pui, morcovul si prazul taiate mare.
Zdrobeste intr-un mojar cimbrul, coriandrul si boabele de piepr apoi adauga-le in cratita cu legume. Pune si frunzele de dafin, adauga apa rece, cam 2/3 din cratita si fierbe la foc mic vreo 15 minute. Adauga apoi pieptul de pui si fierbe 15 minute sau pana ce carnea se simte tare. Scoate carnea din cratita si las-o sa se odihneasca vreo 5 minute, sa se mai racoreasca putin. Pastreaza apa in care a fiert puiul.
Separat taie ciupercile. Intr-o tigaie incinge ulei de masline si caleste ceapa taiata julien cu putina sare de mare, putin cimbru uscat si 2 catei de usturoi tocat marunt. Adauga ciupercile si lasa la inabusit cam 5 minute. Pune apoi vinul si lasa sa clocoteasca pana scade. Adauga 3 polonice din zeama in care a fiert puiul si lasa sa fiarba pana ce scade la jumatate. Pune smanatana, mesteca bine si lasa la foc mic-mic pana ce capata consistenta unei smantani obisnuite.
Scoate apoi carnea de pe os si strege bine pielea.
Intr-o alta tigaie incinge putin ulei de masline si prajeste pieptul de pui pana ce se rumeneste putintel pe fiecare parte. Stropeste cu unt topit exact in ultimul minut pentru ca pieptul de pui sa ramana suculent. Scoate si lasa-l pe un servet absorbant.
Incalzeste sosul. Feliaza pieptul de pui si aseaza-l pe farfurie calda.. Toarna sos peste si serveste cald alaturi de un pufos piure de cartofi.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui cu sos veloute si ciuperci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciuperci cu bacon la tigaie

Ciuperci cu bacon la tigaie

Pentru o gustare rapidã sau un fel principal sau chiar garniturã... * Baconul se pune la prãjit

8 voturi    3 comentarii
20 min
Mancaruri cu carne
MUSACA DE CARNE CU CARTOFI SI ROSII

MUSACA DE CARNE CU CARTOFI SI ROSII

Se toaca ceapa si se prajeste in ulei,se adauga carnea,sarea,piperul,bulionul si se fierb pana scade

57 voturi    6 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

4 voturi

Ingrediente

  • 1-2 piept de pui
  • 4 catei de usturoi
  • putina supa de pui
  • 1 praz mic taiat rondele
  • 1 morcov mare
  • 2-3 foi dafin
  • 1 lingurita cimbru
  • 1 lingurita boabe de piper
  • 1 lingurita seminte de coriandru
  • sare de mare si putin piper macinat
  • ulei de masline
  • vreo 12 ciuperci
  • 1 ceapa taiata julienne
  • 150 ml vin alb sec
  • 250 ml smantan

Raporteaza reteta

Retete
de Alice Ciobanu
Salată de leurdă

Salată de leurdă

Se spală bine leurda şi toate celelalte, se taie potrivit, se amestecă şi se stropeşte cu ulei

10 voturi    2 comentarii
30 min
Salate de legume
Aripi de raţă cu varză

Aripi de raţă cu varză

Se spală raţă şi se pune la fiert. Varza se toacă, se taie... cum o face fiecare pentru mâncarea

2 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Cighir a la "Ciobeni"

Cighir a la "Ciobeni"

Se spală foarte bine toate măruntaiele cu apă rece şi se taie în bucăţi potrivite. Rinichiul

3 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aperitive cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Aripioare de pui crocante Aripioare de pui crocante

Din meniul rapid al weekendului care-a trecut :) . Ai nevoie de trei vase: - in primul vas pui jumatate din cantitatea de faina -

23 voturi    13 comentarii
30 min
Fripturi
Piept de pui tailandez Piept de pui tailandez

Se pune laptele pe foc intr-un vas impreuna cu pieptul taiat suvite,dupa 10-15 min. se adauga pasta de curry, sare,. piper daca mai

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Rata sarbeasca