autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Piept de pui cu sote de ghebe

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 16 octombrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 16 octombrie 2013

Ingrediente
Pentru marinarea pieptului de pui:, , 4 felii piept de pui, 1 lingurita mustar, 2 linguri ulei, 2-3 linguri vin, sare, piper, 1 lingurita boia de ardei dulce, un varf de lingurita oregano uscat, 1 catel de usturoi, , Sote de ghebe:, , 1 ceapa mica, 300 gr ghebe, 2 linguri ulei, sare, piper, 3 linguri smantana, 2-3 crengute marar verde

Dificultate: Medie Timp: 45 min

2 voturi

Mod de preparare

Pieptul de pui:
Spalam pieptul de pui, il tamponam cu un servet de bucatarie si il batem putin cu ciocanul de snitele, dar nu foarte tare deoarece se va usca in timpul gatirii.
Curatam usturoiul si il pisam.
Intr-un bol amestecam uleiul, vinul, sarea, piperul, boiaua de ardei dulce, oregano apoi punem mustarul, usturoiul pisat si amestecam pana obtinem o crema subtire.
Punem bucatile de pui in acest amestec, le invartim bine pe toate partile si le dam la frigider pentru 30 de minute sau mai mult timp.
Incingem o tigaie grill, punem bucatile de pui pe el si le rumenim frumos pe ambele parti.
Sote de ghebe:
Curatam ghebele, le spalam apoi le fierbem bine.
Le scurgem de apa in care au fiert, le trecem prin sub un jet de apa rece, le punem intr-o sita la scurs, apoi le taiem bucati potrivite.
Ceapa o curatam si o tocam marunt.
Punem uleiul la incins, adaugam ceapa si o inabusim 2 minute, apoi punem 1 canita mica de apa si lasam sa se inmoaie putin ceapa.
Adaugam ghebele taiate, condimentam cu sare si piper dupa gust.
Cand au scazut bine punem smantana si le mai lasam circa 1 minut pe foc.
Spalam si tocam mararul verde, il adaugam peste sote si amestecam bine.
Servim pieptul de pui alaturi de sote-ul de ghebe si ce mai doriti, noi am mai pus si cate un cartof fiert cu patrunjel verde tocat deasupra.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui cu sote de ghebe" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
TOCANITA DE CARTOFI CU CABANOS

TOCANITA DE CARTOFI CU CABANOS

Intro cratita, punem uleiul la incins, adaugam ceapa taiata marunt, calim pana devine sticloasa,

3 voturi    4 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Mancare de praz cu masline

Mancare de praz cu masline

Aceasta este una dintre mancarurile preferate ale sotului si fac aceasta reteta ori de cate ori am

9 voturi    1 comentariu
1h 15 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Rocsi (Chef de cuisine) , 20 octombrie 2013

    Multumesc Valentina!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 20 octombrie 2013

    Un deliciu... Ghebele sunt preferatele mele...

Dificultate

Medie

Timp

45 min

2 voturi

Ingrediente

  • Pentru marinarea pieptului de pui:
  • 4 felii piept de pui
  • 1 lingurita mustar
  • 2 linguri ulei
  • 2-3 linguri vin
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • un varf de lingurita oregano uscat
  • 1 catel de usturoi
  • Sote de ghebe:
  • 1 ceapa mica
  • 300 gr ghebe
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • 3 linguri smantana
  • 2-3 crengute marar verde

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

4 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

7 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post

Rocsi (Chef de cuisine)

Multumesc Valentina!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Aripioare de pui crocante Aripioare de pui crocante

Din meniul rapid al weekendului care-a trecut :) . Ai nevoie de trei vase: - in primul vas pui jumatate din cantitatea de faina -

23 voturi    13 comentarii
30 min
Fripturi
Piept de pui tailandez Piept de pui tailandez

Se pune laptele pe foc intr-un vas impreuna cu pieptul taiat suvite,dupa 10-15 min. se adauga pasta de curry, sare,. piper daca mai

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Pulpe cacciatore