Piept de pui cu sote de ghebe

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie
Piept de pui cu sote de ghebe

Ingrediente

  • Pentru marinarea pieptului de pui:
  • 4 felii piept de pui
  • 1 lingurita mustar
  • 2 linguri ulei
  • 2-3 linguri vin
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • un varf de lingurita oregano uscat
  • 1 catel de usturoi
  • Sote de ghebe:
  • 1 ceapa mica
  • 300 gr ghebe
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • 3 linguri smantana
  • 2-3 crengute marar verde

Mod de preparare

Pieptul de pui:

Spalam pieptul de pui, il tamponam cu un servet de bucatarie si il batem putin cu ciocanul de snitele, dar nu foarte tare deoarece se va usca in timpul gatirii.

Curatam usturoiul si il pisam.

Intr-un bol amestecam uleiul, vinul, sarea, piperul, boiaua de ardei dulce, oregano apoi punem mustarul, usturoiul pisat si amestecam pana obtinem o crema subtire.

Punem bucatile de pui in acest amestec, le invartim bine pe toate partile si le dam la frigider pentru 30 de minute sau mai mult timp.

Incingem o tigaie grill, punem bucatile de pui pe el si le rumenim frumos pe ambele parti.

Sote de ghebe:

Curatam ghebele, le spalam apoi le fierbem bine.

Le scurgem de apa in care au fiert, le trecem prin sub un jet de apa rece, le punem intr-o sita la scurs, apoi le taiem bucati potrivite.

Ceapa o curatam si o tocam marunt.

Punem uleiul la incins, adaugam ceapa si o inabusim 2 minute, apoi punem 1 canita mica de apa si lasam sa se inmoaie putin ceapa.

Adaugam ghebele taiate, condimentam cu sare si piper dupa gust.

Cand au scazut bine punem smantana si le mai lasam circa 1 minut pe foc.

Spalam si tocam mararul verde, il adaugam peste sote si amestecam bine.

Servim pieptul de pui alaturi de sote-ul de ghebe si ce mai doriti, noi am mai pus si cate un cartof fiert cu patrunjel verde tocat deasupra.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana

Reteta de prajitura cu foi de napolitana. Cum prepari prajitura cu foi de napolitana reteta simpla, rapida, fara coacere.

Prajitura cu foi de napolitana
Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare
Musaca de toamna

Musaca de toamna

Se indeparteaza cotorul la vinete, se spala, se sterg si se taie pe lung, in feliii groase de 1 cm.

Musaca de toamna
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor