Pieptul de pui:
Spalam pieptul de pui, il tamponam cu un servet de bucatarie si il batem putin cu ciocanul de snitele, dar nu foarte tare deoarece se va usca in timpul gatirii.
Curatam usturoiul si il pisam.
Intr-un bol amestecam uleiul, vinul, sarea, piperul, boiaua de ardei dulce, oregano apoi punem mustarul, usturoiul pisat si amestecam pana obtinem o crema subtire.
Punem bucatile de pui in acest amestec, le invartim bine pe toate partile si le dam la frigider pentru 30 de minute sau mai mult timp.
Incingem o tigaie grill, punem bucatile de pui pe el si le rumenim frumos pe ambele parti.
Sote de ghebe:
Curatam ghebele, le spalam apoi le fierbem bine.
Le scurgem de apa in care au fiert, le trecem prin sub un jet de apa rece, le punem intr-o sita la scurs, apoi le taiem bucati potrivite.
Ceapa o curatam si o tocam marunt.
Punem uleiul la incins, adaugam ceapa si o inabusim 2 minute, apoi punem 1 canita mica de apa si lasam sa se inmoaie putin ceapa.
Adaugam ghebele taiate, condimentam cu sare si piper dupa gust.
Cand au scazut bine punem smantana si le mai lasam circa 1 minut pe foc.
Spalam si tocam mararul verde, il adaugam peste sote si amestecam bine.
Servim pieptul de pui alaturi de sote-ul de ghebe si ce mai doriti, noi am mai pus si cate un cartof fiert cu patrunjel verde tocat deasupra.
Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii