PIEPT DE PUI EMINCE

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • PENTRU 4 PORTII:
  • - piept de pui dezosat - 0.600 kg
  • - unt - 0.100 kg
  • smantana lichida - 0.200 L
  • - vin alb sec - 0.050 L
  • - ceapa - 0.250 kg
  • - usturoi - 0.030 kg
  • -sare, piper alb macinat
  • - ciuperci champignon - 0.200 kg
  • - legume congelate ( morcovi, broccoli ) - 0.300 kg
  • - cartofi - 1.000 kg
  • -lapte - 0.100 L
  • - lamai - 0.150 kg

Mod de preparare

Pieptul de pui se taie in fasii subtiri ( julienne), se soteaza la tigaie in putin unt cu ceapa taiata cubulete, usturoi taiat marunt si ciupercile taiate in felii subtiri. Cand carnea se patrunde, se aromeaza cu putin vin alb, sare, piper alb, si se adauga smantana lichida. Se fierbe putin pana ce sosul si carnea se omogenizeaza.

Separat se face un piure din cartofi, lapte, unt si sare.

Legumele congelate se fierb in apa cu sare, de consistenta crocanta.

La asezarea in farfurie a piureului vom folosi un pos cu sprit,alternand floricelele de piure cu sote-ul de carne si legumele. Se decoreaza cu rondele de lamaie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise