autor:

VALENTIN LITA

» » Mancaruri cu carne

PIEPT DE PUI EMINCE

Autor: VALENTIN LITA (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 13 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: VALENTIN LITA (Chef de cuisine)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 13 iunie 2008

Ingrediente
PENTRU 4 PORTII:, - piept de pui dezosat - 0.600 kg, - unt - 0.100 kg, smantana lichida - 0.200 L, - vin alb sec - 0.050 L, - ceapa - 0.250 kg, - usturoi - 0.030 kg, -sare, piper alb macinat, - ciuperci champignon - 0.200 kg, - legume congelate ( morcovi, broccoli ) - 0.300 kg, - cartofi - 1.000 kg, -lapte - 0.100 L, - lamai - 0.150 kg

Dificultate: Medie Timp: 40 min

1 vot

Mod de preparare

Pieptul de pui se taie in fasii subtiri ( julienne), se soteaza la tigaie in putin unt cu ceapa taiata cubulete, usturoi taiat marunt si ciupercile taiate in felii subtiri. Cand carnea se patrunde, se aromeaza cu putin vin alb, sare, piper alb, si se adauga smantana lichida. Se fierbe putin pana ce sosul si carnea se omogenizeaza.
Separat se face un piure din cartofi, lapte, unt si sare.
Legumele congelate se fierb in apa cu sare, de consistenta crocanta.
La asezarea in farfurie a piureului vom folosi un pos cu sprit,alternand floricelele de piure cu sote-ul de carne si legumele. Se decoreaza cu rondele de lamaie.
Daca ti-a placut reteta noastra "PIEPT DE PUI EMINCE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Sarmalute umplute cu urda ,cu mamaliguta si alte bunatati

Sarmalute umplute cu urda ,cu mamaliguta si alte bunatati

Scoateţi cu un cuţit ascuţit cât de mult puteţi din cotorul verzei. Intr-o oala de 4-5 l se

2 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Snitele de pui

Snitele de pui

1) Se fac taieturi fine pe filetele de pui si se freaca cu sare si piper. 2) Se trec filetele

6 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Mixer compact cu bol

- 15 %
499.99 lei
424.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 27 aprilie 2009

    Deja imi lasa gura apa

Dificultate

Medie

Timp

40 min

1 vot

Ingrediente

  • PENTRU 4 PORTII:
  • - piept de pui dezosat - 0.600 kg
  • - unt - 0.100 kg
  • smantana lichida - 0.200 L
  • - vin alb sec - 0.050 L
  • - ceapa - 0.250 kg
  • - usturoi - 0.030 kg
  • -sare
  • piper alb macinat
  • - ciuperci champignon - 0.200 kg
  • - legume congelate ( morcovi
  • broccoli ) - 0.300 kg
  • - cartofi - 1.000 kg
  • -lapte - 0.100 L
  • - lamai - 0.150 kg

Raporteaza reteta

Retete
de VALENTIN LITA
RULOURI DE COD LA CUPTOR

RULOURI DE COD LA CUPTOR

Doua fileuri de cod se aplatizeaza usor, se condimenteaza cu amestecul pentru peste. Spanacul proaspat

8 voturi    4 comentarii
25 min
Mancaruri cu peste
FRIGARUI MUNTENESTI

FRIGARUI MUNTENESTI

Ficateii de pui se taie in bucati. Ardeiul gras se taie in bucati mari. Ciupercile se taie in patru.Kaizerul

8 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
SALATA ARTEMIS

SALATA ARTEMIS

Salata verde se spala bine, se taie in fasii fine. Pieptul de pui se frige pe gratar, dupa care se

12 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu carne
Cely Snijec

Cely Snijec (Chef de cuisine)

Deja imi lasa gura apa

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

1 vot    2 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Cartofi evantai