autor:

lexxa25

» » Aperitive

Piept de pui file invelit in sunca

Autor: lexxa25 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 iulie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: lexxa25 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 iulie 2009

Ingrediente
4 fileuri de pipet de pui, 4 linguri ulei de masline, 1 lingurita rozmarin uscat, 8 felii subtiri de sunca cruda, 1 catel usturoi, 1 ceapa, 3 tije telina, 3 morcovi, 2 dovlecei mici, 1 lingurita pasta de rosii, 1/8 l vin alb, 2 lingurite ulei de masline, 1 lingurita coaja de lamaie rasa, 1 lingura patrunjel tocat, sare, ardei iute macinat (paprica)

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

1 vot

Mod de preparare

1. Se spala carnea cu apa rece si se sterge, iar apoi se rumeste in ulei fierbinte. se scoate si se condimenteaza cu rozmarin, sare si praf de ardei iute. Fiecare felie de carne se impatureste in doua felii de sunca.
2. Se curata usturoiul si ceapa si se toaca. Morcovii, telina si dovleceii se curata si se taie in fasii subtiri. Pasta de rosii se amesteca bine cu vinul alb.
3. se prajeste ceapa in ulei pana cand se moaie, apoi se adauga usturoiul si legumele si se calesc un timp scurt. Peste acestea se adauga amestecul de pasta de rosii cu vin, iar apoi se condimenteaza cu sare si ardei iute.
4. Se aseaza fileurile pe patul de legume, se acopera tigaia si se lasa la foc mic timp de 15 minute. Dupa aceasta fileurile se aseaza pe o farfurie preincalzita si se mentin calde. Se condimenteaza legumele cu coaja de lamaie si patrunjel, se aranjeaza in jurul fileurilor si se servesc imediat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui file invelit in sunca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
ciuperci umplute

ciuperci umplute

se spala ciupercutele si se scot coditele se toaca coditele marunt ,carnatul la fel se taie bucatele

4 voturi    4 comentarii
30 min
Aperitive cu carne
Rulada de pui cu ciuperci

Rulada de pui cu ciuperci

Pieptul de pui se transeaza si se bate cu ciocanul de snitele. Ciupercile se taie marunt si ceapa

5 voturi    1 comentariu
45 min
Aperitive cu carne

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 15 %
199.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

1 vot

Ingrediente

  • 4 fileuri de pipet de pui
  • 4 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita rozmarin uscat
  • 8 felii subtiri de sunca cruda
  • 1 catel usturoi
  • 1 ceapa
  • 3 tije telina
  • 3 morcovi
  • 2 dovlecei mici
  • 1 lingurita pasta de rosii
  • 1/8 l vin alb
  • 2 lingurite ulei de masline
  • 1 lingurita coaja de lamaie rasa
  • 1 lingura patrunjel tocat
  • sare
  • ardei iute macinat (paprica)

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu carne

Placinta cu mozzarella si ardei Placinta cu mozzarella si ardei

Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi una din foile de aluat pe masa de lucru si o transferi in tava tapetata cu hartie de

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Pogacele din foietaj Pogacele din foietaj

Dezghetam aluatul la temperatura camerei, apoi il întindem putin. Cu un pahar, decupam aluatul. Pe fiecare disc de aluat, punem

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Rulouri de pui in foietaj