autor:

lexxa25

» » Aperitive

Piept de pui file invelit in sunca

Autor: lexxa25 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 iulie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: lexxa25 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 iulie 2009

Ingrediente
4 fileuri de pipet de pui, 4 linguri ulei de masline, 1 lingurita rozmarin uscat, 8 felii subtiri de sunca cruda, 1 catel usturoi, 1 ceapa, 3 tije telina, 3 morcovi, 2 dovlecei mici, 1 lingurita pasta de rosii, 1/8 l vin alb, 2 lingurite ulei de masline, 1 lingurita coaja de lamaie rasa, 1 lingura patrunjel tocat, sare, ardei iute macinat (paprica)

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

1 vot

Mod de preparare

1. Se spala carnea cu apa rece si se sterge, iar apoi se rumeste in ulei fierbinte. se scoate si se condimenteaza cu rozmarin, sare si praf de ardei iute. Fiecare felie de carne se impatureste in doua felii de sunca.
2. Se curata usturoiul si ceapa si se toaca. Morcovii, telina si dovleceii se curata si se taie in fasii subtiri. Pasta de rosii se amesteca bine cu vinul alb.
3. se prajeste ceapa in ulei pana cand se moaie, apoi se adauga usturoiul si legumele si se calesc un timp scurt. Peste acestea se adauga amestecul de pasta de rosii cu vin, iar apoi se condimenteaza cu sare si ardei iute.
4. Se aseaza fileurile pe patul de legume, se acopera tigaia si se lasa la foc mic timp de 15 minute. Dupa aceasta fileurile se aseaza pe o farfurie preincalzita si se mentin calde. Se condimenteaza legumele cu coaja de lamaie si patrunjel, se aranjeaza in jurul fileurilor si se servesc imediat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui file invelit in sunca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Piftie de ciolan afumat

Piftie de ciolan afumat

Se curata bine ciolanul (daca e nevoie il parliti putin la aragaz) si il radeti cu un cutit, spalati-l

47 voturi    9 comentarii
2h 30 min
Aperitive cu carne
Drob de pui

Drob de pui

Se pun la fiert pipotele, inimile și ficățeii spălați și curățați bine, cu puțină sare.

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

1 vot

Ingrediente

  • 4 fileuri de pipet de pui
  • 4 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita rozmarin uscat
  • 8 felii subtiri de sunca cruda
  • 1 catel usturoi
  • 1 ceapa
  • 3 tije telina
  • 3 morcovi
  • 2 dovlecei mici
  • 1 lingurita pasta de rosii
  • 1/8 l vin alb
  • 2 lingurite ulei de masline
  • 1 lingurita coaja de lamaie rasa
  • 1 lingura patrunjel tocat
  • sare
  • ardei iute macinat (paprica)

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu carne

Covrigi de primavara Covrigi de primavara

Tai aluatul de foietaj fasii de vreo 5 cm, pun in mijlocul fasiei de aluat mozarella rasa, salam tocat marunt si parmezan ras. Dupa

0 voturi    0 comentarii
25 min
Aluaturi si Foietaje
Mistreti surpriza (carnaciori inveliti in aluat) Mistreti surpriza (carnaciori inveliti in aluat)

1. Pentru inceput facem aluatul, amestecand toate ingredientele enumerate...va trebui sa aiba consistenta unui aluat pentru placinte:

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
chiftelute inteligente