autor:

» » Mancaruri cu carne

Piept de pui grecesc cu marar si lamaie

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Grecia


    Reteta postata pe: 28 ianuarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Grecia


Reteta postata pe: 28 ianuarie 2013

Ingrediente
1/2 piept de pui, 1 lingura unt, 2 catei de usturoi, 1 canita pasta de rosii de casa, 1 lingurita pasta de tomate, 1 canita mica de vin rosu, 3 linguri zeama de lamaie, sare, piper, boia de ardei dulce, marar verde, 2 cartofi (sau puteti servi cu altceva)

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

14 voturi

Mod de preparare

Jumatatea de piept de pui o spalam si o tamponam cu un server de bucatarie.
Usturoiul il curatam si il pisam.
Intr-un bol amestecam: pasta de rosii, pasta de tomate, vinul, zeama de lamaie, sare, piper, boia de ardei dupa gust si usturoiul pisat.
Amestecam bine toate aceste ingrediente.
Punem puiul in acest amestec , il tavalim de cateva ori pe ambele parti, apoi il dam la frigider cam 30 de minute.
Cei doi cartofi ii curatam, ii spalam si ii taiem pe jumatate.
Luam o tava de aragaz si o ungem cu tot untul.
Punem bucata de pui, cartofii , apoi tot amestecul de condimente il turnam peste.
Tocam si putin marar verde si presaram deasupra.
Acoperim tava cu staniol , pe care il gaurim din loc in loc.
O dam in cuptorul incins, la o temperatura potrivita 60 de minute (daca scade toata zeama puneti putina apa fierbinte sau inca putin vin).
Dupa cele 60 de minute scoateti staniolul si mai lasati 10 minute puiul descoperit.
Apoi scoateti tava si serviti pieptul de pui cald.
Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui grecesc cu marar si lamaie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Sandie (Chef de cuisine):

    O mâncare delicioasa, rapida și ușor de preparat.A pregătit totul dimineata, am lasat-o în frigider și cu 1h înainte de a servi masa am pus-o în cuptor. În acest fel carnea și cartofii avînd timp sa se marine puțin și sa ia gustul sosului.

  • 6 comentarii

  • Rocsi (Chef de cuisine) , 19 februarie 2013

    Multumesc tuturor!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 29 ianuarie 2013

    Merita incercat ,arata super !

  • Rocsi (Chef de cuisine) , 29 ianuarie 2013

    Multumesc mult fetelor!

    • Adriana B

      Adriana B (Chef de cuisine) , 29 ianuarie 2013

      Arata foarte bine! Cred ca este delicios!

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 29 ianuarie 2013

      Excelent ! *****

    • ANCA

      ANCA (Chef de cuisine) , 29 ianuarie 2013

      apetisant,merita incercat

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

14 voturi

Ingrediente

  • 1/2 piept de pui
  • 1 lingura unt
  • 2 catei de usturoi
  • 1 canita pasta de rosii de casa
  • 1 lingurita pasta de tomate
  • 1 canita mica de vin rosu
  • 3 linguri zeama de lamaie
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • marar verde
  • 2 cartofi (sau puteti servi cu altceva)

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

6 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

9 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    7 comentarii
45 min
Retete de post

Rocsi (Chef de cuisine)

Multumesc tuturor!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi

Se portioneaza carnea si se pune intr-un ceaun de tuci,eu am un ceaun foarte mare,asa cam de 30 kg. pe care il folosesc la multe feluri

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

7 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Gulas by copilou