autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Piept de pui grecesc cu marar si lamaie

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Grecia


    Reteta postata pe: 28 ianuarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Grecia


Reteta postata pe: 28 ianuarie 2013

Ingrediente
1/2 piept de pui, 1 lingura unt, 2 catei de usturoi, 1 canita pasta de rosii de casa, 1 lingurita pasta de tomate, 1 canita mica de vin rosu, 3 linguri zeama de lamaie, sare, piper, boia de ardei dulce, marar verde, 2 cartofi (sau puteti servi cu altceva)

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

13 voturi

Mod de preparare

Jumatatea de piept de pui o spalam si o tamponam cu un server de bucatarie.
Usturoiul il curatam si il pisam.
Intr-un bol amestecam: pasta de rosii, pasta de tomate, vinul, zeama de lamaie, sare, piper, boia de ardei dupa gust si usturoiul pisat.
Amestecam bine toate aceste ingrediente.
Punem puiul in acest amestec , il tavalim de cateva ori pe ambele parti, apoi il dam la frigider cam 30 de minute.
Cei doi cartofi ii curatam, ii spalam si ii taiem pe jumatate.
Luam o tava de aragaz si o ungem cu tot untul.
Punem bucata de pui, cartofii , apoi tot amestecul de condimente il turnam peste.
Tocam si putin marar verde si presaram deasupra.
Acoperim tava cu staniol , pe care il gaurim din loc in loc.
O dam in cuptorul incins, la o temperatura potrivita 60 de minute (daca scade toata zeama puneti putina apa fierbinte sau inca putin vin).
Dupa cele 60 de minute scoateti staniolul si mai lasati 10 minute puiul descoperit.
Apoi scoateti tava si serviti pieptul de pui cald.
Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui grecesc cu marar si lamaie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Specialitate de pui cu legume gratinate

Specialitate de pui cu legume gratinate

Inlaturam pielita de pe pulpe si le dezosam. Se poate folosi si piept de pui in loc de pulpe. Pulpele

9 voturi    6 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Parjoale moldovenesti

Parjoale moldovenesti

Carnea tocata se amesteca cu ceapa, morcovul, usturoiul si verdeata (care in prealabil au fost maruntite

26 voturi    3 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Rocsi (Chef de cuisine) , 19 februarie 2013

    Multumesc tuturor!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 29 ianuarie 2013

    Merita incercat ,arata super !

  • Fara foto

    Rocsi (Chef de cuisine) , 29 ianuarie 2013

    Multumesc mult fetelor!

    • Adriana B

      Adriana B (Chef de cuisine) , 29 ianuarie 2013

      Arata foarte bine! Cred ca este delicios!

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 29 ianuarie 2013

      Excelent ! *****

    • ANCA

      ANCA (Chef de cuisine) , 29 ianuarie 2013

      apetisant,merita incercat

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

13 voturi

Ingrediente

  • 1/2 piept de pui
  • 1 lingura unt
  • 2 catei de usturoi
  • 1 canita pasta de rosii de casa
  • 1 lingurita pasta de tomate
  • 1 canita mica de vin rosu
  • 3 linguri zeama de lamaie
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • marar verde
  • 2 cartofi (sau puteti servi cu altceva)

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

4 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

7 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post

Rocsi (Chef de cuisine)

Multumesc tuturor!

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Iepure toscan cu rozmarin