Jumatatea de piept de pui o spalam si o tamponam cu un server de bucatarie.
Usturoiul il curatam si il pisam.
Intr-un bol amestecam: pasta de rosii, pasta de tomate, vinul, zeama de lamaie, sare, piper, boia de ardei dupa gust si usturoiul pisat.
Amestecam bine toate aceste ingrediente.
Punem puiul in acest amestec , il tavalim de cateva ori pe ambele parti, apoi il dam la frigider cam 30 de minute.
Cei doi cartofi ii curatam, ii spalam si ii taiem pe jumatate.
Luam o tava de aragaz si o ungem cu tot untul.
Punem bucata de pui, cartofii , apoi tot amestecul de condimente il turnam peste.
Tocam si putin marar verde si presaram deasupra.
Acoperim tava cu staniol , pe care il gaurim din loc in loc.
O dam in cuptorul incins, la o temperatura potrivita 60 de minute (daca scade toata zeama puneti putina apa fierbinte sau inca putin vin).
Dupa cele 60 de minute scoateti staniolul si mai lasati 10 minute puiul descoperit.
Apoi scoateti tava si serviti pieptul de pui cald.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii