Se incepe cu prepararea salatei de varza. Puneti varza rosie taiata fideluta intr-un castron sau cratita, adaugati 1 lingurita de sare grunjoasa (mai adaugati pe parcurs daca e nevoie), frecati varza cu sare, adaugati ceapa taiata pestisori sau o razuiti pe razatoarea cu gauri mari (eu asa am procedat), stropiti salata cu otet balsamic dupa gust, piperati, amestecati si salata e gata.
Lasati deoparte salata de varza si treceti la prepararea gratarelor.
Pieptul de pui se taie felii, se bate cu ciocanul de carne, se sareaza, se pipereaza, se unge cu putin ulei, se pune pe gratar(eu am folosit gratarul pe aragaz).
Pana se fac gratarele, preparati ceapa alba in felul urmator: intr-o tigaie puneti cele 50 ml ulei la incins, taiati ceapa alba pestisori, o adaugati peste ulei si rumeniti cam 7-10 minute la foc potrivit, amestecand mereu. Cand ceapa este gata, asezati pe o farfurie cate 2 gratarele, 2 linguri de ceapa, alaturi de salata de varza rosie. Peste gratare, presarati patrunjel verde tocat marunt. Cantitatile sunt pt 3 portii.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii