autor:

burdulea maria elena

» » Retete la gratar

Piept de pui la gratar cu ceapa rumena si salata de varza rosie

Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 22 iulie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 22 iulie 2012

Ingrediente
1 piept de pui dezosat de aprox 600 de grame, , 4 cepe albe, , 50-60 ml ulei, , 1 varza rosie (a mea a cantarit vreo 700 g), , 2 cepe rosii, , otet balsamic, , sare, , piper, , patrunjel verde.

Dificultate: Medie Timp: 40 min

14 voturi

Mod de preparare

Se incepe cu prepararea salatei de varza. Puneti varza rosie taiata fideluta intr-un castron sau cratita, adaugati 1 lingurita de sare grunjoasa (mai adaugati pe parcurs daca e nevoie), frecati varza cu sare, adaugati ceapa taiata pestisori sau o razuiti pe razatoarea cu gauri mari (eu asa am procedat), stropiti salata cu otet balsamic dupa gust, piperati, amestecati si salata e gata.
Lasati deoparte salata de varza si treceti la prepararea gratarelor.
Pieptul de pui se taie felii, se bate cu ciocanul de carne, se sareaza, se pipereaza, se unge cu putin ulei, se pune pe gratar(eu am folosit gratarul pe aragaz).
Pana se fac gratarele, preparati ceapa alba in felul urmator: intr-o tigaie puneti cele 50 ml ulei la incins, taiati ceapa alba pestisori, o adaugati peste ulei si rumeniti cam 7-10 minute la foc potrivit, amestecand mereu. Cand ceapa este gata, asezati pe o farfurie cate 2 gratarele, 2 linguri de ceapa, alaturi de salata de varza rosie. Peste gratare, presarati patrunjel verde tocat marunt. Cantitatile sunt pt 3 portii.
Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui la gratar cu ceapa rumena si salata de varza rosie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete la gratar
Saramura de pui  cu mamaliga

Saramura de pui cu mamaliga

Carnea se cresteaza din loc in loc ca sa se patrunda pe gratar,se unge cu ulei,apoi se presara cu

50 voturi    2 comentarii
59 min
Retete la gratar
Pastrama de oaie

Pastrama de oaie

Tin sa va anunt ca sa obtineti o pastrama frageda, e bine sa o lasati la macerat, cel putin 24 ore

0 voturi    0 comentarii
20 min
Retete la gratar

Recomandari pentru tine si casa ta

Multi Trimmer 8 in 1

- 15 %
189.99 lei
161.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 12 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Iulia Dumitru , 07 mai 2014

    Foarte fain. Daca vrei sa incerci ceva mai extrem poti sa incerci cateva mancaruri care fug din farfurie :) http://portiade.net/11-mancaruri-care-ar-putea-sa-ti-fuga-din-farfurie/

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 03 august 2012

    Da, da Alexandrina, te poftesc!

  • Alexandrina

    Alexandrina (Chef de cuisine) , 03 august 2012

    Ce bine arata!! Astept o invitatie la masa ;)

    • Marian

      Marian (Chef de cuisine) , 29 iulie 2012

      cred ca e foarte buna combinatia!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 26 iulie 2012

      kok miori, astept impresii, sper sa-ti placa.

    • kok miori

      kok miori (Chef de cuisine) , 25 iulie 2012

      Foarte gustos pieptul cu varza rosie -voi incerca si eu.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 25 iulie 2012

      Multumesc Valentina.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 24 iulie 2012

      O minunatie...Mi s-a facut foame...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 24 iulie 2012

      Mihaela multumesc de aprecieri.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 24 iulie 2012

      Constanta noua ne-a placut.

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 24 iulie 2012

      Delicios si apetisant!***** Tentatie absoluta!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 22 iulie 2012

      Am pregatit de multe ori gratar pe aragaz cu salata de varza rosie dar nu am folosi ceapa prajita sub forma de garnitura.O voi incerca si eu ,nu are ce sa nu fie buna ...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

40 min

14 voturi

Ingrediente

  • 1 piept de pui dezosat de aprox 600 de grame
  • 4 cepe albe
  • 50-60 ml ulei
  • 1 varza rosie (a mea a cantarit vreo 700 g)
  • 2 cepe rosii
  • otet balsamic
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde.

Raporteaza reteta

Retete
de burdulea maria elena
Tort OM DE ZAPADA

Tort OM DE ZAPADA

Se face un blat dupa metoda: separam albusul de galbenus. Batem spuma tare cu robotul cele 7 albusuri,

9 voturi    11 comentarii
1h
Torturi
Fasole frecata

Fasole frecata

Fasolea spalata, se pune la fiert cu apa rece. Eu obisnuiesc dupa ce incepe fasolea sa fiarba si

12 voturi    21 comentarii
2h 30 min
Retete de post
Chiftele de carne

Chiftele de carne

Punem intrun vas, carnea tocata de vita si de porc, adaugam painea muiata in apa si stoarsa bine,

12 voturi    7 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Da, da Alexandrina, te poftesc!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete la gratar

Pui in sos butter lemon cu sote de ciuperci Pui in sos butter lemon cu sote de ciuperci

Untul se freaca spuma. Se adauga restul ingredientelor si se freaca pana la omogenizare. Compozitia se da deoparte si ne ocupam de pieptul

0 voturi    0 comentarii
59 min
Mancaruri cu carne
Pui la gratar cu garnitura de brocoli si conopida Pui la gratar cu garnitura de brocoli si conopida

Intr-un bol, se pune pieptul curatat, spalat, feliat, apoi taiat in bucati mai mici; se adauga sare si piper dupa gust, oregano, zeama

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Coaste de porc fripte la gratar