Spalam bucatile de pui si le lasam sa se scurga de apa.
Intre timp ne ocupam de marinada: Intr-un bol punem uleiul, vinul, usturoiul pisat, sare, piper, boia dulce, oregano, busuiocul si mustarul, amestecam totul foarte bine, iar peste aceasta pasta punem bucatile de pui, amestecam putin cu mana, acoperim cu folie si dam bolul la frigider pentru 1 ora.
Incingem o tigaie grill si punem carnea marinata, o prajim la foc mic pe ambele parti, apoi o scoatem pe o farfurie!
Pentru ciuperci:
Curatam ciupercile, le trecem printr-un jet de apa, le taiem felii mai grosute si le punem in tigaia incinsa cu ulei. Prajim ciupercile pana scade toata apa, noi intre timp ne ocupam de ceapa pe care o curatam si o taiem marunt. Dupa ce a scazut apa de la ciuperci, adaugam si ceapa si o calim pana se inmoaie, peste adaugam o ceasca de vin alb si lasam totul sa fiarba la foc mic pana scade tot vinul, iar la sfarsit potrivim de sare, piper, adaugam si usturoiul pisat, mai lasam 2-3 minute si stingem focul.
Optional puteti face un sos din jumatate de lingura de faina cu 50 ml lapte, se adauga peste ciuperci, dupa ce le-a scazut vinul, apoi se pun si cele 2 linguri de smantana, se mai tin 2 minute pe foc, si totul este gata! Eu am ales sa fac fara acest sos!
Pofta buna!
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cireseReteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.
Orez cu carne de porcGutui coapte cu sirop de vin rosu. Gutuile se spala bine, se taie in sferturi sau pe jumatati, in functie de preferinte si se...
Gutui coapte cu sirop de vin rosuRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii