autor:

Doina  Varga

» » , Fripturi, Mancaruri cu carne

Piept de pui natur cu sunca si legume

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 iulie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 iulie 2009

Ingrediente
1 piept de pui, 250 g costita fiarta si afumata sau sunca, 1 rosie, 2 ardei grasi galben/rosu, 2 morcovi, 1 ceapa, 100 g dovlecel, 150 g ciuperci, 4-5 catei de usturoi, cateva fire de patrunjel, condimente pentru carnea de pui, 5 linguri ulei de masline, sare, piper, paprika

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

13 voturi

Mod de preparare

Se spala si se taie marunt (felii, cubulete, fasii) legumele apoi se calesc in 4 linguri de ulei de masline incepand cu morcovii si ceapa. Dupa cateva minute adaugati ardeii, apoi dovlecelul, rosia si ciupercile. Condimentati, adaugati cam 50 ml apa si lasati la foc mic sa se patrunda bine legumele.
Se dezoseaza si se curata de piele pieptul de pui, apoi se taie transversal in felii de 6-7 mm grosime. Se bate carnea pe un fund de lemn, apoi se condimenteaza cu piper, paprika si condimente pentru pui, dar nu se pune sare. Se unge apoi cu mana cu putin ulei de masline.
Sunca se taie felii de 5-6 mm grosime.
Se pune la incins un gratar teflonat sau tigaie antiaderenta si se pun bucatile de sunca si piept de pui cateva minute pe fiecare parte, pentru ca se face foarte repede, e foarte fraged si gustos.
Adaugati putin patrunjel peste legume si asezati-le pe platou langa pieptul natur si feliile de sunca. Puteti servi numai cu pui sau numai cu sunca. Garnisiti cu verdeata, felii de ardei rosu si catei de usturoi taiati pe lung.
Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui natur cu sunca si legume" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
VARZA CALITA CU COSTITA

VARZA CALITA CU COSTITA

1. Se calesc ceapa si morcovul, adaugam varza tocata marunt si stoarsa foarte bine. 2. Calim carnea

104 voturi    17 comentarii
4h
Mancaruri cu carne
Varza verde cu pulpa de porc

Varza verde cu pulpa de porc

Spalam carnea, o stergem cu un servetel, o taiem bucati potrivite. Ceapa o curatam, o tocam, ceapa

2 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei

Fierbator Style Black

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • Doina  Varga

    Doina Varga (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

    Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.

  • Fara foto

    Te , 03 martie 2010

    Bun, bun, asa e.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 16 septembrie 2009

    Bun,bun,bun

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 16 septembrie 2009

      Apetisant! Imi place.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 15 septembrie 2009

      Foarte frumos, Doina!

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 11 august 2009

      Multumesc mult.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 09 august 2009

      Foarte gustos!Imi place!

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 27 iulie 2009

      Multumesc. Ma bucur mult ca va place.

    • Crystyna

      Crystyna (Chef de cuisine) , 25 iulie 2009

      Frumoasă reţeta şi prezentarea, chiar dacă a fost scurtă! :)

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 23 iulie 2009

      Super, felicitari.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 22 iulie 2009

      Felicitari!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

13 voturi

Ingrediente

  • 1 piept de pui
  • 250 g costita fiarta si afumata sau sunca
  • 1 rosie
  • 2 ardei grasi galben/rosu
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa
  • 100 g dovlecel
  • 150 g ciuperci
  • 4-5 catei de usturoi
  • cateva fire de patrunjel
  • condimente pentru carnea de pui
  • 5 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper
  • paprika

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

127 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

Doina Varga (Chef de cuisine)

Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Pui chinezesc cu alune (Pui Gongbao)