Piept de pui picant cu vinete

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie
Piept de pui picant cu vinete

Ingrediente

  • 1 piept de pui (500-600 g)
  • 1 vanata tanara (300-400 g)
  • 1-2 ardei peperoni rosii
  • 1 lamaie
  • 1 legatura marar si patrunjel
  • 50 ml ulei
  • 2 linguri ulei de masline
  • 5 catei de usturoi
  • condimente pentru friptura
  • sare, piper, chili, paprika, cimbru

Mod de preparare

Se dezoseaza pieptul de pui, se curata de piele si se taie fasii. Se pune carnea pe o farfurie, se stropeste cu uleiul de masline si se condimenteaza cu cimbru, paprika, chili, condimente pentru fripura. Se lasa cam 10 -15 minute.

Intre timp curatati vanata, taiati-o cubulete si stropiti-o cu zeama de lamaie (ca sa nu se innegreasca) apoi condimentati-o cu cateva feliute de peperoni.

Intr-o tigaie antiaderenta incingeti uleiul si prajiti la foc mic pieptul de pui cam 15 minute, pe toate partile, apoi adaugati vinetele si mai lasati pe foc inca 10-15 minute. Dregeti gustul de sare, piper si asezonati cu verdeata si feliute de peperoni si de usturoi.

Puneti pe farfurii carnea, adaugati vinetele si putin sos din tigaie si garnisiti cu marar si patrunjel.

Pofta buna.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pizza bread

Pizza bread

Pizza bread
Ciorbă de crap

Ciorbă de crap

Ciorbă de crap
Crap prajit cu sos de rosii si capere

Crap prajit cu sos de rosii si capere

Crap prajit cu sos de rosii si capere
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor