autor:

Doina  Varga

» » , Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Piept de pui picant cu vinete

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 septembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 septembrie 2009

Ingrediente
1 piept de pui (500-600 g), 1 vanata tanara (300-400 g), 1-2 ardei peperoni rosii, 1 lamaie, 1 legatura marar si patrunjel, 50 ml ulei, 2 linguri ulei de masline, 5 catei de usturoi, condimente pentru friptura, sare, piper, chili, paprika, cimbru

Dificultate: Medie Timp: 40 min

27 voturi

Mod de preparare

Se dezoseaza pieptul de pui, se curata de piele si se taie fasii. Se pune carnea pe o farfurie, se stropeste cu uleiul de masline si se condimenteaza cu cimbru, paprika, chili, condimente pentru fripura. Se lasa cam 10 -15 minute.
Intre timp curatati vanata, taiati-o cubulete si stropiti-o cu zeama de lamaie (ca sa nu se innegreasca) apoi condimentati-o cu cateva feliute de peperoni.
Intr-o tigaie antiaderenta incingeti uleiul si prajiti la foc mic pieptul de pui cam 15 minute, pe toate partile, apoi adaugati vinetele si mai lasati pe foc inca 10-15 minute. Dregeti gustul de sare, piper si asezonati cu verdeata si feliute de peperoni si de usturoi.
Puneti pe farfurii carnea, adaugati vinetele si putin sos din tigaie si garnisiti cu marar si patrunjel.
Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui picant cu vinete" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Chiftele de dovlecel la Doubletta

Chiftele de dovlecel la Doubletta

Se rade barnza si dovlecelul,se scurge de zeama dovlecelul, se amesteca impreuna cu branza rasa si

3 voturi    9 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tocanita de cartofi cu morcovei si perisoare

Tocanita de cartofi cu morcovei si perisoare

Spalam carnita. Curatam si spalam legumele. Tocam carnita, impreuna cu ceapa si patrunjelul. Adaugam

4 voturi    4 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 12 comentarii
  • Fara foto

  • Marton_Lorand

    Marton_Lorand (Bucatar) , 07 iunie 2012

    Am facut reteta, foarte buna si interesanta :)

  • amic

    amic (Chef de cuisine) , 01 ianuarie 2012

    Fa-ma Doamne pisoi din neamul Garfield, sa ma duc la domna Doina pe post de pisoi de casa Varga, sector bucatarie. Oauu! Miaaaau, miaaaau, miaaaau!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 27 mai 2010

    Imi place reteta, o voi incerca.

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 12 mai 2010

      Felicitari Doina !

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 13 martie 2010

      Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.

    • Fara foto

      ana- franta , 10 martie 2010

      Ador retetele dumneavoastra si le gatesc ori de cate ori am ocazia... iar puiul acesta este absolut divin! multumesc si inca o data felicitari, votul meu e maxim! cu respect, ana - novice in ale bucatariei:))

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 06 octombrie 2009

      Multumesc mult, e foarte gustoasa.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 04 octombrie 2009

      O bunatate!

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 30 septembrie 2009

      Multumesc mult.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 29 septembrie 2009

      Intteresanta combinatia. Am sa incerc si eu. Tentanta.

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 29 septembrie 2009

      Doina, te urmaresc de mult timp si imi place cum gatesti tu.............si de data asta felicitari........ai votul meu.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 29 septembrie 2009

      Delicios...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

40 min

27 voturi

Ingrediente

  • 1 piept de pui (500-600 g)
  • 1 vanata tanara (300-400 g)
  • 1-2 ardei peperoni rosii
  • 1 lamaie
  • 1 legatura marar si patrunjel
  • 50 ml ulei
  • 2 linguri ulei de masline
  • 5 catei de usturoi
  • condimente pentru friptura
  • sare
  • piper
  • chili
  • paprika
  • cimbru

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

125 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

Marton_Lorand (Bucatar)

Am facut reteta, foarte buna si interesanta :)

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Frittata cu vinete Frittata cu vinete

Se sfarama fideaua si se presara in tava in care s-a pus hartie de copt, (are rol de a trage surplusul de lichid). Se adauga un rand

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Tarta rustica cu blat aromat din gris Tarta rustica cu blat aromat din gris

Se amesteca faina cu grisul, se face o adancitura in mijloc si adaugam untul topit, ouale, sare, ierburile aromate de Provence, chimenul;

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Conopida pane (arabeasca)