PIEPT DE PUI UMPLUT CU MASLINE SI PRUNE USCATE

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • (pentru 4 persoane) 500gr. piept de pui (4 fileuri mari),
  • sare,
  • 3 linguri de ulei,
  • 8 prune uscate,
  • cateva linguri de vin rosu,
  • 8-10 masline umplute cu ardei rosu,
  • 8 felii de bacon,
  • condimente pentru carne de pui.

Mod de preparare

1. Se feliaza pieptul de pui (in 4), se bat feliile cu batatorul de snitele, dar foarte usor. Se sareaza, se condimenteaza cu condimente pentru carne de pui, se ung cu ulei si se lasa cateva ore la rece, in frigider, puse intr-un bol acoperit cu folie de aluminiu.

2. Se pun prunele in vin pentru 8-10 minute, se scot samburii si, in locul lor, punem maslinele umplute cu ardei rosu.

3. Pe fiecare felie de carne se pun 2 prune umplute cu masline si se ruleaza. Fiecare rulou se acopera cu cate 2 felii de bacon. Rulourile astfel pregatite se pun pe o tava unsa, in cuptorul preincalzit, si se coc timp de 10-12 minute, la 180 *C.

4. Fiecare rulou se taie oblic. Se aseaza pe un platou si se servesc cu mere coapte in cuptor, crestate, peste care, cu 5 minute inainte de a le scoate din cuptor, in crestaturi, punem cascaval taiat betigase.

5. Servim preparatul cu un vin rosu sec.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise