PIEPT DE PUI UMPLUT CU VARZA ACRA

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400g.varza acra,
  • 1 ceapa rosie,
  • 50g.unt,
  • 600g.piept de pui(file-4 jumatati) ,
  • sare,
  • 1 lingura zahar,
  • piper,8 felii de bacon;
  • Pentru sos:
  • 2dl.frisca pentru gatit,
  • 1.5dl.bere Heineken,
  • 3 galbenuse,
  • 1 lingurita de sare,
  • 1 lingurita suc de lamaie;

Mod de preparare

1.Varza, daca este prea acra , se clateste in mai multe ape reci , apoi se taie marunt.Ceapa se curata, se toaca marunt si se caleste in unt.Se adauga varza si se calesc impreuna, pe foc moderat, 20 minute, in cratita acoperita.Se presara o lingura de zahar peste varza.

2.Celor 4 jumatati de piept de pui , dezosat, li se face cate un buzunaras ca sa fie loc pentru umplutura.Se sareaza si pipereaza.Se umplu buzunarasele cu varza calita si se infasoara fiecare bucata in bacon.Se prind cu o scobitoare.

3.Se aseaza pe o tava unsa cu unt si se frig in cuptorul preincalzit, la 200*C, apoi la 180*C, timp de 20 minute.

4.Se prepara sosul:frisca se amesteca cu berea, cu galbenusurile, sarea si sucul de lamaie.Se pune compozitia in bain-marie si se fierbe pana la consistenta unui sos.

5.Carnea se taie felii oblice, se aseaza pe mijlocul unui platou, de jur imprejur se pune sosul si se serveste cu garnitura de cartofi natur si un vin alb sec.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise