autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Piept de rata

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 iunie 2009

Ingrediente
2 lingurite turmeric, 1 lingurita sare, 3/4 lingurita zahar, 1/2 lingurita ghimbir macinat, 4 jumatati de piept de rata, fara piele si oase (circa 140 9 fiecare), 1 lingura ulei de masline, 3/4 cana malai galben, 1 1/2 cana mazare congelata, 1 1/2 cana boabe de porumb congelate, 3 linguri chutney de mango

Dificultate: Redusa Timp: 1h 40 min

0 voturi

Mod de preparare

1 Într-un castronel, se amesteca turmericul, ¼ lingurita sare, zaharul si ghlmbirul. Cu acest amestec se freaca pieptii de rata pe ambele parti.

2 Se unge tigaia sau o craticioara cu ulei. Se pun pieptii de rata si se frig 3 minute pe fiecare pane ca sa fie În sânge.

3 Între timp, Într-un castronel se amesteca malaiul cu 1 cana de apa, pâna se uniformizeaza. Într-o cratita, se fierb 1 1/4 cani de apa la foc iute Se adauga amestecul cu malai si restul de 3/4 lingurita de sare si se face focul mic; se fierbe la foc mic, amestecând des, 7 minute sau pâna când mamaliga se îngroasa si este moale.

4 Se adauga mazarea, porumbul si chutney in mamaliga si se mal fierb 2 minute sau pâna când se incalzesc legumele. Se taie rata felii in diagonala fata de fibra si se serveste impreuna cu mamaliga.
Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de rata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Piept de rata roze cu cartofi dauphinoise ,puree de telina ,sos de ciocolata

Piept de rata roze cu cartofi dauphinoise ,puree de telina ,sos de ciocolata

Se pune 150 g samantana lichida si 30 de unt intr-o tigaie pentru sos impreuna cu cimbru ,se lasa

4 voturi    6 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu carne
Piept de ratã cu gutui si sos de vin de Porto

Piept de ratã cu gutui si sos de vin de Porto

1) Decojeste si scoate semintele gutuilor, pune într-un recipient cu apã si suc de lãmâie sã

4 voturi    3 comentarii
45 min
Fripturi
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 40 min

0 voturi

Ingrediente

  • 2 lingurite turmeric
  • 1 lingurita sare
  • 3/4 lingurita zahar
  • 1/2 lingurita ghimbir macinat
  • 4 jumatati de piept de rata
  • fara piele si oase (circa 140 9 fiecare)
  • 1 lingura ulei de masline
  • 3/4 cana malai galben
  • 1 1/2 cana mazare congelata
  • 1 1/2 cana boabe de porumb congelate
  • 3 linguri chutney de mango

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Stufat de vita Stufat de vita

Se taie carnea in cuburi mici (cca 2 cm) si se rumeneste in margarina si cca. 2 linguri de ulei de masline. Adaugam boiaua si chimionul,

0 voturi    0 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Vita cu sos thai red si orez arlechino
Black Friday Oster Romania
Black Friday Oster Romania