autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Piept de rata

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 iunie 2009

Ingrediente
2 lingurite turmeric, 1 lingurita sare, 3/4 lingurita zahar, 1/2 lingurita ghimbir macinat, 4 jumatati de piept de rata, fara piele si oase (circa 140 9 fiecare), 1 lingura ulei de masline, 3/4 cana malai galben, 1 1/2 cana mazare congelata, 1 1/2 cana boabe de porumb congelate, 3 linguri chutney de mango

Dificultate: Redusa Timp: 1h 40 min

0 voturi

Mod de preparare

1 Într-un castronel, se amesteca turmericul, ¼ lingurita sare, zaharul si ghlmbirul. Cu acest amestec se freaca pieptii de rata pe ambele parti.

2 Se unge tigaia sau o craticioara cu ulei. Se pun pieptii de rata si se frig 3 minute pe fiecare pane ca sa fie În sânge.

3 Între timp, Într-un castronel se amesteca malaiul cu 1 cana de apa, pâna se uniformizeaza. Într-o cratita, se fierb 1 1/4 cani de apa la foc iute Se adauga amestecul cu malai si restul de 3/4 lingurita de sare si se face focul mic; se fierbe la foc mic, amestecând des, 7 minute sau pâna când mamaliga se îngroasa si este moale.

4 Se adauga mazarea, porumbul si chutney in mamaliga si se mal fierb 2 minute sau pâna când se incalzesc legumele. Se taie rata felii in diagonala fata de fibra si se serveste impreuna cu mamaliga.
Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de rata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Piept de rata gotica cu sos de afine

Piept de rata gotica cu sos de afine

Se cresteaza pieptul de rata pe partea cu pielea, se sareaza, se pipereaza si se pune in tigaia rece,

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Piept de rata cu sos de portocale si vin rosu si ciuperci champignon cu patrunjel

Piept de rata cu sos de portocale si vin rosu si ciuperci champignon cu patrunjel

Scoateti pieptul de rata din frigider cu cel putin o ora inainte de a-l gati. Crestati pielea

24 voturi    5 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T810E

- 20 %
229.99 lei
183.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 40 min

0 voturi

Ingrediente

  • 2 lingurite turmeric
  • 1 lingurita sare
  • 3/4 lingurita zahar
  • 1/2 lingurita ghimbir macinat
  • 4 jumatati de piept de rata
  • fara piele si oase (circa 140 9 fiecare)
  • 1 lingura ulei de masline
  • 3/4 cana malai galben
  • 1 1/2 cana mazare congelata
  • 1 1/2 cana boabe de porumb congelate
  • 3 linguri chutney de mango

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rulada de miel umpluta cu legume Rulada de miel umpluta cu legume

Carnea de miel dezosata se spala foarte bine si se sterge cu un servet absorbant. Intr-un bol se amesteca vinul alb, condimentele si

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Friptura de iepure cu legume la cuptor Friptura de iepure cu legume la cuptor

Carnea de iepure se spala si se lasa la scurs pe un servet absorbant. Legumele se curata, se spala si se pun intr-o tava. Se adauga

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Fripturi
Mancarica de cartofi cremoasa