Piept de rata cu ananas

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie
Piept de rata cu ananas

Ingrediente

  • -500 gr piept de rata
  • -4 rondele de ananas proaspat
  • -sare
  • -piper
  • -200 ml vin roze
  • Pt servit : legumele preferate , orez

Mod de preparare

Pieptul de rata il uscam bine cu prosoape de hartie . Il crestam usor pe partea cu pielea,fara sa taiem carnea.

Condimentam cu sare si piper.

Pornim cuptorul la 180 grade si pregatim un vas termorezistent nu foarte mare ,doar atat cat sa incapa carnea.

Intr-o tigaie sau gril incins punem carnea cu pielea in jos si o rumenim 5 minute(aproximativ). O intoarceam si o mai rumenim 5 minute.

Punem carnea de rata in vasul termorezistent , turnam peste ea 200 ml vin roze , acoperim cu o folie de aluminiu si dam la cuptorul incins la 180 grade cam 15 minute, apoi luam folia si mai lasam 15minute.

Pana cand carnea este in cuptor anasul il punem pe grilul incins si il rumenim usor pe ambele parti. Feliile de ananas nu trebuie sa fie groase (0.30 cm -0.50 cm) . Cand taiati feliile de ananas ar trebui sa scoateti partea din mijloc, partea aceea atoasa.Eu am lasat acea parte prinsa de ananas

Alaturi de rata si ananas noi am servit morcovi si varza de bruxelles trase la tigaie dar se poate pune langa ea orez sau orice alte legume preferati.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise