autor:

Vekas

» » Mancaruri cu carne

Piept de rata cu mere.

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 martie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 martie 2007

Ingrediente
(pentru 3 portii):, 3 mere, 2 piepti de rata, (250gr. fiecare), sare, piper, 2 linguri migdale, 2 lingurite zahar, 1 plic de sos pentru friptura de pasare, 2 linguri vin rosu ,1/2 lingurita de maghiran uscat,un varf de scortisoara

Dificultate: Medie Timp: 1h

5 voturi

Mod de preparare

Se incinge cuptorul la 200 grade C. Se indeparteaza semintele de la mere, apoi se taie in cubulete fara a se curata de coaja.Se spala pieptii de rata, se usuca cu un servet si se sareaza pe ambele parti.Se pipereaza si se prajeste intr-o tigaie cu ulei intai pe partea cu piele, apoi pe cealalta parte pana devine crocant.Se aseaza apoi pieptiii intr-o forma de sufleu si se lasa la cuptor timp de 15 minute.Se scurge grasimea pe care a lasat-o carnea.Se prajesc migdalele in tigaia unsa , se adauga cubuletele de mere si se inabusa putin.Se presara zaharul si se lasa sa se topeasca.Apoi se toarna 250gr.apa, se fierbe , apoi se amesteca sosul.Se fierbe 1 minut.Se toarna vinul rosu, maghiranul si scortisoara in sos pentru a da un gust special.Se servesc pieptii de rata feliati cu sosul de mere.Drept garnitura puteti servi varza rosie calita si galuste cu cubulete de paine prajita in interior.
Se incinge cuptorul la 200 grade C. Se indeparteaza semintele de la mere, apoi se taie in cubulete fara a se curata de coaja.Se spala pieptii de rata
Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de rata cu mere." nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Mancaruri cu carne
Piept de rata cu cartofi in sos de mere la Crock Pot

Piept de rata cu cartofi in sos de mere la Crock Pot

Pieptul de rata se spal, se tamponeaza cu servetele de hartie de bucatarie pentru a inlatura excesul

0 voturi    0 comentarii
4h 30 min
Mancaruri cu carne
Piept de rata cu mere caramelizate (Reteta video)

Piept de rata cu mere caramelizate (Reteta video)

Curăță merele de coajă și îndepărtează-le cotorul (1). Pentru aceasta, am folosit un

3 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

5 voturi

Ingrediente

  • (pentru 3 portii):
  • 3 mere
  • 2 piepti de rata
  • (250gr. fiecare)
  • sare
  • piper
  • 2 linguri migdale
  • 2 lingurite zahar
  • 1 plic de sos pentru friptura de pasare
  • 2 linguri vin rosu ,1/2 lingurita de maghiran uscat,un varf de scortisoara

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
Pui cu cascaval la cuptor

Pui cu cascaval la cuptor

1.Se dezoseaza pulpele superioare de pui, se sareaza si se pipereaza, dupa gust. 2.Se topeste margarina

1 vot    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Supa de portocale cu cocos si piept de pui

Supa de portocale cu cocos si piept de pui

1. Intr-o tigaie cu peretii mai inalti, in unt fierbinte se caleste carnea tocata, se adauga prazul

0 voturi    0 comentarii
40 min
Supe de carne
Cozonac floare cu gem de caise

Cozonac floare cu gem de caise

1.Se amesteca faina cu zaharul, untul, un ou intreg , albusul de la celalalt ou, un praf de sare.

1 vot    0 comentarii
1h 40 min
Aluaturi si Foietaje
Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu carne
Baby ribs de porc cu sos barbeque si varza calita

Baby ribs de porc cu sos barbeque si varza calita

Coastele de porc se taie in doua si se pun la fiert cu morcovii, o ceapa si usturoiul curatat. Cand carnea este fiarta, se desprinde

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Fripturi
Rulada de carne tocata cu dulceata de ardei iute si carnati

Rulada de carne tocata cu dulceata de ardei iute si carnati

Intr-un vas, se pune carnea tocata impreuna cu oul, pesmetul si miezul de paine inmuiat in apa calduta si stors bine. Se adauga boiaua

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive cu carne