autor:

Adelina Damian-Fekete

» » Mancaruri cu carne

Piept de raţă cu piersici

Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 august 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 august 2011

Ingrediente
2 bucăţi de piept de raţă, 4 piersici mari albe, 80 g de unt, vin alb, sare, piper, puţină smântână

Dificultate: Redusa Timp: 1h

5 voturi

Mod de preparare

Taie partea cu grăsime a pieptului de raţă în pătrăţele.
Opăreşte 2 minute piersicile în apă clocotită, apoi lasă apa rece să curgă peste ele. Scoate pieliţa, taie în sferturi.
Încălzeşte 20 g de unt în tigaie şi pune pieptul de raţă cu partea cu pielea în jos.Lasă 5 minute la foc mare. Scurge grăsimea, mai frige 5 minute la foc mediu, pe fiecare parte. Tot acum le sărezi şi piperezi.
Scoate pieptul din tigaie, taie în felii.
Pune 20 g de unt în tigaie, adaugă bucăţile de piersici şi le laşi 5 minute, întorcându-le pe ambele părţi.
Scoate-le pe platoul de servire lângă carne.
Pune vin peste restul din tigaie şi redu sosul.Adaugă apoi puţină smântănă, ia de pe foc şi pune restul de unt.
Serveşte foarte cald.
O mâncare fină pentru ocazii deosebite.
NOTA:
Grăsimea de pe restul raţei o topeşti şi o foloseşti la gătit sau o mănânci pe pâine prăjită!
Cu oasele am făcut o supă cu găluşte, iar cu pulpele:raţă pe varză.
Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de raţă cu piersici" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Varza (acra) calita cu carne de porc

Varza (acra) calita cu carne de porc

Am taiat varza fideluta dupa ce a stat la scurs si desarat.Am calit ceapa in putin ulei si carnea

9 voturi    4 comentarii
2h 20 min
Mancaruri cu carne
Risotto cu carne de porc

Risotto cu carne de porc

Spalam carnea si o taiem cuburi. Incingem, intr-o tigaie, cateva linguri cu ulei de masline sau floarea

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Ady

    Ady (Chef de cuisine):

    Daaaaaaaa... este un rafinat si aristocratic fel de mancare... insa, am preparat clasica rata cu portocala, adaugand radacina de ghimbir caramelizata in zahar brun... O savoare deplina, foarte potrivita de Sf. Maria (sau oricare alta sarbatoare a sufletului nostru)...

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 06 septembrie 2012

    Super...

  • Marian

    Marian (Chef de cuisine) , 23 august 2011

    deosebita reteta! bravo!

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 23 august 2011

    O delicatesa!***** Cu adevarat ne rasfeti zilele acestea cu asa feluri de mancare fine!

    • mihai

      mihai (Chef de cuisine) , 17 august 2011

      Wow! Ce imi place aceasta reteta. Cand voi gasi o rata cred ca voi imita aceasta excelenta reteta. Felicitari!*****

    • www.divainbucatarie.ro

      www.divainbucatarie.ro (Chef de cuisine) , 16 august 2011

      Interesanta reteta!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

5 voturi

Ingrediente

  • 2 bucăţi de piept de raţă
  • 4 piersici mari albe
  • 80 g de unt
  • vin alb
  • sare
  • piper
  • puţină smântână

Raporteaza reteta

Retete
de Adelina Damian-Fekete
Cozonac uşor de făcut

Cozonac uşor de făcut

Se freaca zaharul cu ouale intregi si cu sarea pana se face ca o crema. Se amesteca treptat laptele

91 voturi    16 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Se pun laolata ( intr-un vailing/castron mare) si se lasa 2-3 zile. Se mai amesteca la trecerea prin

7 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Marinata de peste

Marinata de peste

Se aşază astfel:1 rând de morcovi+ ceapa taiată( eu pun şi o jumătate de ţelină cubuleţe) 1

3 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi

valentina ionita (Chef de cuisine)

Super...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou de toamna cu rulada de porc, mere, cartofi copti si muraturi Platou de toamna cu rulada de porc, mere, cartofi copti si muraturi

Se desface carnea de porc cu un cuţit pentru a-i mări suprafaţa de lucru, se bate un pic cu ciocănelul de şniţele, apoi se taie

0 voturi    0 comentarii
2h 15 min
Mancaruri cu carne
Pui exotic cu ulei de cocos Pui exotic cu ulei de cocos

Se amesteca boiaua dulce afumata cu sarea, turmericul, piperul mozaic proaspat macinat impreuna cu uleiul de cocos. Cu pasta obtinuta

0 voturi    0 comentarii
1h 25 min
Fripturi
Gulas de oaie