Taie partea cu grăsime a pieptului de raţă în pătrăţele.
Opăreşte 2 minute piersicile în apă clocotită, apoi lasă apa rece să curgă peste ele. Scoate pieliţa, taie în sferturi.
Încălzeşte 20 g de unt în tigaie şi pune pieptul de raţă cu partea cu pielea în jos.Lasă 5 minute la foc mare. Scurge grăsimea, mai frige 5 minute la foc mediu, pe fiecare parte. Tot acum le sărezi şi piperezi.
Scoate pieptul din tigaie, taie în felii.
Pune 20 g de unt în tigaie, adaugă bucăţile de piersici şi le laşi 5 minute, întorcându-le pe ambele părţi.
Scoate-le pe platoul de servire lângă carne.
Pune vin peste restul din tigaie şi redu sosul.Adaugă apoi puţină smântănă, ia de pe foc şi pune restul de unt.
Serveşte foarte cald.
O mâncare fină pentru ocazii deosebite.
NOTA:
Grăsimea de pe restul raţei o topeşti şi o foloseşti la gătit sau o mănânci pe pâine prăjită!
Cu oasele am făcut o supă cu găluşte, iar cu pulpele:raţă pe varză.
Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazieReteta de gogosari in sos de mustar. Cum prepari gogosari in sos de mustar reteta delicioasa.
Gogosari in sos de mustarRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii