autor:

Vekas

» » Mancaruri cu carne

PIEPT DE RATA CU SALATA

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 martie 2009

Ingrediente
2 piepti de rata(pot fi si afumati),, 10g. coriander,2dl.ulei,, 10g. condimente pentru gril,, 1 lingura mustar,, sare, Pentru salata:, 1 lamaie,, 1 salata verde (cu capatana),, 200g. rosii,, 1/2 manunchi de ridichi,, 150g. castravete(de sera),, 150f. mazare verde,, 100g. morcovi,, 1 ceapa rosie,, 3cl. otet,, 8cl.ulei,, 20g.sare,, 1 manunchi hasmatuchi,, piper alb macinat

Dificultate: Medie Timp: 15 min

1 vot

Mod de preparare

1.Pieptii de rata se ung cu un amestec de ulei, mustar si coriandru, se pun intr0un bol, se acopera cu folie de aluminiu si se tine la rece ,in frigider, 1-2 zile.In ziua prepararii, se scot pieptii de rata din din bol, se sareaza , se presara cu condimente pentru gril si se pun intr0un vas ,in cuptorul preincalzit la 170*C, timp de 14-15 minute.Se lasa sa se raceasca.
2.Mazarea dulce se fierbe in apa cu sare , daca este proaspata, dar se poate folosi si din conserva sau congelata.Morcovii se curata, se spala si se rad, se sareaza si se stropesc cu suc de lamaie.Rosiile se taie felii,ridichile, ceapa rosie si castravetele ,dupa ce se curata si se spala , se taie rotocoale.Salata verde se spala bine, se scurge prin centrifugare si se rupe cu mana in bucati mici.
3.Toate legumele se pun intr-o salatiera.Se amesteca bine uleiul cu otetul,sarea, piperul alb si cu hasmatuchi tocat foarte fin si apoi se amesteca cu legumele.
4.Pe un platou se aseaza salata , iar alaturi felii de piept de rata.Preparatul se serveste cu vin rose.
Daca ti-a placut reteta noastra "PIEPT DE RATA CU SALATA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Piept de rata cu sos de portocale si salata de varza rosie!

Piept de rata cu sos de portocale si salata de varza rosie!

-Se dezoseaza pieptul de rata si se imparte in doua bucati,se cresteaza pe partea cu pielea,in forma

27 voturi    3 comentarii
30 min
Retete de Craciun
Salata de cruditati si piept de rata

Salata de cruditati si piept de rata

Pieptul de rata se trage cateva minute la tigaie, in functie de cat de gatit il doriti. Pentru ca

2 voturi    0 comentarii
45 min
Salate cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

15 min

1 vot

Ingrediente

  • 2 piepti de rata(pot fi si afumati),
  • 10g. coriander,2dl.ulei,
  • 10g. condimente pentru gril,
  • 1 lingura mustar,
  • sare
  • Pentru salata:
  • 1 lamaie,
  • 1 salata verde (cu capatana),
  • 200g. rosii,
  • 1/2 manunchi de ridichi,
  • 150g. castravete(de sera),
  • 150f. mazare verde,
  • 100g. morcovi,
  • 1 ceapa rosie,
  • 3cl. otet,
  • 8cl.ulei,
  • 20g.sare,
  • 1 manunchi hasmatuchi,
  • piper alb macinat

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Aripioare de pui crocante Aripioare de pui crocante

Din meniul rapid al weekendului care-a trecut :) . Ai nevoie de trei vase: - in primul vas pui jumatate din cantitatea de faina -

23 voturi    13 comentarii
30 min
Fripturi
Piept de pui tailandez Piept de pui tailandez

Se pune laptele pe foc intr-un vas impreuna cu pieptul taiat suvite,dupa 10-15 min. se adauga pasta de curry, sare,. piper daca mai

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Aripioare de pui la tava - Ostropel