Ingrediente
(pentru 8 portii):, 2 piepti de rata ( 700g.),, 20g. ghimbir proaspat,, 1 ardei rosu iute(chili),, 1 fir de ceapa verde,, 2-3 linguri miere,, 5 linguri sos de soia,, 4 linguri suc de lamaie,, 1 salata radicchio,, 1 salata verde obisnuita,, 1 castravete de sera,, 1 ceapa rosie,, 1/2 manunchi de marar proaspat,, 1/2 manunchi de patrunjel verde,, 6 linguri otet balsamic,, 6 linguri ulei de masline,, sare,, piper,, 8 bete pentru frigarui
Dificultate: Redusa | Timp: 1h
5 voturi
Mod de preparare
2.Mierea se amesteca cu sosul de soia si cu sucul de lamaie.Se adauga ghimbirul ras,ardeiul iute taiat rondele si ceapa verde tocata marunt.Cu aceasta compozitie se ung bucatile de carne ,se pun intr-un bol,se acopera cu folie si se tin la rece, in frigider,cca.4 ore.
3.Mararul tocat se amesteca cu patrunjelul si ceapa rosie de asemenea tocate fin, cu uleiul,se condimenteaza cu sare si piper si , inainte cu 5 minute de servire, se mai adauga salata rupta cu mana in bucati si castravetele taiat rotocoale.
4.Se scurge carnea din bait ,apoi cate o bucata de piept de rata se pune pe o frigaruie si, in cuptorul preincalzit, se pun pe gratar , cu o tava dedesubt, si se frig pana ce se rumenesc.
5.Se servesc cu paine proaspata si salata de legume.Se mai poate servi cu chutney de mango sau orice alt sos dulce-acrisor.
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 14 septembrie 2009
Foarte gustos!