autor:

Vekas

» » Mancaruri cu carne

PIEPT DE RATA MARINAT

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 21 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 21 august 2009

Ingrediente
(pentru 8 portii):, 2 piepti de rata ( 700g.),, 20g. ghimbir proaspat,, 1 ardei rosu iute(chili),, 1 fir de ceapa verde,, 2-3 linguri miere,, 5 linguri sos de soia,, 4 linguri suc de lamaie,, 1 salata radicchio,, 1 salata verde obisnuita,, 1 castravete de sera,, 1 ceapa rosie,, 1/2 manunchi de marar proaspat,, 1/2 manunchi de patrunjel verde,, 6 linguri otet balsamic,, 6 linguri ulei de masline,, sare,, piper,, 8 bete pentru frigarui

Dificultate: Redusa Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

1.Fiecare piept de rata se taie oblic in 4 bucati.Pielea se cresteaza sub forma de romburi.
2.Mierea se amesteca cu sosul de soia si cu sucul de lamaie.Se adauga ghimbirul ras,ardeiul iute taiat rondele si ceapa verde tocata marunt.Cu aceasta compozitie se ung bucatile de carne ,se pun intr-un bol,se acopera cu folie si se tin la rece, in frigider,cca.4 ore.
3.Mararul tocat se amesteca cu patrunjelul si ceapa rosie de asemenea tocate fin, cu uleiul,se condimenteaza cu sare si piper si , inainte cu 5 minute de servire, se mai adauga salata rupta cu mana in bucati si castravetele taiat rotocoale.
4.Se scurge carnea din bait ,apoi cate o bucata de piept de rata se pune pe o frigaruie si, in cuptorul preincalzit, se pun pe gratar , cu o tava dedesubt, si se frig pana ce se rumenesc.
5.Se servesc cu paine proaspata si salata de legume.Se mai poate servi cu chutney de mango sau orice alt sos dulce-acrisor.
Daca ti-a placut reteta noastra "PIEPT DE RATA MARINAT" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pulpe de pui in sos picant

Pulpe de pui in sos picant

Curatam pulpele de pui de eventualele resturi de pene ramase. Le parlim putin la flacara de la aragaz

3 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Perisoare cu sos de bulion si taitei

Perisoare cu sos de bulion si taitei

Incepem cu prepararea perisorelor. Amestecam carnea tocata cu orezul spalat si scurs de apa, adaugam

11 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 30 %
199.99 lei
139.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Vekas Maria , 16 septembrie 2009

    Ai dreptate, dicarmencitta,este o specialitate pe cinste.

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 16 septembrie 2009

    O specialitate pe cinste.Felicitari.

  • Vekas

    Vekas (Chef de cuisine) , 15 septembrie 2009

    Este o specialitate deosebita.Daca o gatesti cand ai musafiri,succesul este garantat.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • (pentru 8 portii):
  • 2 piepti de rata ( 700g.),
  • 20g. ghimbir proaspat,
  • 1 ardei rosu iute(chili),
  • 1 fir de ceapa verde,
  • 2-3 linguri miere,
  • 5 linguri sos de soia,
  • 4 linguri suc de lamaie,
  • 1 salata radicchio,
  • 1 salata verde obisnuita,
  • 1 castravete de sera,
  • 1 ceapa rosie,
  • 1/2 manunchi de marar proaspat,
  • 1/2 manunchi de patrunjel verde,
  • 6 linguri otet balsamic,
  • 6 linguri ulei de masline,
  • sare,
  • piper,
  • 8 bete pentru frigarui

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse

Vekas Maria

Ai dreptate, dicarmencitta,este o specialitate pe cinste.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Pulpe de pui cu fasole verde, la punga