autor:

Vekas

» » Mancaruri cu carne

PIEPT DE RATA MARINAT

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 21 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 21 august 2009

Ingrediente
(pentru 8 portii):, 2 piepti de rata ( 700g.),, 20g. ghimbir proaspat,, 1 ardei rosu iute(chili),, 1 fir de ceapa verde,, 2-3 linguri miere,, 5 linguri sos de soia,, 4 linguri suc de lamaie,, 1 salata radicchio,, 1 salata verde obisnuita,, 1 castravete de sera,, 1 ceapa rosie,, 1/2 manunchi de marar proaspat,, 1/2 manunchi de patrunjel verde,, 6 linguri otet balsamic,, 6 linguri ulei de masline,, sare,, piper,, 8 bete pentru frigarui

Dificultate: Redusa Timp: 1h

3 voturi

Mod de preparare

1.Fiecare piept de rata se taie oblic in 4 bucati.Pielea se cresteaza sub forma de romburi.
2.Mierea se amesteca cu sosul de soia si cu sucul de lamaie.Se adauga ghimbirul ras,ardeiul iute taiat rondele si ceapa verde tocata marunt.Cu aceasta compozitie se ung bucatile de carne ,se pun intr-un bol,se acopera cu folie si se tin la rece, in frigider,cca.4 ore.
3.Mararul tocat se amesteca cu patrunjelul si ceapa rosie de asemenea tocate fin, cu uleiul,se condimenteaza cu sare si piper si , inainte cu 5 minute de servire, se mai adauga salata rupta cu mana in bucati si castravetele taiat rotocoale.
4.Se scurge carnea din bait ,apoi cate o bucata de piept de rata se pune pe o frigaruie si, in cuptorul preincalzit, se pun pe gratar , cu o tava dedesubt, si se frig pana ce se rumenesc.
5.Se servesc cu paine proaspata si salata de legume.Se mai poate servi cu chutney de mango sau orice alt sos dulce-acrisor.
Daca ti-a placut reteta noastra "PIEPT DE RATA MARINAT" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Portofele din muschi de porc cu sunca si cascaval

Portofele din muschi de porc cu sunca si cascaval

Taiem muschiul in felii mai groase (8 felii). Feliem sunca in felii subtiri (16 felii) si cascavalul

1 vot    1 comentariu
2h
Mancaruri cu carne
Muschi de vita

Muschi de vita "sous vide"

Daca va mirati de titlul retetei, sa stiti ca modul de-a gati (pretentios spus... "sous vide" ) adica

217 voturi    26 comentarii
2h 15 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Vekas Maria , 16 septembrie 2009

    Ai dreptate, dicarmencitta,este o specialitate pe cinste.

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 16 septembrie 2009

    O specialitate pe cinste.Felicitari.

  • Vekas

    Vekas (Chef de cuisine) , 15 septembrie 2009

    Este o specialitate deosebita.Daca o gatesti cand ai musafiri,succesul este garantat.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • (pentru 8 portii):
  • 2 piepti de rata ( 700g.),
  • 20g. ghimbir proaspat,
  • 1 ardei rosu iute(chili),
  • 1 fir de ceapa verde,
  • 2-3 linguri miere,
  • 5 linguri sos de soia,
  • 4 linguri suc de lamaie,
  • 1 salata radicchio,
  • 1 salata verde obisnuita,
  • 1 castravete de sera,
  • 1 ceapa rosie,
  • 1/2 manunchi de marar proaspat,
  • 1/2 manunchi de patrunjel verde,
  • 6 linguri otet balsamic,
  • 6 linguri ulei de masline,
  • sare,
  • piper,
  • 8 bete pentru frigarui

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse

Vekas Maria

Ai dreptate, dicarmencitta,este o specialitate pe cinste.

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Tochitura ca la Focsani