autor:

Vekas

» » Mancaruri cu carne

PIEPT DE RATA MARINAT

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 21 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 21 august 2009

Ingrediente
(pentru 8 portii):, 2 piepti de rata ( 700g.),, 20g. ghimbir proaspat,, 1 ardei rosu iute(chili),, 1 fir de ceapa verde,, 2-3 linguri miere,, 5 linguri sos de soia,, 4 linguri suc de lamaie,, 1 salata radicchio,, 1 salata verde obisnuita,, 1 castravete de sera,, 1 ceapa rosie,, 1/2 manunchi de marar proaspat,, 1/2 manunchi de patrunjel verde,, 6 linguri otet balsamic,, 6 linguri ulei de masline,, sare,, piper,, 8 bete pentru frigarui

Dificultate: Redusa Timp: 1h

5 voturi

Mod de preparare

1.Fiecare piept de rata se taie oblic in 4 bucati.Pielea se cresteaza sub forma de romburi.
2.Mierea se amesteca cu sosul de soia si cu sucul de lamaie.Se adauga ghimbirul ras,ardeiul iute taiat rondele si ceapa verde tocata marunt.Cu aceasta compozitie se ung bucatile de carne ,se pun intr-un bol,se acopera cu folie si se tin la rece, in frigider,cca.4 ore.
3.Mararul tocat se amesteca cu patrunjelul si ceapa rosie de asemenea tocate fin, cu uleiul,se condimenteaza cu sare si piper si , inainte cu 5 minute de servire, se mai adauga salata rupta cu mana in bucati si castravetele taiat rotocoale.
4.Se scurge carnea din bait ,apoi cate o bucata de piept de rata se pune pe o frigaruie si, in cuptorul preincalzit, se pun pe gratar , cu o tava dedesubt, si se frig pana ce se rumenesc.
5.Se servesc cu paine proaspata si salata de legume.Se mai poate servi cu chutney de mango sau orice alt sos dulce-acrisor.
Daca ti-a placut reteta noastra "PIEPT DE RATA MARINAT" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii

  • Vekas Maria , 16 septembrie 2009

    Ai dreptate, dicarmencitta,este o specialitate pe cinste.

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 16 septembrie 2009

    O specialitate pe cinste.Felicitari.

  • Vekas

    Vekas (Chef de cuisine) , 15 septembrie 2009

    Este o specialitate deosebita.Daca o gatesti cand ai musafiri,succesul este garantat.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

5 voturi

Ingrediente

  • (pentru 8 portii):
  • 2 piepti de rata ( 700g.),
  • 20g. ghimbir proaspat,
  • 1 ardei rosu iute(chili),
  • 1 fir de ceapa verde,
  • 2-3 linguri miere,
  • 5 linguri sos de soia,
  • 4 linguri suc de lamaie,
  • 1 salata radicchio,
  • 1 salata verde obisnuita,
  • 1 castravete de sera,
  • 1 ceapa rosie,
  • 1/2 manunchi de marar proaspat,
  • 1/2 manunchi de patrunjel verde,
  • 6 linguri otet balsamic,
  • 6 linguri ulei de masline,
  • sare,
  • piper,
  • 8 bete pentru frigarui

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse

Vekas Maria

Ai dreptate, dicarmencitta,este o specialitate pe cinste.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi

Se portioneaza carnea si se pune intr-un ceaun de tuci,eu am un ceaun foarte mare,asa cam de 30 kg. pe care il folosesc la multe feluri

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

7 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Pui pe sticla