1.Fiecare piept de rata se taie oblic in 4 bucati.Pielea se cresteaza sub forma de romburi.
2.Mierea se amesteca cu sosul de soia si cu sucul de lamaie.Se adauga ghimbirul ras,ardeiul iute taiat rondele si ceapa verde tocata marunt.Cu aceasta compozitie se ung bucatile de carne ,se pun intr-un bol,se acopera cu folie si se tin la rece, in frigider,cca.4 ore.
3.Mararul tocat se amesteca cu patrunjelul si ceapa rosie de asemenea tocate fin, cu uleiul,se condimenteaza cu sare si piper si , inainte cu 5 minute de servire, se mai adauga salata rupta cu mana in bucati si castravetele taiat rotocoale.
4.Se scurge carnea din bait ,apoi cate o bucata de piept de rata se pune pe o frigaruie si, in cuptorul preincalzit, se pun pe gratar , cu o tava dedesubt, si se frig pana ce se rumenesc.
5.Se servesc cu paine proaspata si salata de legume.Se mai poate servi cu chutney de mango sau orice alt sos dulce-acrisor.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii