autor:

eugenia pavlenco

» » Dulciuri diverse

piersici melba

Autor: eugenia pavlenco (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Rusia


    Reteta postata pe: 26 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: eugenia pavlenco (Chef de cuisine)   
Specific:  

Rusia


Reteta postata pe: 26 mai 2008

Ingrediente
450gr zmeura dezghetata, 100gr zahar pudra, 4piersice, 4bile de inghetata de vanilie la servire

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

6 voturi

Mod de preparare

Punem zmeura intr-o sita de nailon marunta si fixam deasupra unui vas incapator. Frecam zmeura cu o spatula(ceea ce ramine in nailon nu se foloseste)
Piureul de zmeura amestecam cu zaharul pudra.Gustamsi dupa dorinta mai adaugam zahar. Punem masa aceasta in frigider.

Punem piersicile intr-un vas rezistibil la fierbinte si turnam peste ele apa fierbinte(fiarta). Lasam pentru 15-20secunde, ca sa se ia coaja de pe ele, si scoatem fructele din apa cu spumiera.Cu un cutit mic si ascutit scoatem coaja de pe fructe.

Taiem piersicile in 4 bucati. Facem doua taieturi in forma literei V unul mai mare si altul mai mic, in asa mod ca sa se primeasca 3 bucatele. Putin scoatem bucatelele de piersic una din alta. Turnam in 4 farfurii de desert sosul \"Meliba\" si puneti deasupra cite 3bucatele de piersic. Inainte de servire punem in mijloc o bila de inghetata in fiecare farfurioara.

Pregatind desertul pentru o ocazie speciala, adaugati in sos 2linguri de vodca de visine sau lichior de zmeura si infrumusetati dupa dorinta cu migdale prajite sau frunze de menta.
Daca ti-a placut reteta noastra "piersici melba" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Melba cu piersici

Melba cu piersici

Pentru pregatirea compotului de piersici- Se spala piersicile ,se taie felii si se pun la fiert

1 vot    0 comentarii
2h
Torturi
Ecleruri

Ecleruri

Se fierbe apa impreuna cu uleiul si sarea 2-3 minute. Apoi se adauga faina treptat, amestecand continuu

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    mira (Chef de cuisine) , 27 iunie 2011

    o idee buna la timp de vara

  • mihaela cecilia

    mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 05 mai 2011

    Super buna reteta! Si usor de pregatit si foarte buna! Felicitari!

  • samoila tudorel

    samoila tudorel (Chef de cuisine) , 13 mai 2009

    Ce idee minunata si usor de prestat! Si ce aroma minunata!!!!

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

6 voturi

Ingrediente

  • 450gr zmeura dezghetata
  • 100gr zahar pudra
  • 4piersice
  • 4bile de inghetata de vanilie la servire

Raporteaza reteta

Retete
de eugenia pavlenco
Gutuie coapta cu orez

Gutuie coapta cu orez

Gutuiele se spala, se inlatura mijlocul de seminte. Orezul se fierbe 15 min, Stafidele se acopera

3 voturi    2 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Rosii umplute cu branza

Rosii umplute cu branza

Rosiile se taie de-a lungul in jumatate, cu lingurita se inlatura semintele, se sareaza, Telemeaua

2 voturi    4 comentarii
15 min
Aperitive
Oua umplute

Oua umplute

Ouale fierte si racite se curata atent de coaja, Se taie in jumatate, se scoate galbenusul, marginele

6 voturi    15 comentarii
1h
Aperitive cu oua

mira (Chef de cuisine)

o idee buna la timp de vara

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Clatite cu branza dulce