Punem zmeura intr-o sita de nailon marunta si fixam deasupra unui vas incapator. Frecam zmeura cu o spatula(ceea ce ramine in nailon nu se foloseste)
Piureul de zmeura amestecam cu zaharul pudra.Gustamsi dupa dorinta mai adaugam zahar. Punem masa aceasta in frigider.
Punem piersicile intr-un vas rezistibil la fierbinte si turnam peste ele apa fierbinte(fiarta). Lasam pentru 15-20secunde, ca sa se ia coaja de pe ele, si scoatem fructele din apa cu spumiera.Cu un cutit mic si ascutit scoatem coaja de pe fructe.
Taiem piersicile in 4 bucati. Facem doua taieturi in forma literei V unul mai mare si altul mai mic, in asa mod ca sa se primeasca 3 bucatele. Putin scoatem bucatelele de piersic una din alta. Turnam in 4 farfurii de desert sosul \"Meliba\" si puneti deasupra cite 3bucatele de piersic. Inainte de servire punem in mijloc o bila de inghetata in fiecare farfurioara.
Pregatind desertul pentru o ocazie speciala, adaugati in sos 2linguri de vodca de visine sau lichior de zmeura si infrumusetati dupa dorinta cu migdale prajite sau frunze de menta.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii