autor:

daniela

» » Mancaruri cu carne

Piftechi

Autor: daniela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Grecia


    Reteta postata pe: 23 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: daniela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Grecia


Reteta postata pe: 23 aprilie 2010

Ingrediente
800gr care tocata vita, 200 gr carne tocata porc, 2 cepe mari, 8 cateii usturoi, sare, piper, cimbru, menta, pesmet, 2oua, 2 felii paine inmuiata in apa rece, ulei de masline.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

14 voturi

Mod de preparare

Usturoiul si ceapa le toci si le adaugi la carnea tocata pui condimentele sare,piper,cimbru,menta painea o storci bine de apa si o adaugi peste carne pui si cele2oua pui si ulei de masline si amesteci compozitia.Pui la urma si niste pesmet atat cat sa poti modela carnea.Mai amesteci putin si faci niste bile mari pe care le presezi putin cu mana.Poti face piftechile si la gratar sau le poti pune in cuptor intro tava pe care ai pus hartie de bucatarie sau poti sa le faci tot la cuptor dar cu cartofii cum le-ai face ies foarte bune.Daca le faci cu cartofi adaugi si niste ulei de masline in tava peste cartofii si le lasi la cuptor 1 ora si30 de munute si cand sunt aproape gata pui zeama de la 2lamai.La gratar merg foarte bine cu garnitura de orez,cartofii prajiti si cu sosul de iaurt tzaziki.
Daca ti-a placut reteta noastra "Piftechi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
239.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii

  • tasos (Maestru bucatar) , 30 octombrie 2010

    daca ai pus pesmet,piine nu se mai pune

  • olteanuvali , 16 mai 2010

    e super bun am facut reteta si a iesit o bunatate .merita sa incercati sicer

Dificultate

Redusa

Timp

1h

14 voturi

Ingrediente

  • 800gr care tocata vita
  • 200 gr carne tocata porc
  • 2 cepe mari
  • 8 cateii usturoi
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • menta
  • pesmet
  • 2oua
  • 2 felii paine inmuiata in apa rece
  • ulei de masline.

Raporteaza reteta

Retete
de daniela
Legume umplute ghemista

Legume umplute ghemista

Se spala toate legumele,se sterg cu un prosop curat se scobesc legumelein interior dar pastrati capacelele

22 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Trufakia cu nuca

Trufakia cu nuca

Biscuiti impreuna cu coniacul ii dai prin bleder sii pisezi,pui ciocolata bucati impreuna cu untul

9 voturi    2 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Desert rapid cu mere

Desert rapid cu mere

Speli marul il stergi de apa si tai marul cu coaja in felii subtiri pe care le asezi pe un patou

12 voturi    1 comentariu
5 min
Dulciuri diverse

tasos (Maestru bucatar)

daca ai pus pesmet,piine nu se mai pune

Retete

din Mancaruri cu carne

Pui cu ciuperci si sos de piper verde Pui cu ciuperci si sos de piper verde

Se taie pulpele de pui in bucati nu prea mari. Ceapa se taie marunt. Ciupercile se spala si se taie felii. Intr-o cratita antiaderenta

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi

Se portioneaza carnea si se pune intr-un ceaun de tuci,eu am un ceaun foarte mare,asa cam de 30 kg. pe care il folosesc la multe feluri

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Rulou din piept de curcan la gratar