autor:

daniela

» » Mancaruri cu carne

Piftechi

Autor: daniela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Grecia


    Reteta postata pe: 23 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: daniela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Grecia


Reteta postata pe: 23 aprilie 2010

Ingrediente
800gr care tocata vita, 200 gr carne tocata porc, 2 cepe mari, 8 cateii usturoi, sare, piper, cimbru, menta, pesmet, 2oua, 2 felii paine inmuiata in apa rece, ulei de masline.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

14 voturi

Mod de preparare

Usturoiul si ceapa le toci si le adaugi la carnea tocata pui condimentele sare,piper,cimbru,menta painea o storci bine de apa si o adaugi peste carne pui si cele2oua pui si ulei de masline si amesteci compozitia.Pui la urma si niste pesmet atat cat sa poti modela carnea.Mai amesteci putin si faci niste bile mari pe care le presezi putin cu mana.Poti face piftechile si la gratar sau le poti pune in cuptor intro tava pe care ai pus hartie de bucatarie sau poti sa le faci tot la cuptor dar cu cartofii cum le-ai face ies foarte bune.Daca le faci cu cartofi adaugi si niste ulei de masline in tava peste cartofii si le lasi la cuptor 1 ora si30 de munute si cand sunt aproape gata pui zeama de la 2lamai.La gratar merg foarte bine cu garnitura de orez,cartofii prajiti si cu sosul de iaurt tzaziki.
Daca ti-a placut reteta noastra "Piftechi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Gulas de curcan cu legume

Gulas de curcan cu legume

1.Se curata si spala zarzavatul apoi se taie asa;ceapa julien,ardeii se feliaza subtire,la fel si

1 vot    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Ardei umpluti

Ardei umpluti

Curatam ardeii de cotoare si seminte si ii oparim 2-3’, apoi ii lasam cu deschizatura in jos,

35 voturi    16 comentarii
1h 45 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    tasos (Maestru bucatar) , 30 octombrie 2010

    daca ai pus pesmet,piine nu se mai pune

  • Fara foto

    olteanuvali , 16 mai 2010

    e super bun am facut reteta si a iesit o bunatate .merita sa incercati sicer

Dificultate

Redusa

Timp

1h

14 voturi

Ingrediente

  • 800gr care tocata vita
  • 200 gr carne tocata porc
  • 2 cepe mari
  • 8 cateii usturoi
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • menta
  • pesmet
  • 2oua
  • 2 felii paine inmuiata in apa rece
  • ulei de masline.

Raporteaza reteta

Retete
de daniela
Legume umplute ghemista

Legume umplute ghemista

Se spala toate legumele,se sterg cu un prosop curat se scobesc legumelein interior dar pastrati capacelele

20 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Trufakia cu nuca

Trufakia cu nuca

Biscuiti impreuna cu coniacul ii dai prin bleder sii pisezi,pui ciocolata bucati impreuna cu untul

9 voturi    2 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Desert rapid cu mere

Desert rapid cu mere

Speli marul il stergi de apa si tai marul cu coaja in felii subtiri pe care le asezi pe un patou

12 voturi    1 comentariu
5 min
Dulciuri diverse

tasos (Maestru bucatar)

daca ai pus pesmet,piine nu se mai pune

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Pui cu lamaie la capac Pui cu lamaie la capac

Se porționează puiul in bucăți medii și se așază intr-o oală in ulei încins, se adaugă condimentele, se da focul mic

0 voturi    0 comentarii
30 min
Fripturi
Cotlet de porc cu sos de merisoare Cotlet de porc cu sos de merisoare

Carnea spalata si uscata cu un prosop se condimenteaza si se asaza in tava cu putin ulei. Punem un pahar de apa si dam la cuptor 30-40

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Fripturi
Ficatei in sos de vin cu mamaliguta