Orezul se alege,se spala in 2-3 ape si se lasa in apa rece 15-20 minute,la umflat;
Se pune intr-o oala 100 ml ulei,se pune sofranul si orezul,se calesc 5 minute,dupa care se adauga apa,cantitatea de apa sa depaseasca 5 cm deasupra orezului si se lasa la foc mediu;
Orezul fiert,in functie de timpul de fierbere,se lasa la racit,dupa care se da prin masina de tocat,se pune deoparte;
Se toaca carnea,dupa care se pune,la foc mediu,cu apa cat sa o cuprinda,in care se adauga,sare,scortisoara si piper;
Dupa ce s-a evaporat apa,se adauga ceapa tocata marunt si se reduce focul,amestecand incontinuu,iar cand este gata se lasa la racit;
Piftelele se pot face amestecand cele doua compozitii,in care se adauga ouale,verdeata,se amesteca in continuare pana la inglobare,se fac piftele si se coc la cuptor,pe hartie de copt;
A doua varianta ,se pune o lingura de carne,in invelis de pasta de orez si se formeaza pifteaua normal,acoperind carnea cu stratul de orez,dupa care se pun la prajit,cca 5 minute pe fiecare parte,in ulei incins.
La cea de-a doua varianta,normal nu se pun ouale si verdeata.
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii