autor:

costy1969

» » , , Aperitive, Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

PIFTELE CU OREZ

Autor: costy1969 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 septembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: costy1969 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 septembrie 2009

Ingrediente
1 kilogram carne tocata:, 1/2 kilogram orez, 1/2 kilogram ceapa, 500 ml ulei, sare,, 4 oua, 2 legaturi verdeata(marar si patrunjel).

Dificultate: Medie Timp: 1h 20 min

3 voturi

Mod de preparare

Orezul se alege,se spala in 2-3 ape si se lasa in apa rece 15-20 minute,la umflat;

Se pune intr-o oala 100 ml ulei,se pune sofranul si orezul,se calesc 5 minute,dupa care se adauga apa,cantitatea de apa sa depaseasca 5 cm deasupra orezului si se lasa la foc mediu;

Orezul fiert,in functie de timpul de fierbere,se lasa la racit,dupa care se da prin masina de tocat,se pune deoparte;

Se toaca carnea,dupa care se pune,la foc mediu,cu apa cat sa o cuprinda,in care se adauga,sare,scortisoara si piper;

Dupa ce s-a evaporat apa,se adauga ceapa tocata marunt si se reduce focul,amestecand incontinuu,iar cand este gata se lasa la racit;

Piftelele se pot face amestecand cele doua compozitii,in care se adauga ouale,verdeata,se amesteca in continuare pana la inglobare,se fac piftele si se coc la cuptor,pe hartie de copt;

A doua varianta ,se pune o lingura de carne,in invelis de pasta de orez si se formeaza pifteaua normal,acoperind carnea cu stratul de orez,dupa care se pun la prajit,cca 5 minute pe fiecare parte,in ulei incins.

La cea de-a doua varianta,normal nu se pun ouale si verdeata.
Daca ti-a placut reteta noastra "PIFTELE CU OREZ" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pui cu carnat piscacios la slowcooker(oala de gatit incet)

Pui cu carnat piscacios la slowcooker(oala de gatit incet)

Carnatul si pieptul de pui se calesc fara ulei si se pun deoparte. Legumele se curata, se spala si

14 voturi    8 comentarii
4h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Vinete umplute

Vinete umplute

Se spala vinetele, se sterg cu un prosop si se feliaza in felii subtiri, insa fara sa le taiem de

3 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Medie

Timp

1h 20 min

3 voturi

Ingrediente

  • 1 kilogram carne tocata:
  • 1/2 kilogram orez
  • 1/2 kilogram ceapa
  • 500 ml ulei
  • sare,
  • 4 oua
  • 2 legaturi verdeata(marar si patrunjel).

Raporteaza reteta

Retete
de costy1969
CARTOFI NOI CU DOVLECEI

CARTOFI NOI CU DOVLECEI

Cartofii se spala bine si se pun la fiert in coaja,in apa cu sare; Dovleceii se spala,se curata

1 vot    1 comentariu
55 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
OMLETA CU CARTOFI SI COSTITA

OMLETA CU CARTOFI SI COSTITA

Cartofii se spala bine,se pun la fiert in coaja,in apa cu sare; Dupa ce au fiert,se lasa la racit,se

10 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
SUPA CREMA DE DOVLECEI CU CRUTOANE

SUPA CREMA DE DOVLECEI CU CRUTOANE

Ceapa se curata si se taie marunt; Dovleceii se spala,se curata de coaja,se taie cuburi sau felii

16 voturi    4 comentarii
50 min
Supe de legume

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ardei umpluti cu carne de porc Ardei umpluti cu carne de porc

Orezul se curata daca e cazul si se spala in mai multe ape, se scurge si se adauga la tigaie cu 50 ml de ulei unde se caleste putin

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Pastai in sos cu usturoi Pastai in sos cu usturoi

Eu folosesc pastaile congelate pentru ca sunt tinere si nu au ate si fierb mai putin. Intr-o cratita potrivita, topim untul si prajim

1 vot    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mancarica de mazare cu friganele