autor:

ana catalina focsa

» » Mancaruri cu carne

piftele cu sos

Autor: ana catalina focsa (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 29 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ana catalina focsa (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 29 mai 2008

Ingrediente
25 g paine inmuiata in lapte si scursa, 450g carne tocata, 2 ling de ulei de masline, 150 g de bulion, 250 g de rosii taiate, 400 ml de supa de legume, 1 lingurita de zahar, 1 foaie de dafin, 1 ou, patrunjel verde tocat

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

12 voturi

Mod de preparare

se pune carnea tocata intr-un castron si se amesteca cu oul,patrunjelul ,sarea,painea ,piperul.se formeaza piftelele si se lasa 30 de min in frigider.se incalzeste uleiul intr-o tigaie si se prajesc piftelele in asa fel in cat sa fie bine aurite.se adauga bulionul,rosiile taiate cu sucul lor,supa de legume si zaharul condimentandu-se cu sare si piper.cand incepe sa fiarba se coboara focul,se adauga frunza de dafin si se lasa pe foc cca 25-30 min pana ce sosul are o consistenta destul de densa si piftelele sunt carnea este facuta.pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "piftele cu sos" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Mazare cu carne

Mazare cu carne

Carnea se taie cubulete. Ceapa se curata si se toaca marunt si se caleste in putin ulei.Adaugam o

18 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Pui Sultanica

Pui Sultanica

Carnea de pui transata in bucati potrivite, spalata si stearsa cu un servet de hartie , se pune la

6 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 06 septembrie 2009

    Sunt bune piftelutele,eu le pregatesc mai mici si rotunde,iar sosul i-l pregatesc cu suc de rosii!

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

12 voturi

Ingrediente

  • 25 g paine inmuiata in lapte si scursa
  • 450g carne tocata
  • 2 ling de ulei de masline
  • 150 g de bulion
  • 250 g de rosii taiate
  • 400 ml de supa de legume
  • 1 lingurita de zahar
  • 1 foaie de dafin
  • 1 ou
  • patrunjel verde tocat

Raporteaza reteta

Retete
de ana catalina focsa
Omleta de cartofi

Omleta de cartofi

Se curata cartofii, se spala bine si se taie in bucatele mici. Acelasi lucru se face si cu ceapa.

96 voturi    31 comentarii
45 min
Aperitive cu oua
Cartofi noi cu unt si marar

Cartofi noi cu unt si marar

Cartofii noi se pun intr-un castron cu apa rece sau calduta, li se rade coaja subtire, se spala bine

9 voturi    3 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Spuma de capsuni

Spuma de capsuni

Gelatina foi se inmoaie in apa rece. Galbenusurile se freaca cu zahar. Capsunile se spala, se taie

3 voturi    1 comentariu
30 min
Spume si creme dulci
vera

vera (Chef de cuisine)

Sunt bune piftelutele,eu le pregatesc mai mici si rotunde,iar sosul i-l pregatesc cu suc de rosii!

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Chiftelute marinate