autor:

mac myra

» » Mancaruri cu carne

Piftelute cu sos de legume

Autor: mac myra (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 octombrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mac myra (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 octombrie 2013

Ingrediente
Pentru piftelute:, 1 kg carne tocata de vita, 2 cartofi, 1 morcov, 7 catei de usturoi, 2 felii paine, marar, patrunjel, sare, piper, 2 oua, ulei, Pentru sosul de legume:, 4 cepe, 2 morcovi, 1 ardel, 1 gogosar, radacina de telina, radacina de patrunjel, 3 rosii mari sau rosii cherry, 2 linguri bulion, sare, piper, 1 lingura faina, ulei

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

6 voturi

Mod de preparare

Carnea tocata se pune intr un castron si se adauga restul ingredientelor:cartofii curatati si dati prin razatoarea mica,la fel si morcovii.Usturoiul curatat si pisat.Painea inmuiata in apa calduta.Verdeata tocata marunt,ouale,sare si piper dupa gust si se omogenizeaza tot.Cel mai bine cu mana.
Cu mana umeda se formeaza piftelutele de marimea dorita ,care se prajesc in ulei incins in tigaie.Se scot pe un servetel de hartie sa absoarba uleiul in exces.
In timp ce se prajesc piftelutele se face sosul de legume.Toate legumele se curata,se spala si se taie in cuburi de marimea dorita.Se trag putin in ulei dupa care se adauga apa cat sa le cuprinda,bulionul si se lasa sa fiarba la foc potrivit pana sunt toate fierte.Se paseaza toate si se pun din nou pe foc asezonand cu sare si piper.Se desface 1 lingura de faina in apa rece si se adauga peste sos ca sa se ingroase putin.Se adauga si piftelutele si se mai lasa 5 minute la foc mic.
Pofta buna!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Piftelute cu sos de legume" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Musaca - carne si cartofi

Musaca - carne si cartofi

Se amesteca carnea de pui si vita cu un ou, o ceapa medie taiata marunt, marar si patrunjel, se presoara

4 voturi    0 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Pui in sos dulce-acrisor

Pui in sos dulce-acrisor

Rosiile se fierb impreuna cu cardamom-ul si pasta de usturoi si ghimbir pana devin piure. Separat,

4 voturi    1 comentariu
45 min
Mancaruri cu carne
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • COSTEO

    COSTEO (Chef de cuisine) , 09 octombrie 2013

    Bunaciune!!!

Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

6 voturi

Ingrediente

  • Pentru piftelute:
  • 1 kg carne tocata de vita
  • 2 cartofi
  • 1 morcov
  • 7 catei de usturoi
  • 2 felii paine
  • marar
  • patrunjel
  • sare
  • piper
  • 2 oua
  • ulei
  • Pentru sosul de legume:
  • 4 cepe
  • 2 morcovi
  • 1 ardel
  • 1 gogosar
  • radacina de telina
  • radacina de patrunjel
  • 3 rosii mari sau rosii cherry
  • 2 linguri bulion
  • sare
  • piper
  • 1 lingura faina
  • ulei

Raporteaza reteta

Retete
de mac myra
Chiftelute cu maioneza

Chiftelute cu maioneza

Morcovul si cartoful se curata si se dau pe razatoarea mica, felia de paine se inmoaie in lapte sau

10 voturi    7 comentarii
1h
Salate reci
Pasta alla carbonara

Pasta alla carbonara

Pasta se pune la fiert in apa clocotita cu sare.Intre timp se pregateste sunculita:se taie cubulete

35 voturi    7 comentarii
15 min
Paste si pizza
Pui la cuptor cu cartofi

Pui la cuptor cu cartofi

Puiul se curata,se spala.Din usturoi,piper,delikat,sare,dafin si vin se face un bait in care se pune

1 vot    8 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
COSTEO

COSTEO (Chef de cuisine)

Bunaciune!!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Stufat de vita Stufat de vita

Se taie carnea in cuburi mici (cca 2 cm) si se rumeneste in margarina si cca. 2 linguri de ulei de masline. Adaugam boiaua si chimionul,

0 voturi    0 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Baghete din piept de pui
Black Friday Oster Romania
Black Friday Oster Romania