autor:

retete de la creanga

» » Mancaruri cu carne

Piftelute cu sos de praz

Autor: retete de la creanga (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 03 mai 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: retete de la creanga (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 03 mai 2012

Ingrediente
Sos:, 1 praz, 2 rosii, 1 pahar de bulion, ulei, sare, piper, un pic de ceapa verde, 2 fire de marar pentru decorat, , Piftelute:, 500g carne tocata, 1 ou, 50g pesmet, 1 catel mic de usturoi, sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

0 voturi

Mod de preparare

Preparam mai intai piftelutele,amestecand carnea cu oul pesmetul, usturoiul, sarea si piperul, formand astfel bilute pe care le prajim in ulei bine incins. Pentru sos taiem prazul maruntel, il punem in ulei si imediat adaugam si rosiile taiate astfel incat ceapa nu se prajeste, iar sosul ramane mai usor. Adaugam o ceasca cu apa si coacem timp de 10 minute dupa care adaugam bulionul si piftelutele si mai coacem timp de 5 minute. Oprim focul, adaugam sarea, piperul, ceapa verde tocata marunt si mararul. Se pot servi acompaniate de piure sau pasta. Chiar si simple sunt foarte bune.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Piftelute cu sos de praz" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Mancare de mazare cu curcan

Mancare de mazare cu curcan

Mazarea curatata si spalata o punem la fiert. In acest timp calim ceapa, apoi, adaugam legumele si

36 voturi    18 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
Mancarica de mazare cu gaturi de curcan

Mancarica de mazare cu gaturi de curcan

Gaturile de curcan se spala bine apoi se taie in bucati de marime medie.Se caleste ceapa in ulei

7 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

0 voturi

Ingrediente

  • Sos:
  • 1 praz
  • 2 rosii
  • 1 pahar de bulion
  • ulei
  • sare
  • piper
  • un pic de ceapa verde
  • 2 fire de marar pentru decorat
  • Piftelute:
  • 500g carne tocata
  • 1 ou
  • 50g pesmet
  • 1 catel mic de usturoi
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de retete de la creanga
Ciorba de burta cu legume frulate

Ciorba de burta cu legume frulate

Se pune la fiert cu 2 litri de apa si sare, burta impreuna cu osul, timp de 30 minute,dupa care adaugam

7 voturi    1 comentariu
1h
Borsuri si Ciorbe
Pateuri cu branza

Pateuri cu branza

Intindem foile de aluat si le taiem in patrate mai mici sau mai mari dupa preferinta, amestecam branza

26 voturi    6 comentarii
20 min
Aluaturi si Foietaje
Paine simpla frumos impletita

Paine simpla frumos impletita

Se pune faina intr-un vas si se face clasica gaura in mijloc in care adaugam drojdia, zaharul si

5 voturi    2 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Shaorma cu tortilla si salata Shaorma cu tortilla si salata

Ptr shaorma: taiem pieptul de pui in fasii de 3-4 cm si se pun intr-un bol si se condimenteaza cu 1-2 linguri de ulei de masline, 1/2

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Aperitive
Ciulama de pui cu ciuperci Ciulama de pui cu ciuperci

In cratita cu ulei, se pun aripioarele curatate, taiate si spalate; dupa ce s-au rumenit, se scot pe o farfurie; in uleiul ramas, se

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Tocanita de porc