autor:

retete de la creanga

» » Mancaruri cu carne

Piftelute cu sos de praz

Autor: retete de la creanga (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 03 mai 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: retete de la creanga (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 03 mai 2012

Ingrediente
Sos:, 1 praz, 2 rosii, 1 pahar de bulion, ulei, sare, piper, un pic de ceapa verde, 2 fire de marar pentru decorat, , Piftelute:, 500g carne tocata, 1 ou, 50g pesmet, 1 catel mic de usturoi, sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

0 voturi

Mod de preparare

Preparam mai intai piftelutele,amestecand carnea cu oul pesmetul, usturoiul, sarea si piperul, formand astfel bilute pe care le prajim in ulei bine incins. Pentru sos taiem prazul maruntel, il punem in ulei si imediat adaugam si rosiile taiate astfel incat ceapa nu se prajeste, iar sosul ramane mai usor. Adaugam o ceasca cu apa si coacem timp de 10 minute dupa care adaugam bulionul si piftelutele si mai coacem timp de 5 minute. Oprim focul, adaugam sarea, piperul, ceapa verde tocata marunt si mararul. Se pot servi acompaniate de piure sau pasta. Chiar si simple sunt foarte bune.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Piftelute cu sos de praz" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

0 voturi

Ingrediente

  • Sos:
  • 1 praz
  • 2 rosii
  • 1 pahar de bulion
  • ulei
  • sare
  • piper
  • un pic de ceapa verde
  • 2 fire de marar pentru decorat
  • Piftelute:
  • 500g carne tocata
  • 1 ou
  • 50g pesmet
  • 1 catel mic de usturoi
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de retete de la creanga
Ciorba de burta cu legume frulate

Ciorba de burta cu legume frulate

Se pune la fiert cu 2 litri de apa si sare, burta impreuna cu osul, timp de 30 minute,dupa care adaugam

8 voturi    1 comentariu
1h
Borsuri si Ciorbe
Pateuri cu branza

Pateuri cu branza

Intindem foile de aluat si le taiem in patrate mai mici sau mai mari dupa preferinta, amestecam branza

26 voturi    6 comentarii
20 min
Aluaturi si Foietaje
Paine simpla frumos impletita

Paine simpla frumos impletita

Se pune faina intr-un vas si se face clasica gaura in mijloc in care adaugam drojdia, zaharul si

5 voturi    2 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje
Retete

din Mancaruri cu carne

Pilaf cu cocos de tara Pilaf cu cocos de tara

Am taiat si parlit carnea. Am pus-o la fiert pana cand s-a format spuma. Apoi am aruncat prima apa. (Puteti doar sa aruncati spuma si

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Pui cu ciuperci si sos de piper verde Pui cu ciuperci si sos de piper verde

Se taie pulpele de pui in bucati nu prea mari. Ceapa se taie marunt. Ciupercile se spala si se taie felii. Intr-o cratita antiaderenta

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Cartofi aurii cu Rulouri din carne de porc cu ciuperci