autor:

Camelia Grosu

» » Mancaruri cu carne

Piftie

Autor: Camelia Grosu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 31 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Camelia Grosu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 31 ianuarie 2010

Ingrediente
-1,5kg jambon, -3 cepe, -2 lingurite de Secretul gustului de legume, -usturoi, -sare

Dificultate: Redusa Timp: 2h 40 min

9 voturi

Mod de preparare

Se curata jambonul bine, bine, se parleste si se pune in oala de presiune impreuna cu ceapa, sarea si apa cat sa il acopere. Se fierbe 1 ora si 40 min, dupa care se scoate carnea cu o spumiera si se pune intr-un castron, apoi se strecoara intr-o cratita zeama rezultata. Se iau si bucatelele de carne ramase in strecuratoare. Pana se racoreste carnea din castron se prepara zeama de piftie. Se adauga in cratita 2 lingurite de secretul gustului, sare daca mai este nevoie si usturoi pisat fin. Se trece apoi la carne. Se ia carnea bucatica cu bucatica si se separa de oase, se pune in alt castron si se face bucatele cu mana. Se indeparteaza toata grasimea din carne. Dupa ce s-a terminat aceasta operatie, se pune carnea in castroane, peste carne se pune zeama de piftie si se amesteca.Se da la rece ca sa se inchege. Piftia se fierbe si in oala normala, dar timpul de fierbere este de circa 3,4 ore.
Daca ti-a placut reteta noastra "Piftie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Piftie de ciolan afumat

Piftie de ciolan afumat

Se curata bine ciolanul (daca e nevoie il parliti putin la aragaz) si il radeti cu un cutit, spalati-l

47 voturi    9 comentarii
2h 30 min
Aperitive cu carne
Piftie curcan

Piftie curcan

Se curata si se spala carnea, o punem la fiertcumorcovul si ceapa, apa sa depaseasca foarte putin

3 voturi    2 comentarii
4h 20 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 26 februarie 2010

    Foarte fina si elegant prezentata!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 01 februarie 2010

    Arata tare bine...

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 01 februarie 2010

    Camelia, imi place cum ti-a iesit piftia. Eu vantur zeama de carne de mai multe ori si nu pun nici un fel de secrete, mai bine pun la fiert in fara de ceapa , un morcov, doi si un pastarnac.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 01 februarie 2010

      Imi place foarte mult piftia de porc. Eu o fierb a foc foarte foarte mic. Dureaza ore in sir.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h 40 min

9 voturi

Ingrediente

  • -1,5kg jambon
  • -3 cepe
  • -2 lingurite de Secretul gustului de legume
  • -usturoi
  • -sare

Raporteaza reteta

Retete
de Camelia Grosu
Gogosele umplute

Gogosele umplute

Apa, uleiul si sarea se dau in clocot, se iau de pe foc si se toarna faina dintr-o data toata batandu-se

14 voturi    7 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Chec din carne de porc

Chec din carne de porc

Se fierb 20 de minute ouale, le introducem apoi in apa rece, le curatam si le taiem in doua pe lung.

13 voturi    6 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Sos de carne

Sos de carne

Intr-o cratita se pune carnea, sucul de rosii, usturoiul curatat si taiat felii, mirodeniile, uleiul,

16 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Sosuri

Mihaela11 (Chef de cuisine)

Foarte fina si elegant prezentata!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi

Se portioneaza carnea si se pune intr-un ceaun de tuci,eu am un ceaun foarte mare,asa cam de 30 kg. pe care il folosesc la multe feluri

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

7 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Maglubeh cu carne de vita-specific tarilor arabe