autor:

Cely Snijec

» » Aperitive

Piftie de cocos

Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 octombrie 2009

Ingrediente
un cocos, o ceapa, un morcov, 2 foi e dafin, boabe de piper, 2 capatani usturoi, sare, piper boabe si macinat

Dificultate: Redusa Timp: 9h

14 voturi

Mod de preparare

Carnea se curata bine, se asaza intr-o oala adanca, se acopera cu apa cam 5 cm, se strange spuma, se adauga morcovul, ceapa, dafin,piper boabe, 4 catei de usturoi, se da la foc foarte mic, abia sa se vada cand fierbe (7-8 ore). Cand apa a scazut, se incearca supa pe o farfurioara. Carnea trebuie sa fie desprinsa de os, zeama sa se inchege la rece. Nu e nevoie de gelatina.
Se strecoara, se lasa la rece pana se face o pojghita care se strange. Condimentez cu sare, piper, usturoi pisat amestec, las cateva minute dupa care, strecor prin tifon sub care asez o felie de paine (pentru a se strecura foarte bine, ca sa fie limpede).
Asez carnea in vas.Torn supa cat sa fie acoperita carnea. Daca doriti ornati cu fire de patrunjel verde si felii de morcov.Cine doreste, poate sa aseze racitura in castronele mici sau in pahare, sale rastoarne inainte de servire.
Daca ti-a placut reteta noastra "Piftie de cocos" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Chiftelute din somn

Chiftelute din somn

1.Se scoate carnea de pe os cu un cutit ascutit,apoi se da de 2 ori prin masina de tocat cu sita

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Drob de carne

Drob de carne

Se amesteca bine carnea tocata cu ouale crude, painea inmuiata si stoarsa, condimentele, verdeata

14 voturi    3 comentarii
2h
Aperitive cu carne

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 26 ianuarie 2010

    Foarte frumoase si mult mai usoare decat cele din carne de porc.

  • Fara foto

    maria mihalache , 26 ianuarie 2010

    Foarte buna............imi plac piftiile .........si eu am facut de curand dar de porc.Ai votul meu..........imi place cum arata, este limpede .

  • flori de piatra

    flori de piatra (Chef de cuisine) , 28 octombrie 2009

    Nu am stiut acest truc cu felia de paine.Este demn de retinut.

Dificultate

Redusa

Timp

9h

14 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de Cely Snijec
Gaina umpluta

Gaina umpluta

Gaina se curata, se spala,se sterge, se maseza cu sare, piper, ierburi dupa placere(condimente),

65 voturi    6 comentarii
45 min
Fripturi
Somon delicios

Somon delicios

Se asaza somonul in tava pe un pat de sare,se stropeste cu lamaie si se acopera cu felii subtiri

27 voturi    16 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Somon cu ciuperci

Somon cu ciuperci

Se trece somonul printr-un sos din ulei si zeama de lamaie, se asaza intr-un vas de yena pe un pat

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Foarte frumoase si mult mai usoare decat cele din carne de porc.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu carne

Placinta cu mozzarella si ardei Placinta cu mozzarella si ardei

Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi una din foile de aluat pe masa de lucru si o transferi in tava tapetata cu hartie de

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Pogacele din foietaj Pogacele din foietaj

Dezghetam aluatul la temperatura camerei, apoi il întindem putin. Cu un pahar, decupam aluatul. Pe fiecare disc de aluat, punem

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Drob de pui