autor:

Doina  Varga

» » , Aperitive, Retete de Craciun

Piftie de curcan portionata

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 iunie 2009

Ingrediente
Pentru aproximativ 10-15 portii:, 1,5 kg carne de curcan: pulpe aripi, 500 g capatani si gheare de pui (ca sa se inchege mai repede), 1-2 cepe, 2 morcovi, 1 castravete acru, 1/2 gogosar acru (pentru decor), hrean ras, 1-2 capatani usturoi, cateva fire patrunjel verde, sare, piper (optional 1 cub concentrat de gaina sau ciuperci)

Dificultate: Medie Timp: 4h

63 voturi

Mod de preparare

Se curata bine si se spala carnea.
Puneti toata carnea intr-o cratita mai mare impreuna cu morcovii, ceapa si apa cat sa o acopere cu 2-3 degete. Fierbeti acoperit la foc mic, luati spuma, puneti 2 lingurite de sare si lasati sa fiarba. Se scot capanile si ghearele de pui si lasati sa mai fiarba pana se desprinde carnea de pe oase, inca 1-2 ore.
Intre timp pregatiti mai multe castronele si cesti (eventual si 1-2 farfurii, daca trebuie). Asezati pe fundul lor decorul din felii de morcov fiert luat din oala, castravete si gogosar feliat, frunze de patrunjel verde.
Dupa ce a fiert carnea, strecurati zeama intr-un vas iar carnea o puneti pe un platou mai mare sa se racoreasca.
Curatati si pisati bine usturoiul si amestecati-l cu 100 ml zeama de la piftie, sa stea putin. Strecurati apoi zeama de la usturoi peste zeama din vas.
Scoateti oasele si portionati carnea, asezand-o usor peste decor in castronele si cesti. In zeama puneti, daca mai trebuie, sare, piper, eventual 1 cub de concentrat si amestecati bine. Turnati foarte usor zeama peste carne, cat sa o acopere putin. Dati totul la frigider pana a doua zi.
Cand o serviti la masa, desprindeti-o usor cu un cutit pe margine pana se deslipeste de recipient si intoarceti-o pe platou sau pe farfurii pentru fiecare. Decorati cu hrean, frunze de patrunjel, salata verde.
Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Piftie de curcan portionata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
platou cald

platou cald

Cipercile se spala se rup coditele se umple cu cascaval si se dau la cuptor 15-20 minute. Pieptul

7 voturi    5 comentarii
1h 15 min
Aperitive cu carne
Chiftelute din carne

Chiftelute din carne

Se spala, se lasa la scurs si apoi se toaca carnea. Odata cu carnea se toaca si ceapa, mararul si

2 voturi    6 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 18 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 12 februarie 2013

    CRed ca e delicioasa, eu fac din porc.

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 15 ianuarie 2011

    Draga Doinita, Astazi am pus la fiert aripi de curcan, sa fac o piftie si am zis sa mai vad si eu niste retete. Asa am ajuns la reteta ta. Aveai dreptate sa te superi. Cui nu ii place, nu e obligat sa faca piftia de curcan dupa reteta ta. Mie imi place cum arata! Te pupic si nu mai baga in seama toate alea!

  • Doina  Varga

    Doina Varga (Chef de cuisine) , 10 martie 2010

    Liliana, nu te obliga nimeni sa folosesti gheare si capatani. Asa fac eu la bordeiul meu. Lena, asa imi place mie sa impopotonez piftia de curcan. Nu te obliga nimeni sa o faci si tu. Tu o faci cum stii tu. Nuti, daca ai intrebari despre reteta, da-mi te rog un mesaj privat. Iti explic tie ce si cum fac eu. Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.

    • Fara foto

      Nuti , 09 martie 2010

      O adevarata piftie trebuie sa fie ca lacrima. Se fierbe la foc foarte, foarte mic. Trebuie sa vezi fundul platoului. Aia e piftie. Pai hreanul nu se oxideaza? Nu lasa zeama iute peste piftie? Asta cred ca e doar de poza.

    • Fara foto

      Lena , 02 martie 2010

      Fiecare mancare isi are reteta proprie, fiecare gospdina are stilul personal. Dar chiar nu am mai auzit sa folosesti castravete sau gogosar la piftie. Piftia de curcan e minunata, la ce sa o impopotonam?

    • Fara foto

      Liliana , 20 februarie 2010

      Arata foarte bine, dar cand am citit de capatani si gheare......Cate bordee atatea obicee. nu am sa fac niciodata piftie daca e nevoie de extremitati

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 06 februarie 2010

      Astăzi, ia ţucat soţului meu de o piftie de curcan! Bună reţeta ta Doiniţa! Am notat-o!

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 17 decembrie 2009

      Foarte buna! O voi prepara si eu! FELICITARI!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 02 septembrie 2009

      Cea mai buna piftie este de curcan. Felicitari, arata foarte bine.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 02 septembrie 2009

      Cea mai buna piftie este de curcan. Felicitari, arata foarte bine decorul!

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 14 august 2009

      Cu placere. Multumesc mult, ma bucur ca va place.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 13 august 2009

      Si mie imi place sa decorez piftia dar nu m-am gandit niciodata la hrean.Multumesc de idee!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 18 iulie 2009

      Arata foarte bineee!

    • Fara foto

      samoila tudorel , 16 iunie 2009

      Noi folosim doar aripi de curcan. Cand am facut eu prima data am pus si pui si nu s-a inchegat foarte bine si a dres-o, ca sa zic asa, mama. Acum este ok. Dar este cea mai buna piftie! Este bine ca aveti rabdare sa faceti decor. Arata bine!

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 12 iunie 2009

      Multumesc. Ma bucur ca va place. Ceva asemanator am facut si din carne de porc pentru piftie.

    • Crystyna

      Crystyna (Chef de cuisine) , 11 iunie 2009

      Super!!!

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 11 iunie 2009

      Nota zeeeeceee!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 11 iunie 2009

      Daca folosesti aripi de curcan, nu estenevoie de gheare si nici de capatani de pui. Eu folosesc mai mult usturoi.Arata foarte bine racitura ta, e muncita, dar apetisanta si a meritat

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

4h

63 voturi

Ingrediente

  • Pentru aproximativ 10-15 portii:
  • 1,5 kg carne de curcan: pulpe aripi
  • 500 g capatani si gheare de pui (ca sa se inchege mai repede)
  • 1-2 cepe
  • 2 morcovi
  • 1 castravete acru
  • 1/2 gogosar acru (pentru decor)
  • hrean ras
  • 1-2 capatani usturoi
  • cateva fire patrunjel verde
  • sare
  • piper (optional 1 cub concentrat de gaina sau ciuperci)

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

126 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

CRed ca e delicioasa, eu fac din porc.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu carne

Placinta cu mozzarella si ardei Placinta cu mozzarella si ardei

Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi una din foile de aluat pe masa de lucru si o transferi in tava tapetata cu hartie de

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Pogacele din foietaj Pogacele din foietaj

Dezghetam aluatul la temperatura camerei, apoi il întindem putin. Cu un pahar, decupam aluatul. Pe fiecare disc de aluat, punem

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Carnaciori la teflon cu garnitura de cartofi taranesti