autor:

Georgiana Cosac

» » , Mancaruri cu carne, Retete de Craciun

Piftie de porc

Autor: Georgiana Cosac (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Georgiana Cosac (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 martie 2009

Ingrediente
2 ciolane de porc (circa 2 kg), 1/4 kg sorici sau 2-3 picioare de porc, o ceapa (50 g), 5-6 catei de usturoi, 10 boabe piper, o lingurita rasa sare.

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

37 voturi

Mod de preparare

Picioarele sau alte bucati de carne cu sorici se parlesc putin pe flacara, apoi se spala sub un jet de apa. Carnea se pune la fiert cu apa rece (sa treaca cu 7-8 cm peste nivelul ei) si se adauga piperul, sarea si ceapa intreaga (se scoate cand s-a inmuiat). Ca sa nu se tulbure, piftia se fiebe chiar de la inceput la foc mic, in clocote abia perceptibile, cu capacul tras putin la o parte. Timpul de fierbere trebuie sa fie de 4-5 ore, ca sa se desprinda bine carnea de pe oase si lichidul sa scada pana la nivelul carnii. Se adauga usturioul pisat si se potriveste sarea.
Se curata carnea de pe oase si se repartizeaza in castronele, dupa care se acopera cu zeama.
Daca ti-a placut reteta noastra "Piftie de porc" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Piftie ( racitura) de porc

Piftie ( racitura) de porc

Curatz si spal foarte bine carnea,las la muiat peste noapte.Asez in oala,acopar cu apa rece, dau

117 voturi    25 comentarii
7h 30 min
Mancaruri cu carne
Piftie de porc

Piftie de porc

Am bagat urechile si piciorusul in oala cu apa cat sa le acopere, si atat! Le-am lasat sa fiarba

94 voturi    10 comentarii
4h 20 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 08 septembrie 2015

    Ai scris ca se fierbe de la inceput pe foc mic , pentru ca sa nu fie tulbure. Inseama ca ce se vede in poza este grasimea care trebuia luata de pe piftie. Asa era mult mai clara, mai limpede...

  • Fara foto

    Ghica Mariana , 04 ianuarie 2015

    cam asa ceva

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 28 mai 2010

    E foarte buna !

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 17 noiembrie 2009

      Un deliciu.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 17 noiembrie 2009

      Buna,buna,buna....Astept Craciunul!!!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

37 voturi

Ingrediente

  • 2 ciolane de porc (circa 2 kg)
  • 1/4 kg sorici sau 2-3 picioare de porc
  • o ceapa (50 g)
  • 5-6 catei de usturoi
  • 10 boabe piper
  • o lingurita rasa sare.

Raporteaza reteta

Retete
de Georgiana Cosac
Ciocolata de casa

Ciocolata de casa

Apa si zaharul se fierb pe foc mic pana cand zaharul se topeste complet. Laptele si cacaoa cernute

129 voturi    7 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mac

Prajitura cu mac

Blatul: Se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare, dupa care se adauga treptat zaharul, macul,

221 voturi    15 comentarii
1h
Prajituri
Salam de biscuiţi reţetă

Salam de biscuiţi reţetă

Salam de biscuiţi reţetă Zaharul si apa se fierb. Dupa ce s-a topit zaharul se pune cacaoa.

14 voturi    6 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Sidy (Chef de cuisine)

Ai scris ca se fierbe de la inceput pe foc mic , pentru ca sa nu fie tulbure. Inseama ca ce se vede in poza este grasimea care trebuia luata de pe piftie. Asa era mult mai clara, mai limpede...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Mancare de cartofi cu kaizer Mancare de cartofi cu kaizer

Se taie kaizerul feliute se pune intr-o tigaie cu putin ulei si se prajeste, dupa ce s-a facut, se scoate din tigaie si se adauga ceapa

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta

Punem la fiert inimile cu pipotele în apa rece, având grijă să luăm spuma ce se formează în momentul fierberii.

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
chiftele marinate