autor:

Shari

» » , Aperitive, Mancaruri cu carne

Piftie de porc

Autor: Shari (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 27 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Shari (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 27 ianuarie 2010

Ingrediente
Ingrediente:, -un piciorus mai delicat de porc, -2 urechi imense, -1 capatana de usturoi, -sare

Dificultate: Redusa Timp: 4h 20 min

95 voturi

Mod de preparare

Am bagat urechile si piciorusul in oala cu apa cat sa le acopere, si atat! Le-am lasat sa fiarba vreo 4 ore...
Dupa ce a fiert carnea bine, am scos-o, am taiat-o bucati, iar in zeama ramasa am pus o strecuratoare( in care erau cateii de usturoi pisati) pe care am vanturat-o in toata oala, cu atentie, sa nu se amestece usturoiul cu lichidul.Am scos cu o lingura excesul de grasime de deasupra si am turnat apoi zeama in castroanele cu carne.Le-am lasat la frigider vreo 3 zile, abia luni am mancat din ele.Ce sa va spun? Au iesit exceptionale! Cred ca de fapt secretul sta in simplitatea lor:tocmai lipsa celorlalte ingrediente le-a facut sa fie atat de bune, incat nu-mi venea sa cred! Le-am mancat cu furculita…. eu zic ca asta e proba de foc la o piftie, sa o faci in asa fel incat sa o mananci cu furculita :)) (dar fara sa fi adaugat in apa gelatina!)...A fost prima data cand am pregatit racituri si mi-au iesit o minunatie! Incercati si voi exact cum am spus, doar cu purcel, apa si usturoi.Restul ingredientelor cred ca ii schimba gustul, o fac altfel.Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Piftie de porc" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Piftie de porc

Piftie de porc

Pentru Revelion, am pregatit piftie de porc. Urechea de porc se parleste si se spala bine. Se

2 voturi    2 comentarii
5h
Retete de Craciun
Piftie de porc

Piftie de porc

Parlim ciolanul si picioarele, le curatam si le spalam bine.Atat ciolanul cat si picioarele eu le-am

3 voturi    1 comentariu
5h
Aperitive cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 11 comentarii

  • Remus , 10 martie 2021

    In sfarsit! O reteta de piftie si nu de aspic. Asa cum trebuie sa fie. Fara morcovi sau ceapa (mi se zbarleste parul pe ceafa cand vad).

  • Victoria Lucaci , 26 decembrie 2015

    ASA O PREGATESC SI EU SI E FOARTEDELICIOASA

  • Cornel Hentiu , 19 decembrie 2015

    Cred ca ai uitat putin de sare si cateva boabe de piper . Proba de foc este sa intorci castronul sau farfuria cu raciturile in jos ,deasupra celui mai scump persan pe care il ai acasa .

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 14 iulie 2012

      Gustoase si nelipsite pe masa romanului in preajma sarbatorilor de iarna, la Boboteaza dupa traditie, in Ardeal.

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 22 iunie 2010

      Yam,yam ce bine arata!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 05 mai 2010

      Grozave, bine ti-au iesit.

    • iuliana tarnoveanu

      iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine) , 25 aprilie 2010

      Arata foarte bine iar de gust,immmmmm tare as dori sa mininc din ele......

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 24 aprilie 2010

      Arata grozav, imi place!

    • ana catalina focsa

      ana catalina focsa (Chef de cuisine) , 24 aprilie 2010

      Ti-a iesit superb,iar pozele tale sunt impecabile! Felicitari!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2010

      Si noua ne place foare mult piftia de porc.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2010

      O bunatate...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

4h 20 min

95 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • -un piciorus mai delicat de porc
  • -2 urechi imense
  • -1 capatana de usturoi
  • -sare

Raporteaza reteta

Retete
de Shari
Sarmale in dovleac

Sarmale in dovleac

Dupa ce am amestecat carnea cu condimentele si orezul, am taiat frunzele de varza in 3, 4 bucati,

38 voturi    5 comentarii
4h 10 min
Mancaruri cu carne
Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor Am amestecat totul bine si am lasat sa se odihneasca vreo

41 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Salata de boeuf

Salata de boeuf

Cantitatile le hotaraste fiecare, unuia ii place cu mai multe acrituri, altuia mai dulce etc. Desi

43 voturi    11 comentarii
1h 10 min
Salate de legume

Remus

In sfarsit! O reteta de piftie si nu de aspic. Asa cum trebuie sa fie. Fara morcovi sau ceapa (mi se zbarleste parul pe ceafa cand vad).

Retete

din Mancaruri cu carne

Pui cu ciuperci si sos de piper verde Pui cu ciuperci si sos de piper verde

Se taie pulpele de pui in bucati nu prea mari. Ceapa se taie marunt. Ciupercile se spala si se taie felii. Intr-o cratita antiaderenta

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi

Se portioneaza carnea si se pune intr-un ceaun de tuci,eu am un ceaun foarte mare,asa cam de 30 kg. pe care il folosesc la multe feluri

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Rata cu sos de rosii