autor:

Shari

» » , Aperitive, Mancaruri cu carne

Piftie de porc

Autor: Shari (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 27 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Shari (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 27 ianuarie 2010

Ingrediente
Ingrediente:, -un piciorus mai delicat de porc, -2 urechi imense, -1 capatana de usturoi, -sare

Dificultate: Redusa Timp: 4h 20 min

92 voturi

Mod de preparare

Am bagat urechile si piciorusul in oala cu apa cat sa le acopere, si atat! Le-am lasat sa fiarba vreo 4 ore...
Dupa ce a fiert carnea bine, am scos-o, am taiat-o bucati, iar in zeama ramasa am pus o strecuratoare( in care erau cateii de usturoi pisati) pe care am vanturat-o in toata oala, cu atentie, sa nu se amestece usturoiul cu lichidul.Am scos cu o lingura excesul de grasime de deasupra si am turnat apoi zeama in castroanele cu carne.Le-am lasat la frigider vreo 3 zile, abia luni am mancat din ele.Ce sa va spun? Au iesit exceptionale! Cred ca de fapt secretul sta in simplitatea lor:tocmai lipsa celorlalte ingrediente le-a facut sa fie atat de bune, incat nu-mi venea sa cred! Le-am mancat cu furculita…. eu zic ca asta e proba de foc la o piftie, sa o faci in asa fel incat sa o mananci cu furculita :)) (dar fara sa fi adaugat in apa gelatina!)...A fost prima data cand am pregatit racituri si mi-au iesit o minunatie! Incercati si voi exact cum am spus, doar cu purcel, apa si usturoi.Restul ingredientelor cred ca ii schimba gustul, o fac altfel.Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Piftie de porc" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Piftie de porc

Piftie de porc

Picioarele sau alte bucati de carne cu sorici se parlesc putin pe flacara, apoi se spala sub un jet

37 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
piftie din carne de porc

piftie din carne de porc

Se spala si se rad bine cu cutitul picioarele sau capul de porc (daca au par, se pirlesc la flacara).

36 voturi    3 comentarii
2h
Aperitive cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Victoria Lucaci , 26 decembrie 2015

    ASA O PREGATESC SI EU SI E FOARTEDELICIOASA

  • Fara foto

    Cornel Hentiu , 19 decembrie 2015

    Cred ca ai uitat putin de sare si cateva boabe de piper . Proba de foc este sa intorci castronul sau farfuria cu raciturile in jos ,deasupra celui mai scump persan pe care il ai acasa .

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 14 iulie 2012

    Gustoase si nelipsite pe masa romanului in preajma sarbatorilor de iarna, la Boboteaza dupa traditie, in Ardeal.

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 22 iunie 2010

      Yam,yam ce bine arata!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 05 mai 2010

      Grozave, bine ti-au iesit.

    • iuliana tarnoveanu

      iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine) , 25 aprilie 2010

      Arata foarte bine iar de gust,immmmmm tare as dori sa mininc din ele......

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 24 aprilie 2010

      Arata grozav, imi place!

    • ana catalina focsa

      ana catalina focsa (Chef de cuisine) , 24 aprilie 2010

      Ti-a iesit superb,iar pozele tale sunt impecabile! Felicitari!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2010

      Si noua ne place foare mult piftia de porc.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2010

      O bunatate...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

4h 20 min

92 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • -un piciorus mai delicat de porc
  • -2 urechi imense
  • -1 capatana de usturoi
  • -sare

Raporteaza reteta

Retete
de Shari
Sarmale in dovleac

Sarmale in dovleac

Dupa ce am amestecat carnea cu condimentele si orezul, am taiat frunzele de varza in 3, 4 bucati,

38 voturi    5 comentarii
4h 10 min
Mancaruri cu carne
Papanasi

Papanasi

Am amestecat totul bine si am lasat sa se odihneasca vreo 10 minute. Am format gogosele mai mari

41 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Salata de boeuf

Salata de boeuf

Cantitatile le hotaraste fiecare, unuia ii place cu mai multe acrituri, altuia mai dulce etc. Desi

43 voturi    11 comentarii
1h 10 min
Salate de legume

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Gustoase si nelipsite pe masa romanului in preajma sarbatorilor de iarna, la Boboteaza dupa traditie, in Ardeal.

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Cartofi cu carne tocata