autor:

maria mihalache

» » Aperitive

Piftie de porc

Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 ianuarie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 ianuarie 2014

Ingrediente
1 ciolan de porc cu os, .3 picioare, .1 kg pulpa de porc, .2 cepe, .3-4 morcovi, .1 radacina patrunjel, .3-4 capatani de usturoi, .1 cub concentrat de legume, .3 oua fierte tari, .piper boabe, .foi de dafin, .sare

Dificultate: Ridicata Timp: 5h

2 voturi

Mod de preparare

Parlim ciolanul si picioarele, le curatam si le spalam bine.Atat ciolanul cat si picioarele eu le-am taiat in doua.Pulpa de porc o spalam si o taiem si pe ea tot in doua.Punem totul la fiert intr-o oala cu apa atat cat sa cuprinda toata carnea si dam in cateva clocote.Spumam intre timp , aruncam apa si apoi spalam carnea.Punem carnea din nou in oala in apa rece .Apa trebuie sa depaseasca in inaltime jumatate sau chiar un pic mai mult din inaltimea cantitatii de carne.Saram si dam la fiert la foc potrivit.Indepartam spuma pe masura ce se formeaza .Adaugam piperul boabe si foile de dafin.Adaugam dupa circa o ora de fiert ceapa curatata si crestata, morcovul si radacina de patrunjel curatate.Adaugam si concentratul de legume si lasam la fiert la foc mic, acoperind oala cu un capac.Se fierbe pana cand carnea se desface usor de pe oase si nivelul lichidului scade pana aproape de nivelul carnii.Luam oala de pe foc si o lasam circa 1/2 ora sa se racoreasca dupa care scoatem carnea intr-un castron cu ajutorul unei spumiere.Scoatem si legumele fierte.Desfacem carnea de pe oase si o asezam in bolurile in care am pus rondele de morcov si rondele de ou fiert.
Lasam zeama sa se raceasca bine si apoi degresam .Vanturam zeama , potrivim de sare si adaugam usturoiul curatat si zdrobit.Mai vanturam inca odata incalzim zeama din oala si apoi strecuram.Cu ajutorul unui polonic repartizam zeama in fiecare bol cu carne , avand grija ca de fiecare data cand luam din oala sa amestecam bine.Dam la rece , lasam sa se inchege si apoi servim.
Daca ti-a placut reteta noastra "Piftie de porc" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Racitura (piftie) de porc

Racitura (piftie) de porc

Se spala bine carnea (oricum ar fi, isi lasa foarte multa grasime), se asaza in vas si se adauga

0 voturi    0 comentarii
4h 30 min
Retete de Craciun
Piftie de porc portionata

Piftie de porc portionata

Se curata bine si se spala carnea. Daca are urme de par, o mai parliti la aragaz si radeti cu cutitul. Puneti

69 voturi    9 comentarii
4h
Aperitive cu carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Lucia

    Lucia (Chef de cuisine) , 28 decembrie 2015

    reteta am s-o incerc de Revelion :-) Merci

Dificultate

Ridicata

Timp

5h

2 voturi

Ingrediente

  • 1 ciolan de porc cu os
  • .3 picioare
  • .1 kg pulpa de porc
  • .2 cepe
  • .3-4 morcovi
  • .1 radacina patrunjel
  • .3-4 capatani de usturoi
  • .1 cub concentrat de legume
  • .3 oua fierte tari
  • .piper boabe
  • .foi de dafin
  • .sare

Raporteaza reteta

Retete
de maria mihalache
Omleta cu ceapa rosie

Omleta cu ceapa rosie

Se spala ceapa,se taie marunt si se pune intr-o tigaie unde am pus ulei in prealabil.Se adauga si

4 voturi    17 comentarii
20 min
Aperitive cu oua
CIORBA DE FASOLE BOABE CU KAIZER

CIORBA DE FASOLE BOABE CU KAIZER

Fasolea se lasa de pe o zi pe alta la inmuiat.A doua zi se scurge de apa si se pune la fiert cu apa

25 voturi    7 comentarii
2h 30 min
Borsuri si Ciorbe
TARTA CU OREZ SI DOVLECEI

TARTA CU OREZ SI DOVLECEI

Se spala orezul si se fierbe in apa sarata.Separat , se caleste in ulei ceapa taiata marunt si dovleceii

4 voturi    8 comentarii
50 min
Budinci
Lucia

Lucia (Chef de cuisine)

reteta am s-o incerc de Revelion :-) Merci

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu carne

Placinta cu mozzarella si ardei Placinta cu mozzarella si ardei

Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi una din foile de aluat pe masa de lucru si o transferi in tava tapetata cu hartie de

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Pogacele din foietaj Pogacele din foietaj

Dezghetam aluatul la temperatura camerei, apoi il întindem putin. Cu un pahar, decupam aluatul. Pe fiecare disc de aluat, punem

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Piftie cu mujdei