autor:

Anca E. Voicu

» » , , Aperitive cu carne, Mancaruri cu carne, Retete de Craciun

Piftie de porc

Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 04 ianuarie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 04 ianuarie 2017

Ingrediente
2 rasoale feliate, o jumatate de cap de porc (cu ureche), 3 morcovi, 1 lingura piper boabe, 2 lingurite de sare, 2-3 cepe, Pentru mujdei:, 2-3 capatani de usturoi + 1 lingurita sare.

Dificultate: Medie Timp: 5h

1 vot

Mod de preparare

Pentru Revelion, am pregatit piftie de porc.



Urechea de porc se parleste si se spala bine. Se portioneaza capatana in bucati mai mici (ratul se arunca).

Se pune carnea la fiert intr-o oala de 8 litri si se umple cu apa, cat sa mai ramana 3 degete distanta de la apa la oala. Apa se pune o singura data, la inceput, nu se mai completeaza dupa!

Se fierbe la foc potrivit si se spumeaza, apoi se pun morcovii, sarea si piperul. Dupa ce am luat spuma, adaugam 2-3 cepe, ca zeama sa iasa limpede.

Se fierb cam 3-4 ore, pana se desprinde carnea de pe oase. Apa trebuie sa scada mai mult de jumatate.



Intre timp, se curata usturoiul, se piseaza si se prepara mujdeiul si se adauga o lingurita cu sare.



Dupa ce a fiert carnea, se ia oala de pe foc si se scoate carnea intr-o tava, se portioneaza si se indeparteaza de pe oase cu grija, fiind fierbinte. Eu am indepartat si soriciul si o parte din grasime. Se aranjeaza in castroane, se adauga, daca doriti, pentru decor si felii de morcov fiert si mazare fiarta. Iar in zeama care a ramas se pune mujdeiul si se amesteca bine. Se vantura de 5-6 ori in alta oala.



Abia acum se strecoara toata zeama, care se adauga in castroanele cu carne.

Se lasa la rece pana se intareste.



Timp de preparare: 4-5 ore.

Portiile sunt in functie de castronele: aprox 10 portii.



Pofta Buna!



Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:

http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/01/piftie-de-porc-revelion-2017.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Piftie de porc" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Craciun
Piftie de porc

Piftie de porc

Parlim ciolanul si picioarele, le curatam si le spalam bine.Atat ciolanul cat si picioarele eu le-am

2 voturi    1 comentariu
5h
Aperitive cu carne
Piftie de porc

Piftie de porc

Am bagat urechile si piciorusul in oala cu apa cat sa le acopere, si atat! Le-am lasat sa fiarba

92 voturi    10 comentarii
4h 20 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 1.893 L

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

5h

1 vot

Ingrediente

  • 2 rasoale feliate
  • o jumatate de cap de porc (cu ureche)
  • 3 morcovi
  • 1 lingura piper boabe
  • 2 lingurite de sare
  • 2-3 cepe
  • Pentru mujdei:
  • 2-3 capatani de usturoi + 1 lingurita sare.

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

8 voturi    4 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

2 voturi    2 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

2 voturi    1 comentariu
2h 30 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Craciun

Rulada tricolora cu mousse de ton Rulada tricolora cu mousse de ton

Preparam cele trei aluaturi, deodata, in trei boluri diferite. Dupa cum se observa, difera doar ingredientul care va da culoare aluatului. Galbenusurile

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Aperitive
Fursecuri Fursecuri

Se face o coca din ingredientele de mai sus, se imparte coca in 4-5 parti si se pun 30 de minute la frigider. Se scoate cate o bucata,

0 voturi    0 comentarii
2h 5 min
Dulciuri diverse
Scoici St.Jacques cu trufe