autor:

Anca E. Voicu

» » , , Aperitive cu carne, Mancaruri cu carne, Retete de Craciun

Piftie de porc

Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 04 ianuarie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 04 ianuarie 2017

Ingrediente
2 rasoale feliate, o jumatate de cap de porc (cu ureche), 3 morcovi, 1 lingura piper boabe, 2 lingurite de sare, 2-3 cepe, Pentru mujdei:, 2-3 capatani de usturoi + 1 lingurita sare.

Dificultate: Medie Timp: 5h

1 vot

Mod de preparare

Pentru Revelion, am pregatit piftie de porc.



Urechea de porc se parleste si se spala bine. Se portioneaza capatana in bucati mai mici (ratul se arunca).

Se pune carnea la fiert intr-o oala de 8 litri si se umple cu apa, cat sa mai ramana 3 degete distanta de la apa la oala. Apa se pune o singura data, la inceput, nu se mai completeaza dupa!

Se fierbe la foc potrivit si se spumeaza, apoi se pun morcovii, sarea si piperul. Dupa ce am luat spuma, adaugam 2-3 cepe, ca zeama sa iasa limpede.

Se fierb cam 3-4 ore, pana se desprinde carnea de pe oase. Apa trebuie sa scada mai mult de jumatate.



Intre timp, se curata usturoiul, se piseaza si se prepara mujdeiul si se adauga o lingurita cu sare.



Dupa ce a fiert carnea, se ia oala de pe foc si se scoate carnea intr-o tava, se portioneaza si se indeparteaza de pe oase cu grija, fiind fierbinte. Eu am indepartat si soriciul si o parte din grasime. Se aranjeaza in castroane, se adauga, daca doriti, pentru decor si felii de morcov fiert si mazare fiarta. Iar in zeama care a ramas se pune mujdeiul si se amesteca bine. Se vantura de 5-6 ori in alta oala.



Abia acum se strecoara toata zeama, care se adauga in castroanele cu carne.

Se lasa la rece pana se intareste.



Timp de preparare: 4-5 ore.

Portiile sunt in functie de castronele: aprox 10 portii.



Pofta Buna!



Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:

http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/01/piftie-de-porc-revelion-2017.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Piftie de porc" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Craciun
Piftie de porc portionata

Piftie de porc portionata

Se curata bine si se spala carnea. Daca are urme de par, o mai parliti la aragaz si radeti cu cutitul. Puneti

69 voturi    9 comentarii
4h
Aperitive cu carne
Racitura (piftie) de porc

Racitura (piftie) de porc

Se spala bine carnea (oricum ar fi, isi lasa foarte multa grasime), se asaza in vas si se adauga

0 voturi    0 comentarii
4h 30 min
Retete de Craciun

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

5h

1 vot

Ingrediente

  • 2 rasoale feliate
  • o jumatate de cap de porc (cu ureche)
  • 3 morcovi
  • 1 lingura piper boabe
  • 2 lingurite de sare
  • 2-3 cepe
  • Pentru mujdei:
  • 2-3 capatani de usturoi + 1 lingurita sare.

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

7 voturi    4 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

2 voturi    0 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

2 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Craciun

Aperitive reci cu sunca si cascaval Aperitive reci cu sunca si cascaval

Spalam castravetele si il taiem felii rotunde potrivit de groase. Pe un tocator punem o felie sunca de praga, doua felii cascaval,

8 voturi    6 comentarii
15 min
Aperitive
Chisca umpluta cu crupe - Zona Moldova Chisca umpluta cu crupe - Zona Moldova

Intestinul gros de la porc se curata foarte bine, se spala si se freaca cu sare si malai, apoi iar se spala. Se pregateste un amestec

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Turte (Scutecele Domnului)