autor:

Adriana K.D.

» » Mancaruri cu carne

Piftie de vita

Autor: Adriana K.D. (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 09 aprilie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adriana K.D. (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 09 aprilie 2011

Ingrediente
carne de vita, piper boabe, sare, 2 caciuli de usturoi

Dificultate: Medie Timp: 7h

15 voturi

Mod de preparare

Carnea se spala si se pune intr-o cratita inalta adaugam atata apa rece cat sa cuprinda carnea cu 3-4 cm mai mult decat nivelul carnii;
- tot acum punem si o lingurita de sare, care contribuie la formarea spumei altfel va iesi zeama albicioasa;
- nu punem acum vasul pe foc, ci il lasam deoparte inca vreo 20 de minute; ideea este ca gelatina sa iasa din carne treptat si in cantitate cat mai mare.
-se pune la fiert:- tot secretul este sa fiarba nu la foc mic, ci la foc foarte mic;
- vom indeparta usor spuma cu spumiera;
- punem cateva boabe de piper si o caciulie de usturoi cand da primul clocot;
- lasam sa fiarba vreo 3 ore, acoperita cu capac, dar asezat pe o parte a cratitei;
- piftia este fiarta cand carnea se desprinde usor de pe oase iar supa a scazut;
- cand luam un strop de zeama intre degete, aceasta va fi lipicioasa;
- vom sti sigur cand e gata facand proba - altfel nu se poate - punand un pic de zeama intr-o farfurie pe care o dam la rece; daca nu e ferma, vom mai fierbe;
-strecuram zeama prin strecuratoare;
- adaugam restul de usturoi, piper si sare, dupa gust;
- pregatim formele adica boluri,farfuri adanci,casterole fiecare dupa preferinta :)unde punem carnea peste care turnam apa strecurata de pe carne;
- se dau formele la rece apoi se poate servi.
Pofta Buna!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Piftie de vita" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Mazare cu carne

Mazare cu carne

Carnea se taie cubulete. Ceapa se curata si se toaca marunt si se caleste in putin ulei.Adaugam o

18 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Pui Sultanica

Pui Sultanica

Carnea de pui transata in bucati potrivite, spalata si stearsa cu un servet de hartie , se pune la

6 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Macarie Elena , 10 decembrie 2014

    PIFTIA E FOARTE BUNA.

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 16 aprilie 2011

    Foarte buna piftia si mie imi place sa o fac -ai incercat sa o fierbi in oala minune astfel economisesti gazul-atentie la cantitatea de apa caci in oala minune apa nu se pierde.

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 12 aprilie 2011

    Foarte buna!***** La fav...

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 12 aprilie 2011

      Ce bunãtate!!!

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 10 aprilie 2011

      Vai ce pofta mi-ai facut ! Arata atat de bine....

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

7h

15 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de Adriana K.D.
Prajitura cu cafea

Prajitura cu cafea

Pregatesti asa: Se freaca bine galbenusurile cu zahar pana se topeste; apoi se adauga 10 linguri

11 voturi    1 comentariu
40 min
Prajituri
Salata de peste

Salata de peste

Scurgi pestele de ulei si il maruntesti cu furculita. Tai rosiile cuburi mici, cartofii si ouale

2 voturi    2 comentarii
40 min
Salate cu peste
Paste la tava

Paste la tava

Pui la fiert pastele intr-o cratita cu putina sare; cand sunt fierte, le clatesti cu apa rece si

22 voturi    12 comentarii
45 min
Paste si pizza

kok miori (Chef de cuisine)

Foarte buna piftia si mie imi place sa o fac -ai incercat sa o fierbi in oala minune astfel economisesti gazul-atentie la cantitatea de apa caci in oala minune apa nu se pierde.

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
orez cu pulpe de pui