Toate fructele uscate se taie bucati, iar alunele se taie in jumatate. Drojdia se pune la muiat in 4 linguri apa calda si se lasa sa dospeasca. Se amesteca apoi cu faina, apa, aromele si fructele uscate si se lasa sa creasca 40 minute intr-un castron, acoperita cu un prosop de bucatarie.se pune apoi in 2 forme de chec unse si tapetate cu faina si se mai lasa 15-20 min. Se pun in cuptorul cald si se coc o ora la 180 grade. Se scot si se ung cu gem de caise. Rece se taie felii.
Din compozitie rezulta o piine mare sau 2 mai mici.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii